Διάλεξη Προκόπιου Ορφανού

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στις 15.00, υποδεχόμαστε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (αίθουσα Μεγαλέξαντρος) τον Προκόπιο Ορφανό ο οποίος θα μιλήσει με θέμα: «Ιταλικός Φουτουρισμός και πολιτική: δράσεις και παρεμβάσεις σε θεσμούς». Η διάλεξη είναι ανοικτή σε όλους.

Ο Προκόπιος Ορφανός σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γνωσιακή Επιστήμη, και απέκτησε το διδακτορικό του από το τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (μεταπτυχιακή εργασία με θέμα τις Νευροεπιστήμες, την Ψυχολογία, την Ιστορία της τέχνης και την Αισθητική & διδακτορικό με θέμα τις κοινωνικές και φιλοσοφικές διαστάσεις στα κινήματα της ιστορικής πρωτοπορίας). Απόφοιτος του Προγράμματος Συμβουλευτικής της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Έχει διακριθεί από το Ίδρυμα Προποντίς, για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Έχει δημοσιεύσει σε σχέση με την αντίληψη της τέχνης από την πλευρά της Ψυχολογίας και της Νευροβιολογίας, καθώς και για: την καλλιτεχνική και κοινωνική δράση στις αρχές του 20ου αιώνα, την κοινωνιολογία του ξένου και την αποξένωση στον πολιτισμό, την ιστορική πρωτοπορία και τις κοινωνικές επιστήμες, την απασχόληση και την αναπηρία.

Δίδαξε μάθηματα σχετικά με τις κοινωνικές επιστήμες στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το ΙΕΚ του ΟΑΕΔ. Απασχολήθηκε ως κοινωνιολόγος σε δομές υποστήριξης για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, νέους και ανέργους. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού Κοινωνίας Δρώμενα, που εκδίδεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Κοινωνιολόγων. Έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική φωτογραφία και την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας.

Η διάλεξη γίνεται στα πλαίσια του χειμερινού προγράμματος διαλέξεων του ΤΕΕΤ με θέμα την performance. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

 

© 2020 eetf.uowm.gr