Η Παράσταση της Όπερας: Ο Λυρικός Περφόμερ στην Παραστασιακή Συνθήκη

10273658_753187421371476_8378200795632115135_n

 
Σάββατο 31/05/2014
11:30 π.μ.
Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας
Συνάντηση με τη σοπράνο Ελένη Αναγνώστου και γνωριμία με το ρεπερτόριό της. Η συνάντηση σχετίζεται με την προσέγγιση της όπερας ως παραστασιακό γεγονός και τις δημιουργικές σχέσεις των συντελεστών στο πλαίσιο της οπερετικής παράστασης. H συνάντηση θα γίνει με αφορμή την έκθεση “Κοστούμια Όπερας” του Τάσου Πρωτοψάλτου και στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Βέροια.

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας στην τάξη πιάνου της Πόπης Χατζηδήμου, από όπου και πήρε το Πτυχίο της από την τάξη της Πόπης Φιρτινίδου. Παράλληλα στο ίδιο Ωδείο, σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στην τάξη του Δημήτρη Αθανασιάδη, από όπου πήρε Πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης. Σπούδασε Μονωδία στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Θεοπίστης Μαραντίδου, από όπου πήρε Δίπλωμα. Παρακολούθησε πολυάριθμα master class του Dan Iordacescu στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, καθώς και σεμινάρια Μουσικού Θεάτρου με τους John Kenny, Paul Stebbings, Barat Gupt και Σπύρο Σακκά.

H καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει ρεσιτάλ κλασσικού και έντεχνου τραγουδιού, συμμετοχές σε παραστάσεις όπερας, οπερέτας, μιούζικαλ, σύμπραξη με ορχήστρες και μουσικά σύνολα, μουσική διδασκαλία στο θέατρο.

Έχει κάνει 21 Α΄ εκτελέσεις σε έργα σύγχρονης μουσικής.

Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα σε 12 γλώσσες.

Δίδαξε ως καθηγήτρια Μονωδίας στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας, ως Μαέστρος την Παιδική Χορωδία Βέροιας, τη Σχολική χορωδία Βέροιας, τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΙΓΕΣ» της Βεργίνας, το ΚΑΠΗ Δήμου Βέροιας, το ΚΑΠΗ Δήμου Αποστόλου Παύλου, τη Παιδική Χορωδία Δήμου Αποστόλου Παύλου.

Εδώ και χρόνια εργάζεται κοντά σε ανθρώπους με Αναπηρία, διδάσκοντάς τους μουσική και προετοιμάζοντάς τους για παραστάσεις μουσικού θεάτρου.

Είναι εκπαιδευτικός Μουσικής ΠΕ16 στην Α/βάθμια Εκπαίδευση.

Ήταν μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου με θέμα τη Μουσική Παιδεία και Εκπαίδευση και εισηγήτρια σε πολλές επιστημονικές Ημερίδες

© 2020 eetf.uowm.gr