ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ

Στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Ιannis Xenakis centenary που θα διεξαχθεί σε Αθήνα και Ναύπλιο στις 24-29 Μαΐου 2022 (https://xenakis2022.uoa.gr) και οργανώνεται από το Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών (ΤΠΨΤ), το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Paris VIII θα επιλεγούν έως πέντε έργα από τους φοιτητές του Τμήματός μας εμπνευσμένα από την πολυδιάστατη προσωπικότητα του Ιάννη Ξενάκη. Τα έργα θα είναι σε ψηφιακή μορφή και θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο εργαστηρίου κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και πιθανώς το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η προσωπικότητα του Ξενάκη άνοιξε το δρόμο για πολλαπλές αναζητήσεις σε πεδία όπως η αρχιτεκτονική και η μουσική, η ηχητικότητητα, η συνέργεια επιστήμης και τέχνης μέσω της τεχνολογίας, η μίκρο και μάκρο μορφή, τα πολυμέσα, η φιλοσοφία, η επιτέλεση ευνοώντας κατά τον τρόπο αυτό τις διεπιστημονικές και διακαλλιτεχνικές προσεγγίσεις. 

Διαδικασία επιλογής

Οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να υποβάλουν μία πρόταση για το έργο τους σε ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει έναν τίτλο εργασίας και ένα κείμενο 200- 250 λέξεων.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων ορίζεται η 28η Μαρτίου 2022. 
 Οι προτάσεις θα πρέπει να σταλούν στο email : eetf@uowm.gr

Στη συνέχεια θα γίνουν δύο διαδικτυακές συναντήσεις των υπεύθυνων καθηγητών/τριών και των φοιτητών/τριών με τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής του συνεδρίου, το «Music and Media Committee» . Οι συναντήσεις αυτές, που θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα ως προς την διαμόρφωση των έργων υπό εξέλιξη  και θα πραγματοποιηθούν στις 1 Απριλίου 2022 και στις 15 Απριλίου 2022.

Η τελική επιλογή και υποβολή των έργων γίνεται από τα προσκεκλημένα τμήματα, μέσω ειδικής επιτροπής ή συμβούλων καθηγητών/τριών. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζουμε την 6η Μαΐου 2022.

Προδιαγραφές έργων

Μορφή του έργου: ακουστικό, οπτικό ή οπτικο-ακουστικό. Για παράδειγμα οι υποβολές μπορούν να αφορούν έργο ηλεκτροακουστικής μουσικής, βίντεοαρτ ή βίντεο περφόρμανς.

Προδιαγραφές για οπτικοακουστικό έργο βίντεο

Full HD (1920×1080) ή HD (720)
Stereo ήχος (wav ή aiff)
Τύπος αρχείου: mp4

Διάρκεια: έως 7 λεπτά Μέγεθος αρχείου: έως 500Mb

Ειδικότερες προδιαγραφές ως προς ακουστικά έργα: stereo 24bit/44KHz (wav/aiff)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η προβολή των έργων θα γίνει κατά την διάρκεια του συνεδρίου και συγκεκριμένα στις 27-29 Μαΐου στο Ναύπλιο και θα πλαισιώνεται από παρουσιάσεις και συζητήσεις με τους υπεύθυνους καθηγητές/τριες, τους συμμετέχοντες φοιτητές/τριες και το κοινό. Ενδέχεται οι προβολές των έργων και οι συζητήσεις να συνεχίσουν το φθινόπωρο του 2022 και να απευθύνονται στοχευμένα σε σχολεία της περιοχής όπου εδρεύει το τμήμα μας.

© 2020 eetf.uowm.gr