Νέα ευρωπαϊκά βραβεία Bauhaus 2023

New European Bauhaus Prizes 2023 είναι ανοιχτά για αιτήσεις από τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Τα βραβεία θα απονείμουν έως και 30.000 ευρώ για υποδειγματικές πρωτοβουλίες που συνδέουν τη βιωσιμότητα, την αισθητική και την ενσωμάτωση – τις τρεις αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus.

Τι αφορούν τα Βραβεία;

Τα Βραβεία αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τα υπάρχοντα έργα και τις ιδέες των νέων, που αποδεικνύουν ότι οι βιώσιμες λύσεις που προωθούνται από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μπορούν επίσης να είναι περιεκτικές και όμορφες , φέρνοντας εμπειρίες υψηλής ποιότητας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε τέσσερις θεματικές κατηγορίες (για λεπτομερείς περιγραφές, δείτε τον Οδηγό για τους Υποψηφίους):

  • Reconnecting with nature
  • Regaining a sense of belonging
  • Prioritising the places and people that need it the most
  • The need for long-term, life-cycle thinking in the industrial ecosystem.

 

Σε καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες, υπάρχουν τρία παράλληλα σκέλη ανταγωνισμού

  • Σκέλος A: «New European Bauhaus Champions» , αφιερωμένο σε υπάρχοντα και ολοκληρωμένα έργα με σαφή και θετικά αποτελέσματα.
  • Σκέλος B: «New European Bauhaus Rising Stars» , αφιερωμένο σε ιδέες που υποβάλλονται από νεαρά ταλέντα ηλικίας 30 ετών και κάτω. Οι έννοιες μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης, από ιδέες με σαφές σχέδιο έως το επίπεδο πρωτοτύπου.
  • Σκέλος Γ: «Νέοι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί πρωταθλητές του Bauhaus» , αφιερωμένο σε πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Τόσο τα ολοκληρωμένα έργα, όσο και οι πρωτοβουλίες με ελάχιστο επίπεδο ωριμότητας είναι επιλέξιμα (δείτε τον Οδηγό για τους αιτούντες για λεπτομέρειες).

 

Συνολικά θα δοθούν 15 βραβεία. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 12 νικητές (ένας νικητής για κάθε κατηγορία σε κάθε σκέλος). Τρεις νικητές θα επιλεγούν μέσω ανοιχτής δημόσιας ψηφοφορίας (ένας νικητής ανά σκέλος).

Όλοι οι νικητές θα λάβουν ένα χρηματικό έπαθλο:

  • 30.000 EUR για τους νικητές των New European Bauhaus Champions (Strand A) και New European Bauhaus Education Champions (σκέλος C),
  • 15.000 EUR για τους νικητές του New European Bauhaus Rising Stars (σκέλος B).

Όλοι οι φιναλίστ θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχουν στην τελετή απονομής και θα επωφεληθούν από ένα πακέτο επικοινωνίας που παρέχεται από την Επιτροπή προκειμένου να υποστηρίξει την προώθηση του έργου τους.

 

Πώς κάνετε αίτηση?

Επισκεφτείτε την  ειδική πλατφόρμα  για να εγγραφείτε και να υποβάλετε την αίτησή σας. Στην πλατφόρμα των βραβείων, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις κατηγορίες, έναν λεπτομερή οδηγό για τους αιτούντες σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων και το επίσημο σημείο επικοινωνίας για ερωτήσεις σχετικά με τα βραβεία.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 31 Ιανουαρίου στις 19:00 CET . Οι υποβολές μπορούν να τροποποιηθούν εφόσον βρίσκονται σε κατάσταση λειτουργίας draft.

 

Σύνδεσμος υποβολής αίτησης

Οδηγός για τους Υποψηφίους

Περισσότερα

© 2020 eetf.uowm.gr