Newsletter1


 


ΝΕΑ/
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ



Φωτογραφία: Γιάννης Δαϊκόπουλος/Φλώρινα

Αγαπητές/οί μας απόφοιτες/οι
του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,
του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,

με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνούμε μαζί σας, μέσα από το Newsletter των αποφοίτων του Τμήματος. Πρόκειται για την προσπάθεια δημιουργίας μιας αλυσίδας, που θα σπάει τα στεγανά των ετών αποφοίτησης, με στόχο τη σύζευξη των παλαιών φοιτητών/ριών με τους νυν, αλλά και με όσους/ες πρόκειται να ακολουθήσουν, στον άξονα μιας περιοδικής, τετραμηνιαίας έκδοσης, που θα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
Σε αυτό το πρώτο τεύχος, εστιάζουμε σε δράσεις διδασκόντων ή/και φοιτητών/ριών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως και σε ορισμένες προσκλήσεις εικαστικού περιεχομένου, που ίσως σας ενδιαφέρουν. Παρουσιάζονται, επίσης, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα  και η λειτουργία της Δανειστικής Πινακοθήκης της Σχολής. Τέλος, σας ενημερώνουμε για την κεντρική δομή αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (https://alumni.uowm.gr/), στην οποία και σας προτρέπουμε να εγγραφείτε και να ενεργοποιηθείτε.
Από τα επόμενα τεύχη, επιζητούμε και αναμένουμε και τη δική σας δημιουργική συμβολή, με υλικό αντίστοιχης θεματολογίας, το οποίο και μπορείτε να αποστέλλετε στο newsletter.teet@uowm.gr. Tελική ημερομηνία αποστολής υλικού για το 2ο τεύχος 01-03-2022.
Θεωρούμε ότι το εγχείρημα αυτό θα συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση των θετικών και δημιουργικών σχέσεων με τους/ις αποφοίτους/ες του Τμήματος, στην καθοδήγηση των τωρινών μας φοιτητών/ριών και στη διάχυση της αναγνωρισιμότητας της Σχολής μας, καθώς εσείς είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.
Ελπίζοντας ότι θα στηρίξετε και αυτήν την προσπάθειά μας,

 

ΚΑΛΗ μας ΑΡΧΗ!


Η δημιουργική ομάδα του Newsletter Αποφοίτων Τ.Ε.Ε.Τ.
Σύνθια Γεροθανασίου, Ε.Ε.Π.
Στέλλα Κασίδου, Ε.Δι.Π



E MAIL

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΕΕΤ

Αγαπητοί απόφοιτοι και απόφοιτες,
Σας καλωσορίζω στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Τμήματός μας και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε αυτό. Για αυτόν το λόγο προχωρήσαμε στη δημιουργία αυτού του δελτίου για τη βελτίωση της σύνδεσής σας με το Τμήμα, για την ενημέρωσή σας για τα νέα του Πανεπιστημίου, αλλά και για να κρατιέται ζωντανή η σχέση μεταξύ σας.
Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από τότε που είχαμε τους πρώτους απόφοιτους και μια επανασύνδεση μεταξύ μας είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για να εκτιμήσουμε όλοι μαζί από απόσταση τα αποτελέσματα αυτής της πορείας. Ήδη πολλοί απόφοιτοί μας έχουν μια σημαντική καλλιτεχνική πορεία και μετέχουν ενεργά στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες του ΤΕΕΤ να συναντούν μετά από χρόνια, να γνωρίζουν και να μοιράζονται την πορεία και τις δράσεις των αποφοίτων μας.
Το ΤΕΕΤ βρίσκεται σε μια δυναμική πορεία, καθώς πρόσφατα διορίστηκε ένα νέο μέλος ΔΕΠ στις εφαρμοσμένες τέχνες. Είμαστε ακόμη στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το καινούριο κτήριο του Τμήματος, που προέκυψε μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, σύντομα θα αρχίσει να κατασκευάζεται.
Ο διαδικτυακός αυτός χώρος θα είναι ένας φιλόξενος και ανοικτός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής πληροφοριών. Ένας χώρος ενημέρωσης τόσο από την πλευρά του πανεπιστημίου, όσο και από την πλευρά των αποφοίτων. Ευχαριστούμε τους αποφοίτους και τις απόφοιτές μας για την ενεργή συμμετοχή τους.
Γιάννης Καστρίτσης
Κοσμήτορας ΤΕΕΤ
.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ_

«Εικαστικές τέχνες και τοπίο: προσεγγίσεις του φυσικού και αστικού χώρου»

«Εφαρμοσμένη- Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη».





Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ) οργανώνει και λειτουργεί, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εικαστικές τέχνες και τοπίο: προσεγγίσεις του φυσικού και αστικού χώρου» (Visual Arts and Landscape: Αpproaches to Νatural and Urban Space).

Τα Τμήματα Κοινωνιολογίας και Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών των Πανεπιστημίων Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας συνεργάζονται και λειτουργούν, από το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019, το Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένη- Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη».
:https://www.soc.aegean.gr/index.php/gr-m-ma/gr-m-ekkt

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥNAΝΤΗΣΕΙΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ



ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Walking as a Question στους Ψαράδες Πρεσπών. Οι Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριο «Το Περπάτημα ως Ερώτημα» (Walking as a Question) πραγματοποιήθηκαν από την Κυριακή 4 Ιουλίου έως την Κυριακή 11 Ιουλίου στις Πρέσπες με ένα διαδικτυακό μέρος έως τις 17 Ιουλίου. Οι Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριο του 2021 είναι η δεύτερη διεθνής περιπατητική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στις Πρέσπες. Οι πρώτες Συναντήσεις/Συνέδριο διοργανώθηκαν το 2019. Οι Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριο διοργανώθηκαν από την Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ) και από το Made of Walking (VIΙΙ). Καλλιτεχνική/Επιστημονική Επιτροπή: Γιάννης Ζιώγας, Geert Vermeire, Herman Bashiron Mendolicchio, Lydia Matthews, Radhika Subramaniam, Julie Poitras Santos, Φαίη Τζανετουλάκου.   +++

 

δείτε  ντοκιμαντέρ Χρήστος Ιωαννίδης 2021





LIFE ARCPROM_BEAR ARTS. Συμμετοχή Διδακτικού προσωπικού του ΤΕΕΤ και Φοιτητών από το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και το Εργαστήριο Χαρακτικής στην ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του επικοινωνιακού/δημιουργικού/εκπαιδευτικού σκέλους_bear arts του Ευρωπαϊκού προγράμματος Life: Lifearcprom. Συντονιστής φορέας: ΜΚΟ Καλλιστώ. Συνεργαζόμενοι φορείς: Φορείς Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πρεσπών, Πίνδου, Ροδόπης και Majella (Ιταλία), Κτηνιατρική Σχολή Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, WWF Ιταλίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Καλλιτεχνικός/Οργανωτικός συντονισμός εκ μέρους του ΤΕΕΤ: Γιάννης Ζιώγας, Σύνθια Γεροθανασίου, Αννίτα Κουτσονάνου, Σοφία Παπαδοπούλου. Οκτώβριος 2020 έως Ιανουάριος 2025. +++

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ σε διάλογο με ΤΣΕΧΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣΈνα προτζεκτ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή φοιτητών από το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και το Εργαστήριο Χαρακτικής στην ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του εικαστικού project: Ελληνίδες Ηρωίδες. Συντονιστής φορέας: ΤΕΕΤ. Συνεργαζόμενος φορέας: Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Τσεχίας στην Ελλάδα και το Τσέχικο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας, Σχολή Art and Design of Ladislav Sutnar. Καλλιτεχνικός/Οργανωτικός συντονισμός εκ μέρους του ΤΕΕΤ: Γιάννης Ζιώγας, Σύνθια Γεροθανασίου, Σοφία Παπαδοπούλου, Αννίτα Κουτσονάνου.

έργο: Μάριαμ Νιοράντζε, Κατίνα Παξινού, χαρακτικό, 20×20 cm, 2021



Performance Art (International Forum of Performance Art)Μια τριήμερη διοργάνωση, αφιερωμένη αποκλειστικά στην ερμηνευτική τέχνη (performance art), στην Δράμα έλαβε χώρα 9-11 Σεπτεμβρίου 2021 και επικεντρώθηκε στη θεματική «Το έμφυλο σώμα στην performance / το πολιτικό μέσα από την performativity του φύλου», με την συμμετοχή καλλιτεχνών από το 3ργαστήριο (καλλιτεχνική φιλοξενία) και workshop του Χάρη Κοντοσφύρη. +++

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ του ΤΕΕΤ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΔΕΠ

Η Αγγελική Αυγητίδου αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος, έγινε αποδέκτης της διακρατικής υποτροφίας της κυβέρνησης της Κροατίας για το 2021-22. Στο πλαίσια αυτό, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στις 10.30 (ώρα Ελλάδος), πραγματοποιήθηκε η διάλεξη της Αγγελικής Αυγητίδου «Fool, saint, lunatic or teacher: performance artists in public spaces», στην Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ. Η διάλεξη μεταδόθηκε μέσω zoom. +++



ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕΛΛΟΥΣ ΔΕΠ
STAY STILL SO YOU DON’T HURT, της Nina Rapi (μικρού μήκους ταινία). Σύλληψη/κείμενο/φωνή: Νίνα Ράπη, Μουσική: Μαρία Βουμβάκη Χορογραφία/χορός: Λήδα Δουμουλιάκα, Video art: COM.ODD.OR_ Σοφία Παπαδοπούλου, Επίκουρος Καθηγήτρια του ΤΕΕΤ. H μικρού μήκους ταινία της Νίνας Pάπη STAY STILL SO YOU DON’T HURT – κείμενο, μουσική, χορός, video art – που έγινε κατά τη διάρκεια του lockdown διαδικτυακά, ξεκίνησε το ταξίδι της. Έχοντας προταθεί για Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους από το London Shorts, επίσημα επιλεγμένο από το Boden Festival Sweden και Turkey Golden Wolf Film Awards, Προβλήθηκε στην Μπιενάλε της Πράγας και στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Παρισιού τον Σεπτέμβριο του 2021.  +++      +++ 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ /ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

 

ΑNOIXTO ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΟΒΟΛΩΝ.
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 28.11.21>> >>
open call in English >>>>
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: URC TEMENUS @ TEET



S+T+ARTS – Repairing the Present:
12 Περιφερειακά Κέντρα S+T+ARTS από 11 διαφορετικές χώρες προκηρύσσουν ένα open call για 21 καλλιτεχνικές υποτροφίες.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 21.11.21Για να επανορθώσουμε το παρόν, η οικονομία της ΕΕ θα πρέπει να μετασχηματίστεί  και να προσαρμοσρεί στο βιώσιμο μέλλον που όλοι επιθυμούμε. Τα Περιφεριακά Κέντρα S+T+ARTS εστιάζουν σε έναν καλλιτεχνικά καθοδηγούμενο μετασχηματισμό στους πόρους, στον αστικό σχεδιασμό και στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών ως έναν δρόμο προς την αναδιαμόρφωση του κοινωνικού, πολιτιστικού και οικονομικού ιστού. Πιστεύουμε πως η αναδιαμόρφωση αυτή μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεισφορά διαφορετικών προοπτικών και με την αξιοποίηση του δυναμικού των καλλιτεχνών  ώστε να λειτουργήσουν ως καταλύτες αλλαγής και να συμβάλουν ενεργά στην καινιτομία. +++

ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΔΡΑΣΕΙΣ

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚH ΤΕΕΤ
Ο Κοσμήτορας και η Επιτροπή της Δανειστικής Πινακοθήκης του ΤΕΕΤ σας ευχαριστεί  για την συμβολή σας στον εμπλουτισμό της Συλλογής της. Σας ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός έργων σας  αναρτώνται, ενεργοποιούν και κοσμούν σημαντικά Δημόσια Κτήρια στη Φλώρινα και στην Κοζάνη μετατρέποντάς τα σε κοιτίδες διάχυσης κάλλους και πολιτισμού.
Δημόσιοι χώροι έκθεσης έργων της Συλλογής της Δανειστικής Πινακοθήκης:
Κεντρικό κτήριο, Δοιήκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοίλα Κοζάνης),
Κτήριο Αντινομαρχίας Φλώρινας, κτήριο Παιδαγωγικού Τμήματος, Κεντρικό κτήριο Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Επίσης τα έργα της Συλλογής της Δανειστικής Πινακοθήκης παραχωρούνται σε σημαντικές εκθέσεις όπως η πρόσφατη ομαδική έκθεση  με θεματική  Ψυχή, από την προϊστορία μέχρι σήμερα. Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα την Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Δήμου Σκύδρας και διοργάνωση από τη Στέγη τεχνών Σκύδρας.
Η Επιτροπή
Πρόεδρος: Έκτωρ Παπαδάκης
Μέλη:         Σόφυ Παπαδούλου
                  Σύνθια Γεροθανασίου
                  Θοδωρής Ζυρπιάδης

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021. Οι πτυχιακές εργασίες Περιόδου Οκτωβρίου παρουσιάστηκαν  με επιτυχία στο κτήριο της Αγίας Όλγας, που ενεργοποιήθηκε και φιλοξένησε τα έργα  των τελοιοφοίτων  μας.

 

«ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ». Συμμετοχή καλλιτεχνών του 3ργαστηρίου στην εικαστική έκθεση «Ηθοποιός σημαίνει φως» στο Contemporary Space Athens and European Centre for Architecture Art Design στις 20/10/2021. Συντονισμός από την προπτυχιακή νέα καλλιτέχνη  Ραφαέλα Δεληγιάννη, αλληλεπίδραση από τον Χάρη Κοντοσφύρη και εγκατάσταση συνεργατικού έργου από την  απόφοιτο καλλιτέχνη Κατερίνα Καρούλια. +++



«ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ» ερευνητική βιωματική έκθεση. «Οι δρόμοι του βαμβακιού στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, στην Βέροια. Διάρκεια έκθεσηςαπό 03-10-2021 έως 14-11-2021. Συμμετέχουν φοιτητές και απόφοιτοι του ΤΕΕΤ της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας. Μετά από έναπενθήμερο βιωματικό οδοιπορικό στα βαμβακοχώραφα της Ημαθίας, οι εικαστικοί δημιούργησαν έργα με θέμα το βαμβάκι. +++

Σε συνέχεια της έκθεσηςΤο Σάββατο 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι στο εκκοκκιστήριο ιδεών, με θέμα: «Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BRAND NAME ΤΟΥ ΕΛΗΝΙΚΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Στη συζήτηση, που συντόνισε ο προϊστάμενος του Εθνικού Κέντρου Tαξινόμησης Bάμβακος κ. Μωχάμεντ Νταράουσε, συμμετείχαν οι:
Αντώνης Σιάρκος_Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών & Εξαγωγέων Βάμβακος,
Χάρης Κοντοσφύρης_Εικαστικός-Καθηγητής Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας
Φωτεινός Ευθύμιος_Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος,
Νίκος Γιούρης _
εικαστικός-γραφίστας,
Γιώτα Καρβουνιάρη_εικαστικός



«ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, 4ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ»_Snap Μια περιπλάνηση ανάμεσα στα αυτοτελή κομμάτια που γεννά η αποδόμηση και μια ωδή απέναντι στην αντίστιξη των πραγμάτων. Η διαδικασία του “snap”, μέσω της οπτικής ανάγνωσης αυτού του όρου, το σπάσιμο, ο κρότος, ο χτύπος προσεγγίζεται άλλοτε μέσω της ανακατασκευής εικόνων, άλλοτε μέσω της επαναληπτικότητας της φόρμας και της υπογράμμισης των διαφοροποιήσεων του περιεχομένου, άλλοτε μέσω του θρυμματισμού της εικόνας , την ανάδειξη της τομής, του σπασίματος και της διαίρεσης. Η επεξεργασία και ανάγνωση των επιμέρους τμημάτων προς το όλον μορφοποιεί μια γλώσσα που «ηχεί»  απ’ όλες τις οπτικές γωνίες. Mια σύνθεση εικόνων προς τη δημιουργία ενός δικτύου ερεθισμάτων με κοινό πυρήνα. Κατευθυντήριος παράγοντας είναι η αναζήτηση ενός άυλου κόσμου μέσω της ανασύστασης του υλικού, το μέσα και το έξω ως δύο ξεχωριστά και ισάξια κεφάλαια, στοιχεία της ίδιας αντίληψης.  +++
Η έκθεση snap είναι η πρώτη από την σειρά εκθέσεων της μεγάλης χαρακτικής διοργάνωσης «ΧΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, 4ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ», αφιερωμένης στην εικαστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα των Εργαστηρίων Χαρακτικής των Σχολών Καλών Τεχνών της Επικράτειας, από το ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ- PANDOLFINI & ΣΙΑΤΕΡΛΗ, Α.Μ.Κ.Ε. που θα παρουσιάζεται κλιμακωτά στην έδρα του, τον χώρο τέχνης ΕΤCΗ ΙΝΚ στην Αθήνα.

 

Sensorial Entrapment: Συνεργατική εικαστική παρέμβαση-σχόλιο για την θέση της γυναίκας στην Κυπριακή κοινωνία. Το Youth Makerspace Larnaka σε συνεργασία με το Media What, οργάνωσαν ένα ανοιχτό κάλεσμα φιλοξενίας καλλιτεχνών “Making Womanhood”. Επιλέχθηκε η ομάδα “Pointless” με μέλη την Τζίνα Τσιτσέση, Κατερίνα Μελισσαροπούλου, τον Χάρη Κοντοσφύρη, Κώστα Φιλίππου, Παναγιώτη Αντωνίου και Λευτέρη Ιωάννου, με το έργο “Sensorial Entrapment” όπου εκτέθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2021 στο «Σπίτι του Έπαρχου» στην Λάρνακα.   +++

Design & Care Hackathon 2021. 
Συμμετοχή  με   αξιολόγηση νέων καλλιτεχνών του 3ργαστηρίου στον διαδικτυακό καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Design & Care Hackathon 2021» με θεματική «Rareis Unique». Με σκεπτικό πως το κοινωνικό marketing αξιοποιεί το design και λειτουργεί ως μέσο ανατροπής των στερεοτύπων για τις χρόνιες και σπάνιες παθήσεις/αναπηρίες.
Δημοσίευση ανακοίνωσης διαγωνισμού. +++

 

Εκδηλώσεις  Καρκίνου Μαστού Οκτώβρης 2021.
Στο κοινό μήνυμα συλλογικότητας για σωστή ενημέρωση και έγκαιρη πρόληψη στην αντιμετώπιση της μάστιγας του καρκίνου του μαστού, έστειλαν οι Δήμοι Aμυνταίου, Πρεσπών και Φλώρινας, οι οποίοι συνεργάζονται ως ένα σώμα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το 3ργαστήριο συμμετέχει ενεργά, επί 11 χρόνια, με ποικίλους τρόπους (συμβολικός φωτισμός κτηρίων της Φλώρινας, διαδικτυακές διαλέξεις, προβολές βίντεο σε βιτρίνες της πόλης κ.λπ.).
+++

 

Platforms project 2021 – συμμέτοχη εικαστικής ομάδας ΕΝ ΦΛΩ 
Οι ΕΝ ΦΛΩ συμμετέχουν στις Πλατφόρμες προτείνοντας σε φυσική προβολή τα έργα που παρουσίασαν σε διαδικτυακή μορφή νωρίτερα φέτοςΗ ομάδα παρουσιάζεται  στον χώρο 33 της Αίθουσα Νίκος Κεσσανλής, της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών.   
+++   +++

Urban Mythology_ΑΒΑΤΟΝ 





Urban Mythology_ΑΒΑΤΟΝ Γιάννης Ζιώγας (συντονισμός) Τα ΑΒΑΤΑ της Ιεράς Οδού. Στο πλαίσιο της έκθεσης/δράσης «Urban Mythology» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 το περιπατητικό δρώμενο που εμπνεύστηκε και συντόνισε ο Γιάννης Ζιώγας με τίτλο Τα Άβατα της Ιεράς Οδού. Αφορμή αποτέλεσε το Άβατο του Τριτοπατρείου, ένας από τους αρχέγονους τόπους λατρείας της Αττικής, ίχνη του οποίου έχουν εντοπισθεί στην αφετηρία σχεδόν της αρχαίας Ιεράς Οδού, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Κεραμεικού. Το Άβατο είναι μια συνθήκη αντίστροφης απαγόρευσης από αυτήν του εγκλεισμού αφού ο δημόσιος χώρος είναι ελεύθερα προσβάσιμος ενώ ο περίκλειστος χώρος μη προσβάσιμος.

Οι καλλιτέχνες Ευαγγελία Μπασδέκη, Δήμητρα Νικολοπούλου, Άγγελος Σκούρτης, Κλεοπάτρα Τσαλή, ανταποκρινόμενοι στην ανοιχτή πρόσκληση του Ζιώγα, αποκαλύπτουν στο κοινό τα Άβατα που εντόπισαν κατά μήκος της Ιεράς Οδού στην περιπατητική επιτέλεση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2021. 

Η Κλεοπάτρα Τσαλή, παρουσίασε την περιπατητική δράση ΑΒΑΤΟΝ, στο πλαίσιο της διαδικασίας Urban Mythologies στη διοργάνωση Platforms Project, Αθήνα, 20 έως 24 Οκτωβρίου 2021.
Επιμέλεια Μπία Παπαδοπούλου, Άρτεμις Ποταμιάνου

Οργάνωση Lab for arts  +++

 

«Ψυχή, από την προϊστορία μέχρι σήμερα»
Η ελευθερία της σκέψης είναι η ζωή της ψυχής.
Βολταίρος
Στην Σκύδρα, στο κτίριο “ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ” επί της οδού Ι. Γ. Χαρωνίτη (κοντά στο σιδηροδρομικό Σταθμό Σκύδρας) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 η έναρξη της έκθεσης υπό την αιγίδα την Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας και με την υποστήριξη του Δήμου Σκύδρας. Διοργάνωση: Στέγη Τεχνών Σκύδρας. Επιμέλεια έκθεσης & συντονισμός: Λεωνίδας Γκέλος. Συνεπιμέλεια στησίματος έκθεσης: Σύνθια Γεροθανασίου. Συμμετέχουν: ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ & ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΕΧΝΩΝ ΣΚΥΔΡΑΣ.
Στα πλαίσια της συγκεκριμένης έκθεσης πραγματοποιήθηκε η performance «The Skins I Leave» της αποφοίτου  Ζωής Αντύπα, με συμμετοχή της προπτυχιακής νέας καλλιτέχνιδας Νάσιας Καρατσιράκη. «Η ρευστότητα, η σύγκρουση και η καταστροφή ως δομικά υλικά των πλασμάτων που ενσαρκώνει ένα ον που αρνείται την ακεραιότητα».
Η έκθεση πλαισιώνεται και από έργα που αποτελούν μέρος της Δανειστικής Πινακοθήκης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, ΠΜΔ, με έδρα στη Φλώρινα.  +++

 

HURTOFF#HEARTON:
Διάκριση και παρουσίαση του εικαστικού project HURTOFF#HEARTON και παρουσίαση του στον εκθεσιακό χώρο του MOMUS Πειραματικό Κέντρο Τεχνών / ExperimentalCenter for the Arts– Αποθήκη Β1 Λιμάνι Θεσσαλονίκης, από τις 16 – 18/10/2021σε συνεργασία με το Goethe Institut Thessaloniki στα πλαίσια του Φεστιβάλ (We Can’t Do It Without Roses) με την συνεργατική συμμετοχή 30 καλλιτεχνών από όλη την Ελλαδα.   +++

 

BEDS.ATHENS. Performance Art με την καλλιτεχνική πλατφόρμα  JOHN 
Τον Οκτώβριο ολοκληρώθηκε η συνεργασία των φοιτητριών του εργαστηρίου Performance Art με την καλλιτεχνική πλατφόρμα  JOHN για το πρότζεκτ BEDS.ATHENS. Η συνεργασία συμπεριελάμβανε διαδυκτιακές ομαδικές συζητήσεις και online ανάπτυξη περιεχομένου σε ζευγάρια γύρω από την περφόρμανς και το καλλιτεχνικό έργο των συμμετεχόντων. Οι τελικές τοποειδικές περφόρμανς έλαβαν μέρος σε διάφορες τοποθεσίες της Αθήνας. Στις 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η περφόρμανς της, πλέον, απόφοιτης του Τμήματος Ζωής Αντύπα.  +++



Εικαστική έκθεση «Επαναστατικά Παλίμψηστα» Ολοκλήρωση του ερευνητικού προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ ως μέρος της δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία. 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση», με Φορέα Υποδοχής το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, συντονίστρια την μεταδιδάκτορα Ευφροσύνη Τσακίρη και ιδρυματικήεπιστημονική υπεύθυνη την Ελένη Χανιώτου. Η έκθεση ξεκίνησετην Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»», του Δήμου Αθηναίων, του ΟΠΑΝΔΑ. Συμμετοχή με διάλεξη της Ευφροσύνη Τσακίρη και συμμετοχή του , πλέον, απόφοιτου, νέου καλλιτέχνη Βασίλη Σέντζα στο πρόγραμμα.  +++  





1821, ΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Η εικαστική έκθεση «1821, Οπτική μιας Επανάστασης» έλαβε χώρα στις 26 Ιουλίου 2021, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και, αντίστοιχα, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στην IMAGINE GALLERY στην Αθήνα, με την συμμετοχή του Χάρη Κοντοσφύρη και νέων καλλιτεχνών του ΤΕΕΤ. Η έκθεση τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στα πλαίσια αυτά, δημιουργήθηκε και επετειακό συλλεκτικό σκληρόδετο λεύκωµα, σε 2021 αριθµηµένα αντίτυπα. Στις 430 σελίδες της συλλεκτικής αυτής έκδοσης παρουσιάζονται τα έργα των 200 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση με συνοδευτικά κείμενα – περιγραφές που ο κάθε καλλιτέχνης επέλεξε να γράψει ή να δανειστεί για το έργο του και εισαγωγικά κείµενα καταξιωμένων ιστορικών και θεωρητικών της τέχνης που ερμηνεύουν ποια είναι η σύγχρονη οπτική µας για την Αγώνα και ποιες μορφές πήρε η μνήμη της Επανάστασης στη σύγχρονη ελληνική τέχνη. +++



ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ project «ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ 2021» ΔΥΟ ΜΙΚΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ: Εικαστική παρείσφρηση σε τρία αγροτόσπιτα στην Πρέσπα (Λαιμός και Μηλιώνας). Ο συντονισμός των δράσεων ήταν του 3ργαστηρίου με ενεργή συμμετοχή τριανταένα  καλλιτεχνών από 25-30 Ιουλίου 2021, στις δυο μικρές θάλασσες των Πρεσπών. +++



«Εκ-Στάσεις: Απόπειρες Απεικόνισης της Ελευθερίας»Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς, παρουσίασε στην Τήνο, 10 Ιουλίου με 10 Σεπτεμβρίου 2021, την εικαστική έκθεση «Εκ-Στάσεις: Απόπειρες Απεικόνισης της Ελευθερίας», υπό την επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Μεγακλή Ρογκάκου. Στην έκθεση συμμετείχε ο Χάρης Κοντοσφύρης+++    

 

Balkan Art Festival 2021«Μεταβάσεις – Passages» Το Balkan Art Festival παρουσίασε την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Μεταβάσεις». Εννοιολογική αφετηρία της ήταν οι διαβατήριες τελετές, οι οποίες συνοδεύουν τις αδιάκοπες μεταμορφώσεις της ύπαρξης και παρουσιάστηκε στο Λαογραφικό & Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, 23 Ιουνίου – 17 Αυγούστου 2021, με τη συμμετοχή ογδόντακαλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα και το 3ικαστικό 3ργαστηρίο σε συνεργατικό έργο. Η έκθεση θα συνεχιστεί στο Muzeul Satului Bănătean, στηνΤιμισοάρα της Ρουμανίας, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.+++

 

ΠΟΙΟΣ ΤΡΕΝΑΡΕΙ; Εικαστικές παρεμβάσεις στον εγκαταλειμμένο τερματικό Σταθμό Τραίνου Φλώρινας στα πλαίσια του project: SALONIQUΕ A MONASTIR σε συντονισμό της εικαστικής πλατφόρμας Μακρύ Όχημα, Επιστημονική επιμέλεια Βοσκοπούλου Σούλη, εικαστική αλληλεπίδραση  Κοντοσφύρης Χάρης, Οργάνωση εταιρείας Δρεσίνα.26/6/2021  21.30 στο σταθμό Μεσσονησίου, με την συμμετοχή καλλιτεχνών από το ΤΕΕΤ.  +++

 

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΥΣΙΑ» Γιάννης Καστρίτσης, Ψηφιακή περιήγηση στην Έκθεση του Γιάννη Κστρίτση. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας διοργανώνει περιοδική έκθεση σύγχρονων μικρογλυπτών του καλλιτέχνη Γιάννη Καστρίτση  με τίτλο «Ο δρόμος προς τη θυσία»   στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, η οποία αφορά τη διαχρονική σχέση του ανθρώπου με τα ζώα. Με αφορμή μύθους, ιστορίες και πρόσωπα της αρχαιότητας και αντίστοιχα προσωπικά βιώματα ο Γιάννης Καστρίτσης αναπλάθει και φτιάχνει ένα δικό του σύγχρονο μικρόκοσμο με αναφορές στην πρόσφατη αγροτικο-κτηνοτροφική κοινωνία. Ξεκινώντας από την αρχαιότητα επαναδιαπραγματεύεται τη σχέση ανθρώπου ζώου και θέτει ερωτήματα που τελικά αφορούν τη δράση του σύγχρονου ανθρώπου στο φυσικό του περιβάλλον, καθώς το πεδίο των σχέσεων ανθρώπου-ζώου αντικατοπτρίζει την ευρύτερη σχέση του με το φυσικό περιβάλλον. Ο Γιάννης Καστρίτσης, γνωστός ζωγράφος, πολυσχιδής καλλιτέχνης και Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, για πρώτη φορά παρουσιάζει έργα του σε πηλό επιχειρώντας ένα διάλογο με την αρχαιότητα κινούμενος στο χώρο του μύθου, της λατρείας και της καθημερινότητας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εκφραστικών μέσων.
Επιμέλεια έκθεσης: Ναούμ Ελπινίκη δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγος ΕΦ.Α. Φλώρινας
Διάρκεια έκθεσης: Από 18 Μαΐου 2021 ως 31 Αυγούστου 2021
Ψηφιακή περιήγηση στην Έκθεση : 
https://ephaflo.gr/exhibitionvr/

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΕΕΤ ΣΤΟ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ & ΕΙΚΟΝΑΣ_ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Φοιτητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών φιλοξενήθηκαν στο πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου μετά από ανοιχτή πρόσκληση του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημιακού Εκπαιδευτικού Κέντρου‘ΤΗΜΕΝΟΣ’ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.  Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών περιλαμβάνει μια σειρά καλλιτεχνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του δημιουργικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που αναπτύχθηκε από το ίδρυμα που το διοργανώνει στους τομείς της σύγχρονης ηχητικής και εικαστικής τέχνης. Η επίδραση του Φεστιβάλ σταδιακά έχει επεκταθεί με στόχο να προσφέρει ένα ιδανικό σημείο συνάντησης για καλλιτέχνες και ερευνητές μέσω καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εργαστηρίων και ακαδημαϊκών συνεδρίων.
Τα έργα που επιλέχθηκαν αφορούσαν τις  θεματικές ενότητες : Animation, Video Art, Ντοκιμαντέρ και Performance για κάμερα.  Συντονισμός: Βασίλειος Μπούζας, Άγγελος Φλώρος 
+++

 

COV-ART PROJECT – Copelouzos Family Art Museum: Με συνεργασία του 3ργαστηρίου για την ολοκλήρωση του‘’ COV-ART-PROJECT’’ μέσα από την δημιουργία μασκών από καμβά. Στόχος είναι η αναβίωση και η ανάδειξη της τέχνης σε κάθε κρίση, καθώς και η αναγκαιότητα της χρήσης της μάσκας στην έκβαση της πανδημίας. +++  

 

Video Art Miden: The New New/ Αφιέρωμα στη νέα γενιά καλλιτεχνών από τις σχολές καλών τεχνών και οπτικοακουστικών τεχνών της Ελλάδας. Το Video Art Μηδέν, στο πλαίσιο των online προβολών βιντεοτέχνης που πραγματοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο, παρουσιάσε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη φοιτητική και νεανική δημιουργία με τίτλο The New New, σε συνεργασία με τις σημαντικότερες σχολές καλών τεχνών και οπτικοακουστικών τεχνών της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει ένα πανόραμα της τρέχουσας παραγωγής των σπουδαστών και της επόμενης γενιάς καλλιτεχνών στον τομέα της βιντεοτέχνης. Στο αφιέρωμα ανταποκρίθηκε και συμμετείχε με επιμελημένες ενότητες έργων προπτυχιακών  φοιτητών το Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας . Το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε  δημιουργήθηκε από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος στη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων του Χειμερινού εξαμήνου 2020-21 που αφορούν το γνωστικό πεδίο των  Ψηφιακών Τεχνών. Αποτελούσε επιλογή του παραγόμενου οπτικοακουστικού υλικού με αναφορά σε επιλεγμένες θεματικές. Τα μαθήματα αφορούσαν  την εισαγωγή στο εύρος και την εμβάθυνση σε επιλεγμένα πεδία των ψηφιακών τεχνών και πραγματοποιήθηκαν στα 1ο, 3ο, 5ο εξάμηνο σπουδών στο ΤΕΕΤ. +++   

ΣΧΕΣΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Εκταφή Αρκούδας στους Ψαράδες Πρεσπών. Τον Αύγουστο 2021 πραγματοποιήθηκε από ομάδα συνεργατών του προγράμματος Life Arcprom και εθελοντές εκταφή του σκελετού μιας αρκούδας που είχε πεθάνει από δηλητηριασμένο δόλωμα το 2012. Στην ευρύτερη περιοχή των Ψαράδων, Πρεσπών. Τα οστά της αρκούδας συνελέγησαν σχεδόν στο σύνολό τους, καθαρίστηκαν και ταξινομήθηκαν. Ο σκελετός θα ανασυσταθεί και θα τοποθετηθεί σε χώρο στην περιοχή των Πρεσπών υπενθυμίζοντας τις επιπτώσεις παράνομων πράξεων στην έμβια ζωή και αποτελώντας ταυτόχρονα εκπαιδευτικό εργαλείο. Η διαδικασία συντονίστηκε από το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του ΤΕΕΤ και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου +++

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΨΑΡΑΔΩΝ 
Καθ’όλη τη διάρκεια του 2021 ομάδες διδασκόντων και φοιτητών του ΤΕΕΤ καθώς και εθελοντές πραγματοποίησαν καθαρισμό των αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Ψαράδων συντήρηση θρανίων, γραφείων, βιβλιοθηκών, ταξινόμηση  βιβλίων, χαρτών και του αρχείου. Ανασυστάθηκε με αυτό τον τρόπο μια πλήρης αίθουσα διδασκαλίας Δημοτικού Σχολείου της δεκαετίας του ’60 που θα είναι επισκέψιμη στο κοινό. Οι υπόλοιποι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Μεταπτυχιακού και Προπτυχιακού Προγράμματος του ΤΕΕΤ. Συντονιστής Δράσης Γιάννης Ζιώγας

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΕΤ_

Αλέξανδρος Αμπατζόγλου
_Διαδικτυακη δημοσίευση εικαστικού έργου, NYC Crit Club, 22 Οκτωβρίου 2021_”House of Mount Royal” Διαδικτυακή ομαδική έκθεση, Kunstmatrix, 28 Αυγούστου – 25 Σεπτεμβρίου 2020_Αλμπέρ Καμύ: 865 Γράμματα, Ομαδική έκθεση, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, επιμέλεια: Νικολένα Καλαϊτζάκη, Μαΐου 2021._Διαδικτυακη δημοσίευση εικαστικού  έργου μέσω του πρότζεκτ Το Pikap Community σχετικά με την καλλιτεχνική δημιουργία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, 5 Ιουνίου 2021.Κωνσταντίνα Βαλερά
_Αν Οδός, εικονοποιημένη ποιητική συλλογή, Αθήνα: Νίκας, Ιούνιος 2021.Βίκυ Βασιλείου
_Looming Together/Συν-υφαίνοντας, Victoria Square Project Space (συνεργατικό έργο στο πλαίσιο του Victoria Square Project), επιμέλεια: Μαρία Παπαδημητρίου & VSP Team, 2021._Womanhoods, επιμέλεια: οι καλλιτέχνες, Noucmas Studio and Exhibition Space, Αθήνα, 2021.

Βίκυ Βασιλείου
_Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙ, επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, Μουσείο Ι.Κ. Κατσίγρα & Galeria e Arteve Shkoder/ Δημοτική Πινακοθήκη Σκόδρα, Αλβανία, Ιούνιος έως Νοέμβριος 2021._DOMA: Από τo σπήλαιο του Πλάτωνα στη σύγχρονη «πραγματικότητα», επιμέλεια: Στάθης Μήτσιος, Ελευθερία Καλπενίδου, MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, Λιμάνι, Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου έως 5 Σεπτεμβρίου._Οι Δρόμοι του Βαμβακιού, Εκκοκκιστήριο Ιδεών, συμμετοχικό εργαστήριο, επιμέλεια: Εκκοκκιστήριο Ιδεών, Βέροια, 8 Οκτωβρίου έως 14 Νοεμβρίου 2021_Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙΙ, COD, επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, Τίρανα, Αλβανία, 3 έως 27 Σεπτεμβρίου 2021._Υφαίνοντας το Μέλλον ΙΙΙ, επιμέλεια: Έφη Μιχάλαρου, COD, Τίρανα, Αλβανία, 7 έως 31 Οκτωβρίου 2021._1821-2021 Ψηλαφώντας τον Εθνικό Εαυτό,  επιμέλεια Ζωή Γοδόση, Λαογραφικό και Εθνογραφικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, Δεκέμβριος 2021.

Χριστίνα Γιαρένη
_ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ στη Διεθνή Μπιενάλε Sphinx2021, Θήβα, 2 έως 30 Οκτωβρίου 2021.
_ΔΙΠΟΛΑ (“ΚΡΥΠΤΟΝ”),συνεργασία με Μαριτάσα Τσιπλάκη, Ομαδική Έκθεση, επιμέλεια Ευθύμης Λαζόγκας, Φαίη Τζανετουλάκου, Πινακοθήκη Χαλκίδας (Δημήτρης Μυταράς), 2 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2021.

Λεωνίδας Γκέλος
_Αγαπητή μου επιβίωση, Ποιητική συλλογή, Σκύδρα: Στέγη Τεχνών Σκύδρας. Φεβρουάριος 2021.
_Μετά το Ψάρεμα, Εικαστική δράση-έργο στο πλαίσιο του σεμιναρίου Ψυχόδραμα και Οικολογία, Κέντρο Ψυχοδράματος και Κοινωνιοδράματος, Γαύδος, 17 Ιουλίου 2021._Ψυχή από την προϊστορία στο σήμερα, επιμέλεια και οργάνωση Ομαδικής Έκθεσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2ου Art Festival, Στέγη Τεχνών Σκύδρας, Σκύδρα, 11 Σεπτεμβρίου έως 24 Οκτωβρίου 2021.

Βασίλης Ιωακειμίδης
_Transforming Visual Elements to Sonic Elements, υλοποίηση περιπατητικής διαδικασίας στις Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριο Walking as a Question στους Ψαράδες Πρεσπών, Καλλιτεχνικοί Υπεύθυνοι: Γιάννης Ζιώγας, Geert Vermeire. Διοργανωτής Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 4 έως 11 Ιουλίου 2021. 
Χρήστος Ιωαννίδης
_Προβολή του ντοκιμαντέρ is Walking art? στα παρακάτω Φεστιβάλ:  23rd Thessaloniki Documentary Festival, 14th LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2021, 8th  International Documentary Festival Ierapetra, Toronto Lift-Off Film Festival 2021, του Toronto Art Festival, Μάρτιος έως Ιούλιος 2021.
_Συνεργασία με Γιάννη Ζιώγα: Question Path to Piliυλοποίηση περιπατητικής διαδικασίας στις Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριο Walking as a Question στους Ψαράδες Πρεσπών, Καλλιτεχνικοί Υπεύθυνοι: Γιάννης Ζιώγας, Geert Vermeire. Διοργανωτής Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 4 έως 11 Ιουλίου 2021. 

Μίνα Κουζούνη
_Art virus διαδικτυακή έκθεση «Η πανδημία», οργάνωση Δημήτρης Λαζαρου, 25 Ιανουαρίου 2021
_Διαδικτυακή έκθεση ,Reprograming Art«Άνω Διάζωμα», Χαρακτικό 30χ30 τίτλος « όπως επάνω έτσι και κάτω», 31 Ιανουαρίου 2021_Αrt on line exhibition “Find Me Adopt Me”Τίτλος: «η καλύτερη παρέα», 1-25 Απριλίου 2021_Balkan Art Festival. «Στην ύλη εισχώρησα ουρλιάζοντας»  εγκατάσταση «αναθήματα»  Λαογραφικό Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης, Επιμέλεια: Γεωργία Κουρκουνάκη, Andrea Foanene, 23 Ιουλίου -17 Αυγούστου 2021_Διαδικτυακή έκθεση Αλμπέρ Καμύ :865 γράμματα» Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας  «άτιτλο» 40χ40 μικτή τεχνική σε κόντρα πλακέ, 21 Μάιου 2021_«Μικρές εκπλήξεις» 27χ40 ζωγραφική, Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Κολωνάκι Αθήνα. Συντονιστής Δημήτρης Λαζαρου, 31-12 Ιουνίου

Μίνα Κουζούνη
Ομαδική έκθεση .χώρος Τέχνης Αδαμαντια. Άνδρο. Τίτλος «αποκόμματα» 47χ 29 ζωγραφική ανάγλυφο 31 Ιουλίου -14 Αυγούστου, Οργάνωση : Δημήτρης Λαζαρου
Διαδικτυακή έκθεση: Ομάδα «Εν Φλω» Platforms project teaser τίτλος: «πηγάδια» . 5-11 Απριλίου Συντονιστής Χάρης Κοντοσφύρης«Οι δρόμοι του βαμβακιού» Εκκοκιστηριο Ιδεών. Βέροια .Σεπτέμβριος 2021. Συντονιστής Χάρης ΚοντοσφύρηςΧρήστος Κυριτόπουλος-Νίνας
_HOSPITABLE UTOPIA / VIDEOPARK FESTIVAL 2021/Contemporary art festival Videopark. Δεκαήμερο ερευνητικό πρόγραμμα φιλοξενείας στη Σερβία(Užice/Serbia) – Βιέννη. Οργάνωση σε συνεργασία με το Art & Science Department of the University of Applied Arts Vienna and Improper Walls (Vienna), 17-25  Ιούλιος  2021.

Συμμετοχή στην Οργανωτική Επιτροπή των Διεθνών Συναντήσεων/Συνεδρίου Walking as a Question στους Ψαράδες Πρεσπών
_Άρης Γούζιας
_Ρένα Γουμπερίτση
_Κυριάκος Ηλιάδης
_Χρήστος Ιωαννίδης
_Βασίλης Ιωακειμίδης
_Ελένη Νίσκα
_Δώρα Σιαφλά
_Ράνια Σχορετσανίτη
_Γεωργία Τσιτσέρη
Καλλιτεχνικοί Υπεύθυνοι: Γιάννης Ζιώγας, Geert Vermeire. Διοργανωτής Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 4 έως 11 Ιουλίου 2021.Συμμετοχή στην αποκατάσταση υλικού και λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Ψαράδων, Ιούνιος έως Οκτώβριος 2021.
_Άρης Γούζιας
_Κυριάκος Ηλιάδης
_Ελένη Νίσκα
_Δώρα Σιαφλά
_Γεωργία Τσιτέρη

Ηλέκτρα Μάιπα
_Together, so Far so Close, ΜΟΜus-Experimental Center for the Arts, Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2020 έως 27 Ιουνίου 2021.
_Be a trout, Pixels, διαδικτυακή και τυπωμένη έκδοση, επιμέλεια:  miss dialectic
παραγγελία και υποστήριξη: Goethe-Institut, Φεβρουάριος 2021._Artists in Residence Program by Eagles Palace, επιμέλεια Αλίκη Τσιρλιάγκου, 24 έως 30 Μαΐου 2021._15x76 Σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, διαδικτυακή έκθεση, Dogma Athens, 21 Μαΐου έως 2 Σεπτεμβρίου 2021._DEO and Caravan project, residency, οργάνωση και επιμέλεια: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Στρατής Βογιατζής, Ελένη Βούρτση, Χίος, 8  έως 24 Οκτωβρίου 2021._Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, MATAROA AWARDS, Θεσσαλονίκη, 25  έως 28 Νοεμβρίου 2021.

Ίρις Μπουρνάζου
_The Tides of the Century – International Art Exhibition, ΘέσιςΑντίθεσιςΣύνθεσις. Στην Τροχιά των Αλλαγών, Hainan Ocean Flower Island Κίνα, Καλοκαίρι 2021.
Technotribalism, Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών Ελλάδος ADAF, Αθήνα, Καλοκαίρι 2021.
Γιώργος Πανταζής
_Συμμετοχή ως Διδάσκων στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Κρήτης  “Παιδαγωγική της απώλειας και του θανάτου” Οκτώβριος 2021_Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Οκτώβριος 2021_Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση Οι Δρόμοι του Βαμβακιού, Εκκοκκιστήριο Ιδεών, συμμετοχικό εργαστήριο, επιμέλεια: Εκκοκκιστήριο Ιδεών, Βέροια, Σεπτέμβριος 2021_Συνεπιμέλεια έκθεσης στα πλαίσια της Ημερίδας Παιδαγωγικές και διδακτικές προσεγγίσεις των Εικόνων του Αγώνος”: Ο Μακρυγιάννης και η παραγγελία της ιστορίας(1836-1839), Παν/μιο Κρήτης. Ρέθυμνο Σεπτέμβριος 2021_Δημιουργία τοιχογραφίας στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου ,ετά από πρόσκληση του Δήμου Ρεθύμνου. Σεπτέμβριος 2021_Συμμετοχή στα ΧΑΝΙart – CHANIart 2021 στην ομαδική έκθεση  “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ-SOSIAL DINSTANCING” στην Match More Art Gallery, Δημοκρατίας 351, Πλατανιάς, Χανιά, Κρήτη. Ιούνιος 2021

Γιώργος Πανταζής
_Συμμετοχή στην ομαδική  έκθεση Affortable Art , Γκαλερύ Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2021
_Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση “Με θέα Ελλάδα” στην Gallery Τεχνοχώρος, Αθήνα, Ιούνιος 2021_Συμμετοχη στην ομαδικη εκθεση “1821, οπτική μιας Επανάστασης”, Αθήνα, Ιούνιος 2021_Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση ΜΗΛΩ , Χώρος Τέχνης Μορφές, Ρέθυμνο, Ιούνιος 2021

_Συμμετοχή ως Διδάσκων στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ του Πανεπιστημίου Κρήτης “Κοινωνικοποίηση του ανθρώπου-πολίτη μέσω της Τέχνης: Εργαστήρια Καλλιτεχνικής Παιδείας και Εικαστικής Αγωγής”, Μάιος 2021

_Καθημερινά και εβδομαδιαία εικαστικά Live streaming_Youtube κατά τη διάρκεια της περιόδου του lockdown, Μάιος 2021

 

Ειρήνη Πουλιάση
_Μάιος 2021: Έκδοση βιβλίου αναδρομικού έργου από τις εκδόσεις Πένταδρον.
_Ιούλιος 2021: Ομαδική έκθεση: Βρετανία του Προσαλέντη: Στο λυκόφως των ειδώλων. Μουσείο μοντέρνας τέχνης Χανίων, Κρήτη._Ιούλιος 2021: 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, ομαδική έκθεση στο Πολεμικό μουσείο, Αθήνα._Σεπτέμβρης 2021: Συνεργατική ατομική έκθεση: One box, Irene Pouliassi & Ehsan Mehrbaksh, Spinoff gallery, Μιλάνο, Ιταλία ._Νοέμβριος 2021: Άρτ Αθήνα 2021, Γκαλερί Περίτεχνων Καρτέρης, Αθήνα._Φεβρουάριος 2022: Ατομική έκθεση, Γκαλερί Stoerung, Βερολίνο, Γερμανία.

Ράνια Σχορετσανίτη
_Colour/Collage/Poetry, Ομαδική Έκθεση, Κέντρο Ερευνών Slade, UCL, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Απρίλιος 2021.
_COVIMETRY Ely Center of Contemporary Art, New Haven, Connecticut, ΗΠΑ, 19 Απριλίου έως 6 Ιουνίου 2021._Walking as a Spiritual Question,  υλοποίηση περιπατητικής διαδικασίας στις Διεθνείς Συναντήσεις/Συνέδριο Walking as a Question στους Ψαράδες Πρεσπών, Καλλιτεχνικοί Υπεύθυνοι: Γιάννης Ζιώγας, Geert Vermeire. Διοργανωτής Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, 4 έως 11 Ιουλίου 2021._Μεταμορφώσεις Θραυσμάτων, Ατομική Έκθεση, Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό Τρικάλων, 4 Ιουνίου έως 14 Ιουλίου 2021._Μεγάλη Θεά, υπαίθρια έκθεση κατά μήκος του Τρικκαίου ποταμού, επιμέλεια Τζένη Τσουμπρή, διοργάνωση Δήμος Τρικάλων, Tidalflowart, Τρίκαλα,  4 έως 11 Σεπτεμβρίου 2021._FRACTALS, Mamush Garllery, Ομαδική Έκθεση, Κηφισιά,  Οκτώβριος 2021.

Χριστίνα Τζάνη
_Συμμετοχή στην ομαδική έκθεση ‘1821, ΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ’ στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών (Ιούλιος 2021)  και μετέπειτα στην Imagine Gallery (Οκτώβριος 2021). ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | 1821 ΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
_Ατομική έκθεση με τίτλο ‘Omens of an Upcoming Apocalypse’ στη γκαλερί The Eye Altering, Θεσσαλονίκη (Σεπτέμβριος 2021). Κλεοπάτρα Τσαλή
_Συμμετοχή στην περιπατητική δράση ΑΒΑΤΟΝ (συντονισμός Γιάννης Ζιώγας) στο πλαίσιο της διαδικασίας Urban Mythologies (επιμέλεια Μπία Παπαδοπούλου, Άρτεμις Ποταμιάνου), Αθήνα, Σεπτέμβριος έως Οκτώβριος 2021.
_Παρουσίαση της περιπατητικής δράσης ΑΒΑΤΟΝ (συντονισμός Γιάννης Ζιώγας) στο πλαίσιο της διαδικασίας Urban Mythologies (επιμέλεια Μπία Παπαδοπούλου, Άρτεμις Ποταμιάνου) στη διοργάνωση Platforms Project, Αθήνα, 20 έως 24 Οκτωβρίου 2021._Παρουσίαση της ομάδας Penelope’s web με το έργο ‘Intimus Tacitus’, επιμέλεια Μαρία Ξυπολοπούλου, στη διοργάνωση Platforms Project, Αθήνα, 20 έως 24 Οκτωβρίου 2021._παρουσίαση Διπλωματικής Εργασία, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Αθήνα, 20 έως 24 Οκτωβρίου 2021.

Ψυχή από την προϊστορία στο σήμερα, ομαδική έκθεση, 2ου Art Festival, Στέγη Τεχνών Σκύδρας

_Ζωή Αντύπα
_Λεωνίδας Γκέλος
_Θεόδωρος Ζυρπιάδης
_Αριστοτέλης-Γιώργος Ζώγας
_Άννα Θεοχαρίδου
_Φίλλιπος Καλαμάρας
_Γιώτα Καρνουνιάρη
_Μανώλης Κούκκος
_Ζήσης Κουτίδης
_Μαρία Λαγού
_Θωμάς Μακινατζής
_Ηρώ Μπάρου

_Κατερίνα Δήμητρα
_Μωυσιάδου
_Πελαγία Νάκου
_Αναστασία Νόττα
_Μάρκος Ντέμκας
_Μαρία Πολυχρονιάδου,
_Ίλια Σαβίνο,
_Ελένη Σουλιώτη,
_Κυριακή Στούμπου,
_Σταυρούλα Χρυσοπουλίδου
Eπιμέλεια Λεωνίδας Γκέλος. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2ου Art Festival, Στέγη Τεχνών Σκύδρας, Σκύδρα, 11 Σεπτεμβρίου έως 24 Οκτωβρίου 2021.

Αλέξανδρος Τσαντίδης και Μαριέλλα Μπιλίτσα
_Raw Colors, διπλή ατομική, Balkan Art Gallery, Ξάνθη, 28 Ιουλίου έως 2 Σεπτεμβρίου 2021
Μαριτάσα Τσιμπλάκη 
_ΔΙΠΟΛΑ (“ΚΡΥΠΤΟΝ”), με τη Χριστίνα Γιαρένη, Ομαδική Έκθεση, επιμέλεια Ευθύμης Λαζόγκας, Φαίη Τζανετουλάκου, Πινακοθήκη Χαλκίδας (Δημήτρης Μυταράς), 2 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2021.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Ολοκληρώθηκε σε ηλεκτρονική μορφή η έκδοση των Πρακτικών του διεθνούς συνεδρίου «Για μια Σχολή Εικαστικών Τεχνών του 21ου Αιώνα», σε επιμέλεια Ζωής Γοδόση, Γιάννη Ζιώγα και Θεοχάρη Τσάμπουρα, που οργανώθηκε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την ίδρυσή του και οι εργασίες του πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας από 12 έως 14 Μαΐου 2017. Ο τόμος των Πρακτικών περιλαμβάνει σαράντα ένα κείμενα εισηγητών από επτά χώρες (Βοσνία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, Πολωνία, Σερβία, Τουρκία) και είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του συνεδρίου.
Ηλεκτρονική έκδοση:  +++  

 



«Δημόσια Τέχνη, Δημόσια Σφαίρα» Κυκλοφορία του βιβλίου «Δημόσια Τέχνη, Δημόσια Σφαίρα» σε επιμέλεια Αγγελικής Αυγητίδου από το University Studio Press (2021).  Το βιβλίο αναφέρεται στη δημόσια τέχνη και τη διεύρυνση της συσχέτισή της με τη δημόσια σφαίρα, αποτέλεσμα της διεύρυνσης των ίδιων των καλλιτεχνικών μέσων και μεθόδων. Η «νέα δημόσια τέχνη» διευρύνει το πεδίο των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων που περικλείει ο όρος, συμπεριλαμβάνοντας την τέχνη με την κοινότητα, τη συμμετοχική/σχεσιακή τέχνη, τη net art κ.λπ., ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη συσχέτισή της με τις έννοιες του δημόσιου, του κοινωνικού και του πολιτικού και υποβαθμίζει τον χωρικό της προσδιορισμό. Στο βιβλίο γίνεται η διερεύνηση των παραπάνω μέσα από μελέτες περίπτωσης, ξεκινώντας από τη γλυπτική του βάθρου, και συνεχίζοντας με έργα που παρήχθησαν στη συνέχεια της σχεσιακής, της επιτελεστικής και της αρχειακής στροφής. Στον τόμο συμμετέχει ο Κώστας Βασιλείου, επικ. καθηγητής του Τμήματος.

Το Performance now ξεκίνησε ως μία προσπάθεια δημιουργίας ενός ευέλικτου εργαλείου για τον αναστοχασμό, την εκπαίδευση και την προώθηση της τέχνης της performance στην Ελλάδα μέσα από ημερίδες, συμπόσια, παρουσιάσεις, διαλέξεις, και εργαστήρια. Ο επετειακός τόμος 10 χρόνια Performance now σε επιμέλεια Αγγελικής Αυγητίδου, συμπεριλαμβάνει κείμενα καλλιτεχνών, ερευνητών και επιμελητών της τέχνης της performance, συντελεστών των εκδόσεων του Performance now. Περιλαμβάνει επίσης αρχειακό υλικό από τις διάφορες εκδόσεις του Performance now, όπως προγράμματα, δελτία τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια. Έκδοση του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Φλώρινας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (2021).  Προσωρινά διαθέσιμο στο    +++

 



Η έκδοση Walking Arts Encounters κυκλοφόρησε το 2020/2021 και είναι ένα ορόσημο στον παγκόσμιο τομέα των Περιπατητικών Τεχνών, που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τόσο καλλιτεχνικών πρακτικών όσο και θεωρητικών δοκιμίων. Διατίθεται σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, η έκδοση είναι έγχρωμη, με ένα συνδυασμό εικόνων και κειμένων από μελετητές και περιπατητικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
Πειραματικές περιπατητικές επιτελέσεις, Walking Art Philosophy, Walking Narratives, Crossing Borders, Walking and Place, the Fine Arts of Walking, Long Journeys, Nature and the Anthropocene, Walking as a Political Narrative and the Pedagogies of Walking είναι, μεταξύ άλλων, μερικές από τα προσεγγίσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο Walking Arts Encounters.
Επιμέλεια Γιάννης Ζιώγας,Geert Vermeire, Σχεδιασμός εντύπου: Ασπασία Βουδούρη.
+++

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΔΜ

Δομή Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΔΑ-ΠΔΜ)

Αγαπητοί μας απόφοιτοι,
Είμαστε ευτυχείς που σας ανακοινώνουμε την ίδρυση της Δομής Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η Δομή Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΔΑ-ΠΔΜ), μέσω της ανάπτυξης θετικών σχέσεων με τους αποφοίτους, προσπαθεί να εμπνεύσει μια σχέση πίστης για κάθε φοιτητή στο Πανεπιστήμιο. Σας προσκαλούμε να ενταχθείτε στη ομάδα των αποφοίτων του, για να γράψουμε όλοι μαζί το καλύτερο κομμάτι της ιστορίας μας, αυτό που θα αναφέρεται στην πορεία και τα επιτεύγματα των αποφοίτων μας.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://alumni.uowm.gr/

Στόχοι μας:

  • Να αποδώσουμε τιμή στους παλιούς και νεότερους αποφοίτους μας.
  • Να αναδείξουμε τα μονοπάτια καριέρας που ακολούθησαν.
  • Να αναπτύξουμε ένα ισχυρό δίκτυο επαγγελματικών και προσωπικών επαφών.
  • Να κρατήσουμε «ζωντανή» τη σχέση μας, με συνεχή ενημέρωση για δυνατότητες επιμόρφωσης και συνεργασίας.

Επιπροσθέτως, είμαστε βέβαιοι, ότι οι συμμετοχές σας  θα αποτελέσουν λαμπρά παραδείγματα επαγγελματικών επιλογών για τους νέους φοιτητές μας, που θα διδαχθούν από τις εμπειρίες σας και θα αντλήσουν δύναμη για να διεκδικήσουν δυναμικά το μέλλον που προσδοκούν και τους αξίζει.

Με την παρούσα επιστολή σας καλωσορίζουμε στη μεγάλη ομάδα αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σας ευχαριστούμε προσωπικά, για τη διάθεσή σας να μοιραστείτε μαζί μας στιγμές της επαγγελματικής σας διαδρομής.

Twitter

https://www.facebook.com/teetf.u/

Website

Σχεδιασμός Δελτίου Αποφοίτων TEET: Σύνθια Γεροθανασίου ΕΕΠ
Επιμέλεια κειμένων: Στέλλα Κασίδου ΕΔιΠ
Copyright © Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας_Σχολή Καλών Τεχνών_Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών 2021, All rights reserved. 


© 2020 eetf.uowm.gr