Παρουσιάση έργων της εικαστικού Δήμητρας Μπαϊρακτάρη στο ατομικό της Project στον χώρο “Myrό Κόγχη” Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 20.00 το βράδυ

Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει μοναδικά έργα της εικαστικού Δήμητρας Μπαϊρακτάρη και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια του ατομικού της Project στον χώρο μας “Myrό Κόγχη” την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 20.00 το βράδυ.  Το εικαστικό έργο της Δήμητρας Μπαϊρακτάρη επικεντρώνεται στο εικαστικό κόσμημα και στις κατασκευές, ως φορέα κοινωνικών μηνυμάτων δίνοντας την ευκαιρία στην τέχνη να σπάσει τα όρια των μουσείων και των γκαλερί ώστε να διεισδύσει άμεσα στην κοινωνία. Με αυτό το τρόπο το έργο τέχνης φεύγει από την απομόνωση των τοίχων και τοποθετείται σε νέους χώρους δημιουργώντας νέα εννοιολογικά πλαίσια και δίνοντας χώρο για άμεσο κοινωνικό σχολιασμό και συζήτηση. 
Καθρεπτίζοντας την σύγχρονη κοινωνική συνθήκη ο άνθρωπος φαίνεται ανήμπορος να ξεφύγει από την μηχανοποιημένη κοινωνία, και έναν ομαδοποιημένο κόσμο. Έναν κόσμο χωρίς αυτόνομες προσωπικότητες, ελεγχόμενες μέσω μιας απροσδιόριστης ανώτερης δύναμης η όποια επιβάλει την ποσότητας στην ποιότητα”, δηλώνει η καλλιτέχνις.

Η Δήμητρα Μπαϊρακτάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κολωνία της Γερμανίας, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και την Φλώρινα, όπου σπουδάζει Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Καλών Τεχνών Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Φλώρινα φοιτά στο 3ο εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Χάρη Κοντοσφύρη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 2 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2014, είναι επισκέψιμη κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Myrό Gallery (Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00) και είναι Ελεύθερη Είσοδος για το κοινό. 

© 2020 eetf.uowm.gr