Παρουσίαση του αρχαιολογικού χώρου, του Μουσείου της Αιανής και των εικαστικών θερινών εργαστηρίων με αφορμή τη λήξη της έκθεσης “Τα πρόσωπα του χρόνου” με έργα φοιτητριών και αποφοίτων του ΤΕΕΤ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώρα 6.30 μμ

 

αφίσα

πρόσκληση εκδήλωσης για την Αιανή_5.12.14

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ -ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014
Δελτίο τύπου

Με αφορμή τη λήξη της έκθεσης «Τα πρόσωπα του χρόνου», που οργανώθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών – Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του εορτασμού Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014, θα γίνει εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Αιανής καθώς και τα θερινά εικαστικά εργαστήρια στα οποία συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες του Τ.Ε.Ε.Τ., δημιουργώντας έργα και διερευνώντας τη σχέση του σύγχρονου μαθητευόμενου καλλιτέχνη με την ιστορία και την ισχυρή πολιτισμική παράδοση μιας από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις του βορειοελλαδικού χώρου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας φιλοξενεί ανάμεσα στα εκθέματά του σύγχρονα έργα που προέκυψαν από το θερινό εικαστικό εργαστήριο στην Αιανή, δίνοντας την ευκαιρία για μια συνάντηση δύο διαφορετικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Ομιλητές: Χριστίνα Ζιώτα, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, Ζωή Γοδόση, Επίκουρη Καθηγήτρια Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ., Φίλιππος Καλαμάρας, Ειδικός Επιστήμων Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ., οι φοιτήτριες και απόφοιτες του Τ.Ε.Ε.Τ. Γιώτα Καρβουνιάρη, Δώρα Μιχαηλίδου, Ειρήνη Μώρου, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους οι: Γιώτα Καρβουνιάρη, Δώρα Μιχαηλίδου, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Αμαλία Μποζίνη-Κεχαγιά, Ειρήνη Μώρου, Ευγενία Νόση, Άννα Πιάτου, Καίτη Τουρτούρα, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Επιμέλεια έκθεσης: Ζωή Γοδόση Επίκουρη Καθηγήτρια Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ. Επιμέλεια διοργάνωσης: Λιάνα Γκέλου, Aρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας.

1. Αρχαιολ. Μουσείο Φλώρινας _5.12.14 2. Αρχαιολ. Μουσείο Φλώρινας_ 5.12.14 3.  Αρχαιολ. Μουσείο Φλώρινας_5.12.14 4. Αρχαιολ. Μουσείο Φλώρινας_5.12.14 5. Αρχαιολ. Μουσείο Φλώρινας_5.12.14 6.Αρχαιολ. Μουσείο Φλώρινας_5.12.14 7. Αρχαιολ. Μουσείο Φλώρινας_5.12.14 8. Αρχαιολ. Μουσείο Φλώρινας_5.12.14

 

© 2020 eetf.uowm.gr