Συμμετοχή του Τ.Ε.Ε.Τ. στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συμμετοχή του Τ.Ε.Ε.Τ. στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΔΡΑ 2014

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει, μετά από πρόσκληση, στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης Πεδίο Δράση Κόδρα. Το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2014 επιλέγει για τη φετινή του διοργάνωση να επικεντρωθεί στη θεματική των ηρώων και του ηρωικού παραδείγματος με μία διάθεση ενδοσκόπησης απέναντι στην ιστορική αφήγηση, το αρχαιολογικό απόθεμα, τις αποτυπώσεις του εθνικού φαντασιακού και τις προεκτάσεις που προσφέρει η σύγχρονη εικαστική έκφραση μέσα από τη διαπραγμάτευση υλικών και συμβολικών ιχνών του παρελθόντος.

Το Τ.Ε.Ε.Τ. συμμετέχει με performance την βραδιά των εγκαινίων, με τίτλο “Θεσσαλονίκη Ανάμεσα” από την ομάδα φοιτητών/τριων του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με συντονίστρια την επικ. καθηγήτρια Αγγελική Αυγητίδου.
Οι φοιτητές και φοιτήτριες του μαθήματος της “Performance: Θεωρία και Πράξη” ερεύνησαν την πόλη της Θεσσαλονίκης ως τόπο συνάντησης εθνοτήτων και πολιτισμών. Η performance “Θεσσαλονίκη ανάμεσα” είναι η κατάληξη αυτής της δίμηνης έρευνας και του πειραματισμού, μία performance για τον ξένο γύρω μας και τον “ξένο μέσα μας”.

Επιμέλεια εκθέσεων κεντρικού προγράμματος:
Δημήτρης Μιχάλαρος – Διευθυντής / Κεντρικός Επιμελητής Πεδίου Δράσης Κόδρα

Ανθή Αργυρίου – Κεντρική Επιμελήτρια / Συντονίστρια Πεδίου Δράσης Κόδρα

Παναγής Κουτσοκώστας – Κεντρικός Επιμελητής / Συντονιστής Πεδίου Δράσης Κόδρα

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου, Πρώην Στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα, 20.00.

© 2020 eetf.uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση