Συμμετοχή του Τ.Ε.Ε.Τ. στον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 με έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας

ΕΗΠΚ αφισα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΚΘ΄ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014
Δελτίο τύπου

Το Τ.Ε.Ε.Τ. συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ΚΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2014 με θέμα «Τα πρόσωπα του χρόνου».

Τα έργα των φοιτητριών και αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που παρουσιάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας έγιναν με αφορμή τη συμμετοχή τους στα θερινά Συμπόσια και Εικαστικά Εργαστήρια που οργανώνονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και τη Λ΄ ΕΠΚΑ. Βιώνοντας τον φορτισμένο χώρο της Αιανής, δημιούργησαν έργα με σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές τεχνικές, μεταλλάσσοντας μοτίβα και θέματα και παράλληλα διερευνώντας τη σχέση του σύγχρονου μαθητευόμενου καλλιτέχνη με την ιστορία και την ισχυρή πολιτισμική παράδοση μιας από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές θέσεις του βορειοελλαδικού χώρου. Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Φλώρινας φιλοξενεί ανάμεσα στα εκθέματά του σύγχρονα έργα που προέκυψαν από το θερινό workshop στην Αιανή, δίνοντας την ευκαιρία για μια συνάντηση δύο διαφορετικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Στην έκθεση παρουσιάζουν έργα τους οι: Γιώτα Καρβουνιάρη, Δώρα Μιχαηλίδου, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Αμαλία Μποζίνη-Κεχαγιά, Ειρήνη Μώρου, Τζένη Νόση, Άννα Πιάτου, Καίτη Τουρτούρα, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Επιμέλεια έκθεσης: Ζωή Γοδόση, Επικ. Καθηγήτρια Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ. Επιμέλεια διοργάνωσης: Λιάνα Γκέλου, αρχαιολόγος ΚΘ΄ ΕΠΚΑ.
Ομάδα εργασίας: Γιώτα Καρβουνιάρη, Βαρβάρα Μυστίλογλου, Ειρήνη Μώρου, Τζένη Νόση, Άννα Πιάτου, Καίτη Τουρτούρα, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.
Διάρκεια έκθεσης: 26 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου2014
Ώρες λειτουργίας: 8.30-15.00 (εκτός Δευτέρας)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23850 28206

 

 

 

Σχετικά αρχεία

© 2020 eetf.uowm.gr