Συνέκθεση Γιώργου Τσακίρη και Χάρη Κοντοσφύρη “Σκυλιά, Αδέσποτων και Οικόσιτων…” Μια συνεργατική εικαστική εγκατάσταση με κλωβούς και σκυλιά στην CASK gallery της Λάρισας.

 

afisa -1.TSA-KO.me sponsores

“Σκυλιά, Αδέσποτων και Οικόσιτων…”

Η έκθεση στηρίζει   την διεκδίκιση της υποψηφιότητα της πόλης της Λάρισας ως Πολιτιστικής  πρωτεύουσας της Ευρώπης.

“Τα σκυλιά «Σε θημωνιές χοροπηδάνε την ουρά τους κυνηγάνε»(Τριβιζάς). Οι κύνες αρχαία ζώα, συντροφικά στον άνθρωπο παίζουν εύκολα και προσαρμόζονται στους ταϊστές τους.Στην ζωή ενός αδέσποτου σκύλου συμβαίνουν γεγονότα από την μια στιγμή στην άλλη όπως αλλάζει μοιραία η γεύση του στόματος από σκουπίδι σε σκουπίδι. Η ζωή ενός οικόσιτου σκύλου είναι περιοριστικά σταθερή στο χώρο και στην γεύση.Ένας οικόσιτος σκύλος τινάζεται όρθιος, τρέχει στην ταράτσα προς το κενό.

Υπερίπταται πάνω από τις στέγες στα γαλάζια, μεσουρανεί απάνω σε μια πελώρια άλικη σημαία.Τα όνειρα ενός εξημερωμένου οικόσιτου σκύλου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά του αδέσποτου που εκλιπαρεί για ένα βαθύ χτένισμα και αποψίλωση των ψύλλων και των τσιμπουριών.Οι αδέσποτοι ασθενείς και οδοιπόροι πολλές φορές γίνονται κλεφτοκοτάδες ή αυγουλάδες στην περίπτωση που κάποιος άνθρωπος τους οικοσιτήσει .Όταν ένας σκύλος πάει στον αγύριστο γίνεται κύνας.Οι κύνες είναι αρχαίοι σκύλοι σχεδόν λύκοι.Αγαπάν την φύση και ονειρεύονται αλυχτώντας μπροστά σε θεόρατα φεγγάρια. Την ημέρα κάθονται στα οπίσθια πόδια και γέρνουν ελαφρά τα κεφάλια, κουνάν τα αυτιά σαν να μαρσάρουν με παρατεταμένα βλέμματα στις θημωνιές και στα πουλιά που στέκουν εκεί κελαηδιστά.

Ο ΓιώργοςΤσακίρης μαζί με τον Χάρη Κοντοσφύρη προτείνουν μια σκυλίσια ζωή που σκάβει την εφήμερη ζωή, που την κρεουργούμε και την πεθαίνουμε.Κλωβοί-«κυνό-βιες» φυλακές, όπου σκύλοι, χωρίς λουριά στους λαρυγγοσφυγμένους τους λαιμούς, πνίγονται από το απρόσμενο φαγητό    της λαιμαργίας και της αβασάνιστης κλοπής.Οι δυο καλλιτέχνες μιλούν την γλώσσα των σκυλιών και των κυνό-βιων φυλακών με χιούμορ ,ειρωνεία και σαρκασμό.”

ΓιώργοςΤσακίρης – ΧάρηςΚοντοσφύρης

Εγκαίνια

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ώρα 20:30.

Διάρκεια έκθεσης

19 Οκτωβρίου – 14 Νοεμβρίου 2015

© 2020 eetf.uowm.gr