ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ-STUDENT AWARDS – PHOTOMETRIA FESTIVAL

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, με έδρα τα Ιωάννινα, στην 13η διοργάνωσή του για το έτος 2021, προκηρύσσει σπουδαστικό διαγωνισμό φωτογραφίας (Student Awards).
Σκοπός της νέας αυτής δράσης αποτελεί η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ειδικότερα η ανάδειξη νέων εν δυνάμει φωτογράφων και των καλλιτεχνικών τους δημιουργιών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι φοιτούν σε κάποια φωτογραφική σχολή με ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών (Πανεπιστήμια, Κολέγια, ΙΕΚ, κτλ) και έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποστείλουν ένα portfolio πέντε (5) φωτογραφιών, ελεύθερου θέματος και ένα μικρό κείμενο που θα περιγράφει την ιδέα της φωτογραφικής τους σειράς.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
Την επιλογή των πέντε κορυφαίων portfolios θα πραγματοποιήσει η φωτογράφος Λίλα Ζώτου. Οι πέντε αυτές φωτογραφικές σειρές θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης “Student Awards” στα πλαίσια της 13ης διοργάνωσης Photometria International Photography Festival μεταξύ 25 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου του 2021, στα Ιωάννινα, στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Στοές Κάστρου).
Την επιμέλεια και την οργάνωση της έκθεσης αναλαμβάνουν η Ιουλία Λαδογιάννη (Εικαστικός καλλιτέχνης – Φωτογράφος – Εκπαιδευτής ενηλίκων) και ο Τάσος Παπαδόπουλος (Εικαστικός καλλιτέχνης – Φωτογράφος – Εκπαιδευτής ενηλίκων).
Το φεστιβάλ είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των τυπωμάτων των επιλεγμένων φωτογραφικών σειρών. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα παρουσιαστούν υπό τη μορφή προβολών.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής ενός portfolio, πέντε (5) φωτογραφιών
Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων και για τυχόν κλοπή φωτογραφιών ή απεικόνιση τρίτων προσώπων η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη.
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους. Τα εκτυπωμένα portfolio θα κρατηθούν στο αρχείο του φεστιβάλ, το οποίο διατηρεί το δικαίωμα διαχείρισής τους και μελλοντικής επανέκθεσής τους.
Χρονική διάρκεια του διαγωνισμού από 1 έως 31 Ιουνίου 2021
Τα βραβεία του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση.
Επικοινωνία: competition@photometria.gr

© 2020 eetf.uowm.gr