Το 5ο διεθνές φεστιβάλ animation “Be there Corfu”

Το 5ο διεθνές φεστιβάλ animation “Be there Corfu”, με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, καλεί δημιουργούς να υποβάλουν τις συμμετοχές τους ως τις 30 Ιουνίου 2015 για το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί  στην πρωτεύουσα των Επτανήσων από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου 2015.

Το φεστιβάλ Be there! Corfu Animation Festival έχει ως στόχο την προώθηση ενός διεθνούς και δημιουργικού σημείου συνάντησης καλλιτεχνών animation. Ενθαρρύνει τη συνεργασία και την προώθηση των ιδεών, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως πολιτισμικό και εκπαιδευτικό μέσο για θεατές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Οργανώνεται από την μη κερδοσκοπική εταιρεία Animate Corfu, και προσκαλεί στο διαγωνιστικό της τμήμα έργα με σημαντικό ποσοστό τεχνικής animation καρέ καρέ (‘frame by frame’) για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση ή το Internet.
Το Be There! Corfu Animation Festival, είναι μια γιορτή της τέχνης του animation, διάρκειας τεσσάρων ημερών, με μια ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική.

Το φεστιβάλ έχει 3 διαγωνιστικά προγράμματα:

1. Mικρού μήκους: ταινίες που ολοκληρώθηκαν μετά την 1/1/2014, ανεξαρτήτως γεωγραφικής προέλευσης
2. Σπουδαστικό μικρού μήκους: σπουδαστικές ταινίες που ολοκληρώθηκαν μετά την 1/1/2014, ανεξαρτήτως γεωγραφικής προέλευσης.
Οι ταινίες και στα δύο διαγωνιστικά προγράμματα μπορούν να κυμαίνονται από μερικά δευτερόλεπτα ως και  35 λεπτά, χωρίς περιορισμό στην τεχνική animation ή κιν/κό είδος.
3. Μεγάλου μήκους: ταινίες που ολοκληρώθηκαν μετά την 1/1/2014, διάρκειας 50 λεπτών και άνω, ανεξαρτήτως γεωγραφικής προέλευσης, τεχνικής animation, κιν/κού είδους.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για την υποβολή της κάθε ταινίας.

Η διάρκεια των ταινιών μπορεί να κυμαίνεται από μερικά δευτερόλεπτα ως 35 λεπτά (για ταινίες μικρού μήκους & φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους), και  50 λεπτά και άνω (για ταινίες μεγάλου μήκους)
Στα πλαίσια της πολιτικής του φεστιβάλ γίνονται δεκτές όλες οι διαφορετικές τεχνικές, τα είδη animation και οι τόποι προέλευσης των ταινιών.

Οι ταινίες, που υποβάλλονται στο φεστιβάλ Be there! Corfu Animation Festival, μπορούν να έχουν προηγουμένως προβληθεί σε άλλα φεστιβάλ animation είτε στην Ελλάδα είτε διεθνώς, γεγονός, που  θα πρέπει να δηλώνετε στη σχετική ενότητα της φόρμας υποβολής.

Δείτε τους κανονισμούς του διαγωνισμού:
http://www.betherefest.gr/el/films-in-competition/festival-regulations.html(link is external)

Η φόρμα υποβολής: http://www.betherefest.gr/el/films-in-competition/online-submission-form-2015.html(link is external)

Περισσότερα για το φεστιβάλ: http://www.betherefest.gr/(link is external)

 

© 2020 eetf.uowm.gr