“Νήμα Ηρός” της Βανέσα Καραμανώλη αποφοίτου του ΤΕΕΤ Φλώρινας στην γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥΗ γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ στο νέο και υπό δημιουργία χώρο (Ελ. Βενιζέλου 43) θα φιλοξενήσει για ορισμένο χρονικό διάστημα επιλεγμένες εργασίες αποφοίτων των Σχολών Καλών Τεχνών. Η Βανέσα Καραμανώλη θα παρουσιάσει την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα την Πτυχιακή της εργασία με τίτλο ”ΝΗΜΑ ΗΡΟΣ”.
Συντονιστής καθηγητής: Χάρης Κοντοσφύρης.


Το “Νήμα Ηρός” αποδίδει με ένα συμβολικό τρόπο την περιπλάνηση της ψυχής σε κάθε της μετενσάρκωση. Έρχεται από την λήθη για να περιέλθει ξανά σε αυτή. Σε αυτή την ενδιάμεση στάση της αποκτά ξανά την επίγνωση και πρέπει να διαλέξει με σοφία ποια στοιχεία θα κρατήσει και ποια θα την φτάσουν συντομότερα στην τελείωση της.
Η πρώτη επαφή του κοινωνού του “Νήματος” είναι ένα παλαιό ξύλινο μπαούλο. Όσα είναι λησμονημένα βρίσκονται εκεί. Φτάνει κάποιος να ρίξει μια ματιά στο εσωτερικό του για να παρουσιαστούν μπροστά του όλα όσα έχει ξεχάσει. Στην συνέχεια πρέπει να προχωρήσει ανάμεσα σε διάφορα είδη ζωής και να ανιχνεύσει με σοφία όλα όσα έχει ήδη περάσει. Το νήμα της στάθμης μας προτρέπει σε μία βύθιση στον εσωτερικό μας κόσμο, σε μια καινούρια εκ θεμελίων αλλαγή η οποία ξεκινά και τελειώνει μέσα μας. Μέχρι την στιγμή που το σαρκικό περίβλημα θα μας καλύψει πάλι αλλά απαλλαγμένους πλέον από τα παλιά μας ανομήματα.

https://www.facebook.com/events/378952228927786/?fref=ts

© 2020 eetf.uowm.gr