Δια βίου Μάθηση

Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης

του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ)

της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας

 

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Νοέμβριο 2012 και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον τομέα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ακαδημαϊκά μαθήματα στους παραπάνω τομείς, πιστοποιημένα με ακαδημαϊκές μονάδες.

 

Στο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης διδάσκονται τα μαθήματα Ζωγραφική, Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης. Το Πρόγραμμα Δια Βίου πιστοποιείται με ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS) και όσοι το ολοκληρώσουν μπορούν να τις μεταφέρουν στις Σχολές Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και σε σχολές συναφών ειδικοτήτων, αν θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές στους. Μαθήματα πραγματοποιούνται σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Αθήνα. Οι διδάσκοντες είναι ήδη καθηγητές στο ΤΕΕΤ ή επιλέγονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας.
stili-olimpiou-dios-avgoustos-2016-1f741612288

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στη Ζωγραφική, τη Γλυπτική και τα Εικονικά Περιβάλλοντα για την σπουδή των μορφοπλαστικών τους δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.

 

Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς της Ζωγραφικής και Γλυπτικής με πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και δεξιότητες που σχετίζονται με καλλιτεχνικούς τομείς ή να πιστοποιήσουν όσες ήδη έχουν με πανεπιστημιακό πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

 

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Φλώρινα/Πτολεμαΐδα

Ζωγραφική: Θοδωρής Ζυρπιάδης
Σχέδιο: Κική Στούμπου
Ιστορία Τέχνης: Γιάννης Μπόλης

 

Αθήνα

Ζωγραφική- Σχέδιο:

Γλυπτική:

Θεωρία στην Τέχνη

και στη Γεωμετρία

 

Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Κυριακού

Έκτωρ Παπαδάκης

Άρης Μαυρομάτης

 

 

ΤΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν το Χειμερινό Εξάμηνο 2016-17 είναι:

Φλώρινα:   Ζωγραφική, τα μαθήματα διεξάγονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΕΤ.
Πτολεμαΐδα:  Ζωγραφική. Τα μαθήματα διεξάγονται στο χώρο του ΕΠΑΛ Πτολεμαίδας, στην Γκιόλα
Αθήνα:   Ζωγραφική, Γλυπτική, Τα μαθήματα διεξάγονται στο χώρο της WRO Hellas, Κατεχάκη 52. Μεταξύ Μεσογείων και Κηφισίας

 

 

 

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

 

Για να τεθεί σε ισχύ η εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν τα δίδακτρα ως εξής::

  1. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για πλήρη παρακολούθηση (10 ΩΔ εβδομαδιαίως που αντιστοιχούν σε 15 ΠΜ το εξάμηνο), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 130 ευρώ.

 

  1. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για μερική εργαστηριακή παρακολούθηση (7 ΩΔ εβδομαδιαίως που αντιστοιχούν σε 11 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 90 ευρώ..

 

  1. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για μερική θεωρητική παρακολούθηση (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ.

 

 

Θα παρέχονται δυνατότητες ευκολίας πληρωμής κατά περίπτωση. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούνται 30% έκπτωση

 

Η πληρωμή γίνεται με κατάθεση στον αρ. λογαριασμού 5250-039507-824 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ: το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του ΤΕΕΤ.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

 

Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά :

  1. Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (βλέπε επόμενη σελίδα)
  2. Αντίγραφο Απολυτήριου Γυμνασίου ή Λυκείου αν δεν έχουν Πτυχίο Ανώτατης Σχολής
  3. Αντίγραφο Πτυχίου, αν είναι απόφοιτοι ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ
  4. Αντίγραφο ταυτότητας
  5. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 150 λέξεις).
  6. Ψηφιακές αναπαραγωγές 10 εικαστικών έργων (ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κοσμήματα κά) που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει ο/η ενδιαφερόμενος/η. Θα αναγράφεται το υλικό, οι διαστάσεις και ο χρόνος δημιουργίας.

 Επιστημονικά Υπεύθυνος: 

Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

e-mail: yziogas@uowm.gr

Πληροφορίες:

Αναστασία Γροσδάνη 2385055057, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00

Επίσης γραπτώς στην:

diaviouteet@uowm.g

 

img_20160620_134535

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016-17

Comments are closed.

© 2020 eetf.uowm.gr