Εργαστήριο Γλυπτικής

Η εργαστηριακή διδασκαλία και η πρακτική άσκηση, τόσο στον Εισαγωγικό Κύκλο όσο και στην Κατεύθυνση περιλαμβάνει τις παρακάτω βασικές ενότητες: – Προτομή από εκμαγείο ή εκ του φυσικού. – Σχέδια από φυσικό μοντέλο ή πρότυπο. – Στήσιμο & Σπουδή φιγούρας από φυσικό πρωτότυπο σε κλίμακα, η οποία σταδιακά (ανά εξάμηνο) φτάνει 1/1 – Ασκήσεις πλαστικής – γλυπτικής, ελεύθερες αλλά και μέσα από συγκεκριμένη θεματολογία. – Ελεύθερη πλαστική απόδοση μοντέλου σε οποιοδήποτε μέγεθος, υλικό και τεχνοτροπία. – Ελεύθερες συνθέσεις. – Κατασκευές.
Οι φοιτητές/τριες εξασκούνται και πειραματίζονται μέσα από τη χρήση διάφορων υλικών και τεχνικών. Διδάσκονται: Ανάγλυφο, Μεταλλοτεχνία, Γυψοτεχνία και ήδη από το τρέχον εξάμηνο λειτουργεί Εργαστήριο Μαρμάρου.
Εκτός από την πρακτική άσκηση και τις τεχνικές γνώσεις που αποκτούν οι φοιτητές/τριες στο Εργαστήριο, οι διδάσκοντες εκτιμούν ότι ο διάλογος με την Ιστορία, η σύγχρονη έρευνα και αναζήτηση, η επικοινωνία με άλλα συναφή ή μη αντικείμενα, συμβάλλουν με καθοριστικό τρόπο στην αναβάθμιση των σπουδών. Για τον λόγο αυτό ο υπεύθυνος καθηγητής του Εργαστηρίου ανακοινώνει κάθε εξάμηνο, πρόγραμμα .επισκέψεων και εκδηλώσεων

Κωδικός Μαθήματος Τίτλος Μαθήματος
Εγλ.1 Βασικό Εργαστήριο (Γλυπτική)
Εγλ.01 Γλυπτική
Εγλ.2 Γλυπτική
Εγλ.3 Γλυπτική
Εγλ.4 Γλυπτική
Εγλ.5 Γλυπτική

© 2020 eetf.uowm.gr