Newsletter2

 

 


ΝΕΑ/
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝΑγαπητές/οί μας απόφοιτες/οι
του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,
του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας, μέσα από το Newsletter των αποφοίτων του Τμήματός μας.
Σε αυτό το τεύχος, εστιάζουμε σε κάποιες δράσεις διδασκόντων ή/και φοιτητών/ριών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, κυρίως όμως εστιάζουμε σε δράσεις των αποφοίτων μας. Παρουσιάζονται, επίσης, τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα  και η λειτουργία της Δανειστικής Πινακοθήκης της Σχολής. Τέλος, σας ενημερώνουμε για την κεντρική δομή αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (https://alumni.uowm.gr/), και το νεοσύστατο γραφείο διασύνδεσης   https://career.uowm.gr/ στα οποία και σας προτρέπουμε να εγγραφείτε και να ενεργοποιηθείτε.
Για τα επόμενα τεύχη, ελπίζουμε στη συμβολή και ενεργοποίησή σας για εμπλουτισμό και διάχυση πληροφορίας.
Στείλτε μας  τεκμηριωμένο υλικό των σημαντικών δράσεών σας στο: newsletter.teet@uowm.gr.
Tελική ημερομηνία αποστολής υλικού για το 3ο τεύχος 20-10-2022.
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!Η δημιουργική ομάδα του Newsletter Αποφοίτων Τ.Ε.Ε.Τ.
Σύνθια Γεροθανασίου, Ε.Ε.Π.
Στέλλα Κασίδου, Ε.Δι.ΠEMAIL.US

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΤΕΕΤ

Αγαπητοί απόφοιτοι και απόφοιτες,
Σας καλωσορίζω στο ενημερωτικό δελτίο των αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη διατήρηση στενών σχέσεων μεταξύ του Τμήματός μας και όσων ολοκληρώνουν τις σπουδές τους σε αυτό. Για αυτόν το λόγο προχωρήσαμε στη δημιουργία αυτού του δελτίου για τη βελτίωση της σύνδεσής σας με το Τμήμα, για την ενημέρωσή σας για τα νέα του Πανεπιστημίου, αλλά και για να κρατιέται ζωντανή η σχέση μεταξύ σας.
Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από τότε που είχαμε τους πρώτους απόφοιτους και μια επανασύνδεση μεταξύ μας είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για να εκτιμήσουμε όλοι μαζί από απόσταση τα αποτελέσματα αυτής της πορείας. Ήδη πολλοί απόφοιτοί μας έχουν μια σημαντική καλλιτεχνική πορεία και μετέχουν ενεργά στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Είναι μεγάλη χαρά για όλους τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες του ΤΕΕΤ να συναντούν μετά από χρόνια, να γνωρίζουν και να μοιράζονται την πορεία και τις δράσεις των αποφοίτων μας.
Ο διαδικτυακός αυτός χώρος θα είναι ένας φιλόξενος και ανοικτός τόπος συνάντησης και ανταλλαγής πληροφοριών. Ένας χώρος ενημέρωσης τόσο από την πλευρά του πανεπιστημίου, όσο και από την πλευρά των αποφοίτων. Ευχαριστούμε τους αποφοίτους και τις απόφοιτές μας για την ενεργή συμμετοχή τους.
Γιάννης Καστρίτσης
Κοσμήτορας ΤΕΕΤ
.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ_TEET

«Εικαστικές τέχνες και τοπίο: προσεγγίσεις του φυσικού και αστικού χώρου»

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ) οργανώνει και λειτουργεί, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εικαστικές τέχνες και τοπίο: προσεγγίσεις του φυσικού και αστικού χώρου» (Visual Arts and Landscape: Αpproaches to Νatural and Urban Space).
 

 

 

«Εφαρμοσμένη- Κλινική Κοινωνιολογία και Τέχνη».

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ) οργανώνει και λειτουργεί, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εικαστικές τέχνες και τοπίο: προσεγγίσεις του φυσικού και αστικού χώρου» (Visual Arts and Landscape: Αpproaches to Νatural and Urban Space).

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚH ΤΕΕΤ
Ο Κοσμήτορας και η Επιτροπή της Δανειστικής Πινακοθήκης του ΤΕΕΤ σας ευχαριστεί  για την συμβολή σας στον εμπλουτισμό της Συλλογής της. Σας ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός έργων σας  αναρτώνται, ενεργοποιούν και κοσμούν σημαντικά Δημόσια Κτήρια στη Φλώρινα και στην Κοζάνη μετατρέποντάς τα σε κοιτίδες διάχυσης κάλλους και πολιτισμού.
Δημόσιοι χώροι έκθεσης έργων της Συλλογής της Δανειστικής Πινακοθήκης:
Κεντρικό κτήριο, Δοιήκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Κοίλα Κοζάνης),
Κτήριο Αντινομαρχίας Φλώρινας, κτήριο Παιδαγωγικού Τμήματος, Κεντρικό κτήριο Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.
Ο Κοσμήτορας: Γιάννης Καστρίτσης
Η Επιτροπή
Πρόεδρος: Έκτωρ Παπαδάκης
Μέλη:         Σόφυ Παπαδούλου
                Σύνθια Γεροθανασίου
                  Θοδωρής Ζυρπιάδης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ Π.Δ.Μ.

 

Το νεοσύστατο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 11:00 διαδικτυακή εκδήλωση, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εργασίες (Ι.Ν.Ε.) Γ.Σ.Ε.Ε..  

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Για να συνδεθείτε, πατήστε τον παρακάτω υπερσύνδεσμο:  https://zoom.us/my/uowm.modip
https://www.facebook.com/career.uowm.grhttps://www.instagram.com/career_office_uowm/https://www.linkedin.com/in/careerofficeuowm/

 

Tο Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ερευνητικού Κέντρου “ΤΗΜΕΝΟΣ” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΠΔΜ πραγματοποίησαν την δράση χαρτογραφικής προβολής με τίτλο «ΔΙΚΤΥΑ» που έλάβε χώρα στο δημόσιο χώρο της πόλης της Φλώρινας. Επιδοτούμενη δράση από το Υπουργείο Πολιτισμού και με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας.  https://eetf.uowm.gr/provoli-chartografisis-sto-ktirio-gounari-17-ke-18-dekemvriou-2021-1800-2100/Η Καστοριά και η ευρύτερη περιοχή της: Ιστορία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τοπογραφία, τέχνη
Επιστημονική διημερίδα στη μνήμη του Καθηγητή Πάνου Τσολάκη.

διαβάστε περισότερα…

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ σε διάλογο με ΤΣΕΧΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣΈνα προτζεκτ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή φοιτητών από το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και το Εργαστήριο Χαρακτικής. Συντονιστής φορέας: ΤΕΕΤ. Συνεργαζόμενος φορέας: Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας της Τσεχίας στην Ελλάδα και το Τσέχικο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας, Σχολή Art and Design of Ladislav Sutnar. Καλλιτεχνικός/Οργανωτικός συντονισμός εκ μέρους του ΤΕΕΤ: Γιάννης Ζιώγας, Σύνθια Γεροθανασίου, Σοφία Παπαδοπούλου, Αννίτα Κουτσονάνου.
έργο: Βασιλική Ρουμπή 

LIFE ARCPROM_BEAR ARTS. Συμμετοχή Διδακτικού προσωπικού του ΤΕΕΤ και Φοιτητών από το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής και το Εργαστήριο Χαρακτικής στην ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του επικοινωνιακού/δημιουργικού/εκπαιδευτικού σκέλους_bear arts του Ευρωπαϊκού προγράμματος Life: Lifearcprom. Συντονιστής φορέας: ΜΚΟ Καλλιστώ. Συνεργαζόμενοι φορείς: Φορείς Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Πρεσπών, Πίνδου, Ροδόπης και Majella (Ιταλία), Κτηνιατρική Σχολή Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, WWF Ιταλίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Καλλιτεχνικός/Οργανωτικός συντονισμός εκ μέρους του ΤΕΕΤ: Γιάννης Ζιώγας, Σύνθια Γεροθανασίου, Αννίτα Κουτσονάνου, Σοφία Παπαδοπούλου. Οκτώβριος 2020 έως Ιανουάριος 2025. +++

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΕΤ

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των Τριών Ιεραρχών και της Ημέρας των Γραμμάτων, την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η απονομή  βραβείου Αριστείας στην Έρευνα  από τον ΕΛΚΕ,  για την συμμετοχή Διδακτικού  προσωπικού του Τ.Ε.Ε.Τ. και Φοιτητών από το 1ο  Εργαστήριο  Ζωγραφικής  και το Εργαστήριο Χαρακτικής στην ομάδα εργασίας για την υλοποίηση του επικοινωνιακού / δημιουργικού / εκπαιδευτικού σκέλους_beararts του Ευρωπαϊκού προγράμματος Life: Lifearcprom.

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΕΕΤΤο Performance now v.9 H πράξη της περφόρμανς: διαδικασία και κριτική παιδαγωγική συνεχίζεται με διαλέξεις για όλο τον Μάιο. Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και στη διεύθυνση: https://zoom.us/my/uowm.eetf1. Τις διαλέξεις θα τις αναρτήσουμε στη συνέχεια για μία εβδομάδα στη διεύθυνση https://vimeo.com/performancestudio.
Στο Performance now v.9 θα εξετάσουμε τη σχέση ανάμεσα στη διαδικασία, την παραγωγή και την παιδαγωγική της περφόρμανς. Μας ενδιαφέρει να εστιάσουμε στις διαδικασίες παραγωγής των έργων περφόρμανς και στις ερευνητικές μεθοδολογικές δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέταση τους.
Πλήρες πρόγραμμα διαλέξεων στο https://eetf.uowm.gr/performance-now-v-9/
Πληροφορίες για τα προηγούμενα Performance now https://bit.ly/35X1hn9

Στρογγυλή τράπεζα στα πλαίσια του «Performance now v.9. H πράξη της περφόρμανς: διαδικασία και κριτική παιδαγωγική».
Η στρογγυλή τράπεζα θα λάβει χώρα διαδικτυακά τη Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 6 μμ.  στον σύνδεσμο: https://zoom.us/my/uowm.eetf1. Προσκεκλημένοι είναι η Δανάη Θεοδωρίδου, η Γεωργία Σαγρή, η Άννα Τζάκου και ο Μάριος Χατζηπροκοπίου. Τον συντονισμό έχει η Φωτεινή Καλλέ.
Μέσα από διερευνητικές ερωτήσεις θα αναζητηθεί η ύπαρξη ή μη ενός κοινού τόπου πάνω στον οποίο διαφορετικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις μπορούν να βρουν εφαρμογή προτείνοντας μια γνώση που θα μπορούσε πιθανόν να έχει εφαρμογή και σε άλλα πεδία της κοινωνικής ζωής.

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ_Ιούνιος 2022. Την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, πάνω από 50 πτυχιακές εργασίες θα παρουσιαστούν και θα ενεργεγοποιήσουν και πάλι κτήρια και χώρους στην πόλη της Φλώρινας, καθιστώντας την ελκυστικό πολιτιστικό πόλο και προορισμό. Οι πτυχιακές εργασίες θα παρουσιαστούν σε δύο φάσεις:
A. 21, 22, 23 -6 -2022
B. 27, 28, 29 -6-2022.

“1821 – 2021: Ψηλαφώντας τον εθνικό εαυτό”: Έκθεση στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και με συμμετοχή  μελους του ΤΕΕΤ Σωτήρη Λιούκρα ΕΕΠ και αποφοίτων του ΤΕΕΤ  Βίκυ Βασιλείου, Καίτη Τουρτούρα. 
Επιµέλεια έκθεσης: Ελένη Μπίντση, Ρένα Μπότσιου, Έλσα Μυρογιάννη, Βάλια Κράββα. Επιµέλεια έκθεσης εικαστικών έργων: Ζωή Γοδόση. Διάρκεια έκθεσης: 26 Ιανουαρίου – 26 Ιουνίου 2022

Η έκθεση πραγματεύεται την έννοια της εθνικής ταυτότητας και των αναπαραστάσεών της μέσω της ιστορικής συλλογικής μνήμης. διαβάστε περισσότερα…

Chainsaw carving 02 2ο Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας σε κορμούς Δέντρων
20 Μαΐου  – 24 Μαΐου  2022  Ιππικός Όμιλος Βελιστίχη_Πτολεμαΐδα.
Επιστημονικά Υπεύθυνοι – Εκπαιδευτές: Φίλιππος Καλαμάρας_Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Ε.Τ. Π.Δ.Μ, Θεόδωρος Ζυρπιάδης_ΕΕΠ, Τ.Ε.Ε.Τ. Π.Δ.Μ.
 
…ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

φωτογραφίες: Αγγελίνα Τσουμάνη

 

ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.(Με συμμετοχή και αποφοίτων και μελών του ΤΕΕΤ) Στην σημαντική αυτή έκθεση παρουσιάστηκαν Προϊστορικές Βραχοχαράξεις από την Κίνα, την Γαλλία και την Ελλάδα, Ευρωπαϊκή χαρακτική του Μεσαίωνα, της Αναγέννησης, του Ιμπρεσιονισμού και της Ιαπωνικής Τέχνης (από Συλλογές), Λιθογραφίες ξένων περιηγητών στην Ελλάδα από Ελληνικά ιστορικά μουσεία και Χαλκογραφίες Εικόνων του Αγ. Όρους. Η πορεία αυτή ολοκληρώνεται με χαρακτικά έργα Χαρακτών του τόπου μας, μελών του Ε.Ε.Τ.Ε. αφ’ ενός (από Συλλογές) με τα έργα Χαρακτών που δεν ζουν πια και αφ’ ετέρου με τα Χαρακτικά έργα σύγχρονων Χαρακτών.      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://www.eete.gr/Files/Ektheseis/2021/Prosklisi_stin_Ekthesi_Xaraktiki_apo_tin_Proistoria_stis_Ellada_tou_Simera.pdf

 

CNC/ LASER CUT/ 3D PRINTING WORKSHOP_Εργαστήριο ΠΟΙΩ  Maker Space  δήμου Αθηναίων_
Οργάνωση: Μιχάλης Αδάμης_ Επιβλέποντες Καθηγητές: Σοφία Παπαδοπούλου / Φίλιππος Καλαμάρας
Το Εργαστήριο ΠΟΙΩ είναι το Maker Space του δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για μια ανοιχτή δομή βιωματικής μάθησης και δημιουργικού πειραματισμού με την τεχνολογία που επιδιώκει να ενεργοποιήσει και να υποστηρίξει το maker culture κάνοντας την τεχνολογία προσβάσιμη, προσιτή και χρήσιμη για όλους.
περισσότερα

 

«Η θάλασσα είναι πάντα μακριά {εικόνες, σχήματα, ήχοι}» Oμαδική έκθεση Οπτικής Ποίησης (12/1-4/2/2022) αφιερωμένη αφιερωμένη στη μνήμη των Γιούλια Γαζετοπούλου, Μιχαήλ Μήτρα και Νατάσας Χατζιδάκι.
Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Λένα Κοκκίνη σε συνεργασία με τον εικαστικό Δημοσθένη Αγραφιώτη
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

βίντεο από την έκθεση «Η θάλασσα είναι πάντα μακριά {εικόνες, σχήματα, ήχοι}»:  https://www.youtube.com/watch?v=ytTwi_ZnK2E
Δημοσιεύσεις: https://www.epixeiro.gr/article/321321
https://www.axianews.gr/article/politismos/59413-h-thalassa-einai-panta-makria-eikones-sxhmata-hxoi                                                           εικόνα/αφίσα: Θανάσης Χονδρός-Αλεξάνδρα Κατσιάνη              

Ηλέκτρα Μάιπα
_2022
 Residency #3, Gonzo Unit, Θεσσαλονίκη, (με τον Benjamin Jones) (12-26/05/2022)
Η έκθεση αυτή θέτει ερωτήματα σχετικά με τη σχέση του ανθρώπινου σώματος με το τοπίο αναφορικά με την ευαλωτότητα, τη διάρκεια και την αυτοαντίληψη.
Link on Facebook | https://www.facebook.com/events/516101870068879/?ref=newsfeed

RESIDENCIES
_2022 Gonzo Unit, Θεσσαλονίκη (04-12/05/2022)

Link | https://gonzounit.org/residency-programme/residency-artists

_2021 “Harpies and Trees ”, _εκδόση βιβλίου_self-publication, poetry book
Link of the book | https://ilektramaipa.bigcartel.com/product/harpies-and-treesWebsite | http://ilektramaipa.com
Instagram | @ilektra_maipa

 

Η ποιητική του χώρου / The poetics of space
Ομαδική εικαστική έκθεση της γκαλερί Braggart στον Μύλο του ΠαππάΔιοργάνωση: Γκαλερί σύγχρονης τέχνης Braggart και Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΖωή Αντύπα, Performance Rooms 2022 (10/3/2022 – 15/3/2022)
Ομαδική έκθεση από την Αίθουσα Τέχνης Καππάτος στο ξενοδοχείο St George Lycabettus, Αθήνα. Συμμετοχή με την performance “Yours, Peter”(2022) ...περισσότερα
Επιμέλεια έργου: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου    

https://www.oneman.gr/onecity/politismos/performance-rooms-2022-zontanes-performans-sta-domatia-enos-xenodoxeiou/

 

Αριάδνη Ευαγγελίου, ¨στην υγειά μας” Ατομική έκθεση, Ψηφιακή ζωγραφική στο κινητό τηλέφωνο με το δάχτυλό. Εκτυπώσεις σε διαφάνειες σε light boxes. Χώρος Τέχνης Ηώς, Αθήνα. Τον Ιούλιο του 2022, η έκθεση θα μεταφερθεί και στο Ηράκλειο της Κρήτης. 
 https://anthem.gr/9539/enallaktikes-vradies-sthn-athhna-18-sthn-ugeia-mas-ekthesh-texnhs/  https://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/8136336/ariadni-ear-atomiki-ekthesi-stin-ygeia-mas   https://www.skaitv.gr/ariadni-ear-atomiki-ekthesi-isonstin-ygeia-massin 

 

Υπερβαίνοντας την πραγματικότητα_ ομαδική έκθεση _Χώρος τέχνης ETCH INK_10/02/22 – 05 / 03/ 22 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες/ιδες: Κυριάκος Θεοχάρους, Μάγδα Καραμπουρνιώτη, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Λένα Μητσολίδου, Ιωάννης Μονογυιός, Έλενα Προβατά, Βανέσσα Τουζλούκωφ, Γεώργιος Τρικκαλιώτης, Ippolita Valentinetti. Επιμέλεια έκθεσης: Βαλεντίνη Μαυροδόγλου, Γεώργιος ΤρικκαλιώτηςΣυντονισμός & κείμενα: Βάσια Μαγουλά.  ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΡΓΩΝ 

 

“Αρχείο σε Κίνηση” ομαδικη έκθεση, Χώρος τέχνης ETCH INK_11/12/21- 28/01/22
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες: Έρη Αγρίου, Αντιγόνη Βαλέρη, Έλενα Προβατά, Βαλεντίνη Μαυροδόγλου.  Επιμέλεια έκθεσης: Έλλη Λεβεντάκη

https://www.culturenow.gr/arxeio-se-kinisi-omadiki-ekthesi-xaraktikis-ston-xoro-texnis-etch-ink/

Τίνα Κόντογλη «Καταβύθιση στον εαυτό» ατομική έκθεση Ζωγραφικής Χώρος Τέχνης Πολύεδρο, Πάτρα
17/3-7/4/2022…
περισσότερα ,   tetartopress 

 

Γιώργος Καραθανάσης
_Μέλος της ομάδας ειδικών εφέ (VFX) της MPC Films για την παραγωγή της ταινίας _”Chip n Dale _Lion King 2 Walt Disney _”Sonic the Hedgehog 2 ́’_Paramount Pictures : Rescue Rangers ́’ , Walt Disney, μέσω του τμήματος Layout / Previsualisation.(τεχνική λειτουργικότητα σκηνών,κάμερες,block animation set-up, προχειρη σκηνογραφία).  
 film) https://movieweb.com/lion-king-prequel-aaron-pierre-kelvin-harrison-jr/

 

Ηλίας Κασσελάς_Ομόφωνη Στιγμή: Ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος. 12/3 – 7/4-2022 επιμελητής της έκθεσης Πάρης Καπράλος. https://www.art22.gr/ομόφωνη-στιγμή-του-ηλία-κασσελά/

H Εβίτα Βουδούρη έλαβε το 1ο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό k-droz 2022 βασισμένο σε ζωγραφιές παιδιών με το έργο “Holy” 2022 Mixed media on fabric 78 x 86 cm  
https://www.k-droz.fr

Αγγελίνα Τσουμάνη
_Uncanny Valley. The picture within us’’  Ομαδική έκθεση με πρωτοβουλία του PrintCard Wroclaw Za Szklem Gallery, Poland, 01/02/2022 έως10/02/2022.  ‘’Body’’ Μελάνι-ζάχαρη (sugar lift). Συμμετοχή με 11 χαρακτικά έργα μέγεθος Α5.
https://www.facebook.com/PrintcardWroclaw/   https://www.instagram.com/printcard_wroclaw/?hl=en

_ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμμετοχή με το έργο‘’Wondering’’ 150x75cm, Λινόλεουμ, Ακουατίντα-μαύρη τεχνική, μονοτυπία (linocut, aquatint-black technique, monotype)  
_Linocut Today, Ομαδική έκθεση, Staedtische Galerie Bietigheim-Bissingen, Germany
‘’Peacock’’, Λινόλεουμ (linocut) 50x35cm, 08/07/2022 έως 09/10/2022

https://www.dieangewandte.at/en/news/competitions_and_announcements/detail?wettbewerb_id=1628749148084
Συνέντευξη Αγγελίνας Τσουμάνη: http://https://www.altiba9.com/platfrom-interviews-for-artists/aggelina-tsoumani-printmaking-pattern

Ναθαναήλ Έβαν Λιναρδής,
_Ηλεκτρονική έκδοση ποιητικής συλλογής “Η σκόνη και το σύννεφο” 

Ημερομηνία έκδοσης 11 Δεκεμβρίου 2021    https://issuu.com/linardis/docs/_-_.d

Νέλα   Κωνσταντίνου
γιγνεσθαι_ 
ατομική έκθεση γλυπτικής και περφόρμανς  Σεράφειο/Δήμος Αθηναίων.
3-15/5/22
video: https://www.youtube.com/watch?v=xeMLV7MmOW4

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΟΜΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΔΜ

Δομή Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΔΑ-ΠΔΜ)

Αγαπητοί μας απόφοιτοι,
Είμαστε ευτυχείς που σας ανακοινώνουμε την ίδρυση της Δομής Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Η Δομή Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΔΑ-ΠΔΜ), μέσω της ανάπτυξης θετικών σχέσεων με τους αποφοίτους, προσπαθεί να εμπνεύσει μια σχέση πίστης για κάθε φοιτητή στο Πανεπιστήμιο. Σας προσκαλούμε να ενταχθείτε στη ομάδα των αποφοίτων του, για να γράψουμε όλοι μαζί το καλύτερο κομμάτι της ιστορίας μας, αυτό που θα αναφέρεται στην πορεία και τα επιτεύγματα των αποφοίτων μας.

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://alumni.uowm.gr/

Ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του νεοσύστατου Γραφείου Διασύνδεσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.facebook.com/career.uowm.grhttps://www.instagram.com/career_office_uowm/https://www.linkedin.com/in/careerofficeuowm/

Στόχοι μας:

  • Να αποδώσουμε τιμή στους παλιούς και νεότερους αποφοίτους μας.
  • Να αναδείξουμε τα μονοπάτια καριέρας που ακολούθησαν.
  • Να αναπτύξουμε ένα ισχυρό δίκτυο επαγγελματικών και προσωπικών επαφών.
  • Να κρατήσουμε «ζωντανή» τη σχέση μας, με συνεχή ενημέρωση για δυνατότητες επιμόρφωσης και συνεργασίας.

Επιπροσθέτως, είμαστε βέβαιοι, ότι οι συμμετοχές σας  θα αποτελέσουν λαμπρά παραδείγματα επαγγελματικών επιλογών για τους νέους φοιτητές μας, που θα διδαχθούν από τις εμπειρίες σας και θα αντλήσουν δύναμη για να διεκδικήσουν δυναμικά το μέλλον που προσδοκούν και τους αξίζει.

Με την παρούσα επιστολή σας καλωσορίζουμε στη μεγάλη ομάδα αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σας ευχαριστούμε προσωπικά, για τη διάθεσή σας να μοιραστείτε μαζί μας στιγμές της επαγγελματικής σας διαδρομής.

Twitter

https://www.facebook.com/teetf.u/

Website

Σχεδιασμός Δελτίου Αποφοίτων TEET: Σύνθια Γεροθανασίου ΕΕΠ
Επιμέλεια κειμένων: Στέλλα Κασίδου ΕΔιΠ
Copyright © Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας_Σχολή Καλών Τεχνών_Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών 2022, All rights reserved. 


© 2020 eetf.uowm.gr