Διδάσκοντες του Π.Δ. 407/ Ακαδημαϊκοί υπότροφοι

 

Ιωάννου Αρχοντή

Η Αρχοντή Ιωάννου είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 2013), κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Π.Θ., 2015) και είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δραστηριοποιείτε στη Φλώρινα ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Η έρευνα της εστιάζει στην εφαρμογή του ξύλου ως δομικού στοιχείου, με άλλα λόγια στην μελέτη του δομικού κατασκευαστικού συστήματος με ξύλινο φέροντα οργανισμό στην ελληνική επικράτεια.

Συμμετείχε σε σειρά αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, όπου απέσπασε βραβεία και διακρίσεις. Οι έρευνες και οι μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και περιοδικών κα ταυτόχρονα έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου και workshops

Μαθήματα:

ΕΘ.100 Γραμμικό Σχέδιο-1ο εξάμηνο
Εσχεδ.3 Σχέδιο 3 3ο εξ. 3 Ω.Δ. 4 Π.Μ.


Καλλέ Φωτεινή-Σουλτάνα

Η Φωτεινή Καλλέ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Ζωγραφική στην ΑΣΚΤ της Αθήνας και Performance Design and Practice στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου με υποτροφία από το Ίδρυμα Ωνάση.  Είναι διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με υποτροφία από το ΙΚΥ. Η διδακτορική της διατριβή διαπραγματεύεται το ζήτημα της «ζωντανής τέχνης» και τη σχέση της με πολιτικές και παιδαγωγικές θεωρίες και πρακτικές,. Έχει παρουσιάσει το έργο της στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη 2019, στην Athens Biennale 2015-2017, στο Diverse Universe Performance Festival, Εσθονία 2015, Month of Performance Art, Βερολίνο 2014, 2ο Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας, 2013, κ.ά. Έχει επίσης λάβει μέρος σε συμμετοχικά εργαστήρια στην Ευρώπη και την Αμερική που διαπραγματεύονται το σώμα ως φορέα πολιτισμού, την έννοια της ουτοπίας, την σημασία του χώρου και του αντικειμένου στην ζωντανή τέχνη (La Pocha Nostra performance art laboratory, PAI, Σαν Φρανσίσκο 2011, Nezaket Ekici long duration performances, University of the Arts, Βερολίνο 2013, κ.ά.). Eίναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας The Girls και του ASFA BBQ performance festival. Το έργο της κυμαίνεται ανάμεσα σε εγκαταστάσεις, performances και βίντεο.

 Course:

Επε.15  Performance, Χώρος, Εγκατάσταση

aff00824@uowm.gr

 


Κουτσονάνου Άννα

Η Αννίτα Κουτσονάνου σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο πάνω στη βιομηχανία του πολιτισμού από το Goldsmiths University of London. Είναι υποψήφια διδάκτορας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και παράλληλα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης κι έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στο Δήμο Κοζάνης. Έχει εκπονήσει πλήθος μελετών για δημόσια και ιδιωτικά έργα και έχει συμμετάσχει σε πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς σε κάποιους εκ των οποίων έχει βραβευθεί. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε εργαστήρια και συνέδρια με ερευνητικά ενδιαφέροντα σχετικά με τις πόλεις, το δημόσιο χώρο, την πολιτιστική προσέγγιση και τη διαμεσολαβημένη εμπειρία του δημόσιου χώρου μέσω της τεχνολογίας.

 Courses:

ΕΘ.100 Γραμμικό Σχέδιο

ΕΘ.104 Προοπτική και Σκιαγραφία

akoutsonanou@uowm.gr


Πετρίδης Πάρης

Ο Πάρις Πετρίδης σπούδασε φωτογραφία στο πανεπιστήμιο του Sunderland (PhD).Εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος και καθηγητής φωτογραφίας. Από το 1997 εκθέτει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχουν εκδοθεί οκτώ μονογραφίες του. Έργα του ανήκουν σε δημόσιες και ατομικές συλλογές.

Μαθήματα:

Εσχ.2δ Εφαρμοσμένο Εργαστήριο – Φωτογραφία

Εσχ.5δ Φωτογραφία Ι

Εσχ.6δ Φωτογραφία ΙI

Εσχ.7δ Φωτογραφία ΙΙΙ

 


Τριανταφύλλου Μαρίνα

Η Τριανταφύλλου Μαρίνα αποφοίτησε με «Άριστα» από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της στο ίδιο Πανεπιστήμιο επίσης με βαθμό «Άριστα». Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, με κατεύθυνση την Εκμάθηση και Διδασκαλία Ξένης Γλώσσας. Αμέσως μετά το πέρας των σπουδών της ξεκίνησε να διδάσκει Αγγλική Ορολογία στα Τμήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τα αποτελέσματα της έρευνάς της σχετικά με την Eπίδραση της μεθόδου CLIL στην εκμάθηση λεξιλογίου και την εργαζόμενη μνήμη παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο με σύστημα κριτών και πρακτικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη μεθοδολογία διδασκαλίας εξειδικευμένης ορολογίας στην Αγγλική γλώσσα, τη διγλωσσία, και την εργαζόμενη μνήμη.

Μαθήματα

ΑΓλ.1 Αγγλικά Ι/ English Language I, 1st semester

ΑΓλ.3 Αγγλικά ΙΙΙ/ English Language III, 3rd semester

aff00219@uowm.gr

© 2020 eetf.uowm.gr