Πρόσκληση για συμμετοχή στο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ»

Το ΤΕΕΤ συμμετέχει στο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ» το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων. Το Πρόγραμμα «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ» είναι πρόγραμμα δημιουργικής πρακτικής άσκησης στη Βουλή επίλεκτων τελειόφοιτων ΑΕΙ από Τμήματα Κινηματογράφου,  Οπτικοακουστικών Τεχνών, Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Θεατρικών και Μουσικών Σπουδών,   Γραφιστικής  και Αρχιτεκτονικής, με αντικείμενο την παραγωγή  πρωτότυπου τηλεοπτικού περιεχομένου,  με νεανική ματιά και  αισθητική. Συγκομιδή των ΦοιτηTVσμάτων του 2020 μεταδίδεται ήδη από τον Οκτώβριο 2020  κάθε Κυριακή 10:30-11:00, στη Βουλή- Τηλεόραση. Το  Διεπιστημονικό Πρόγραμμα «ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ» δεσμεύει ορισμένες θέσεις (φέτος έως 65) από το πάγιο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στη ΒτΕ φοιτητών ΑΕΙ, που επιμελείται το Τμήμα Επιμόρφωσης της Βουλής και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της ΒτΕ.
Το ΤΕΕΤ συμμετέχει στο Πρόγραμμα με μια (1) θέση πρακτικής άσκησης φοιτητή/τριας. Ο  φοιτητής/τρια  θα υπογράψει ατομική σύμβαση με τη Βουλή των Ελλήνων, εξάμηνης διάρκειας, με επιδότηση (σχεδόν 400 ευρώ μηνιαίως) και θα είναι ασφαλισμένος/η.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
-Όσο διαρκούν οι συμβάσεις τους, οι φοιτητές/ριες πρέπει να διατηρούν την φοιτητική τους ιδιότητα. Συνεπώς, εφόσον οι συμβάσεις υπογράφουν τον Απρίλιο, οι φοιτητές/ριες δεν πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους πριν το τέλος Σεπτεμβρίου.
Ο φοιτητής/ρια θα συμμετάσχει σε τρίμηνο υποχρεωτικό σεμινάριο-εργαστήριο, με 12-13 εβδομαδιαίες συνεδρίες που αφορούν την παραγωγή του οπτικοακουστικού υλικού . Τα γυρίσματα των 15 λεπτων ντοκιμαντέρ θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και οι πρώτες ταινίες θα πρέπει να παραδοθούν στο κανάλι και να προβληθούν εντός του Οκτωβρίου. Αναμένεται η παραγωγή 65 ταινιών, σύμφωνα με την αναλογία (μία ταινία ανά φοιτητή). Οι φοιτητές/τριες θα συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας που θα δημιουργηθούν και κατά συνέπεια η παραγωγή των ταινιών θα είναι ομαδική και όχι ατομική.
Το ψηφιακό πορτφόλιο να περιέχει  :
-σύντομο βιογραφικό και στοιχεία επικοινωνίας, 
-συνδέσμους (links) σε πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό που έχετε δημιουργήσει την τρέχουχα ακαδημαϊκή χρονιά καθώς και
-μια πολύ σύντομη περιγραφή του ενδιαφέροντος σας για την συμμετοχή σας στην υπόψη πρακτική άσκηση( έως 100 λέξεις)
Η επιλογή θα γίνει από επιτροπή που ορίστηκε από τη ΓΣ του Τμήματος.
Όσοι φοιτητές/τριες του ΤΕΕΤ ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ να στείλουν  ένα email  έως την Παρασκευή 19-03 κοινοποιώντας το ενδιαφερον τους για το Πρόγραμμα και με επισυναπτόμενο (ψηφιακό) πορτφόλιο στα email: polimeflo@gmail.comvbouzas@uowm.gr (παρακαλούμε και στα δύο)

© 2020 eetf.uowm.gr