ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Συμμετοχή του ΤΕΕΤ στο Remote Listening

Δελτίο Τύπου 1

Συμμετοχή του ΤΕΕΤ στο Remote Listening

Παρασκευή 12.05.2023, 19.00 (online και live)

Το εργαστήριο Περφόρμανς του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα μαθήματα Ήχου, συμμετέχουν στο livestream «Remote Listening» του Errant Sound (Βερολίνο). Το Errant Sound (https://errantsound.net) εστιάζει στις πειραματικές τέχνες που σχετίζονται με τον ήχο, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων, των περφόρμανς, της της φωνής, του ραδιοφώνου και των χωρικών πρακτικών. Μέσω εκθέσεων, παρουσιάσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων, το Errant Sound δίνει έμφαση στη δέσμευση με τη διαδικασία και τον διάλογο, ενθαρρύνοντας μια δυναμική και ποικιλόμορφη προσέγγιση στις ηχητικές τέχνες.

Οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Τμήματος, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Αγγελικής Αυγητίδου και Ανδρομάχης Βρακατσέλη θα παρουσιάσουν μία live performance στο αίθριο της Σχολής, στις 12 Μαΐου στις 7 μ.μ. Ηχητικά η περφόρμανς αυτή θα μεταδίδεται μέσω του https://remotelistening.space/. Ο ήχος θα μπορεί μέσω αυτής της πλατφόρμας να διαμορφωθεί από τους online χρήστες. Το Remote Listening ρωτά πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε την πραγματικότητά μας και πόσες πραγματικότητες υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. Το CRV είναι μια διαδικασία με την οποία ένα άτομο είναι σε θέση να αντιληφθεί πληροφορίες σχετικά με έναν ιστότοπο που είναι απομακρυσμένος από αυτόν στην τοποθεσία και/ή στον χρόνο δεδομένου μόνο των γεωγραφικών συντεταγμένων αυτής της τοποθεσίας. Ο στόχος είναι να προσεγγίσουν οι ακροατέςτη ζωντανή ροή ήχου μέσω μιας καθοδηγούμενης ακρόασης, ακούγοντας ηχητικές πληροφορίες που επιτρέπουν να μην τις οραματιστούν αλλά να έχουν μια αισθητική απόκριση, καθοδηγούμενη από συναισθηματική απόκριση που εξελίχθηκε από μια αναλυτική διαδικασία. Πρόκειται για ένα μακροχρόνιο έργο στο οποίο το κοινό καλείται να συμμετάσχει και στα μελλοντικά βήματα/εξελίξεις του πρωτοκόλλου.

Συμμετέχουν οι Κλεάνθης Κομματάς, Σεμίραμις-Πηνελόπη Λαπούδη, Νάσια Καρατσιράκη και Κωνσταντίνα Στεφανίδου.

Δελτίο Τύπου 2

Την Κυριακή 14/5 στις 14.00 – Περφόρμανς του Πάνου Σκλαβενίτη #Head-On becoming an animal με τη συμμετοχή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Το εργαστήριο Performance του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην περφόρμανς του Πάνου Σκλαβενίτη «#Head-On becoming an animal», μέρος του κεντρικού προγράμματος της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή μας αποτελεί συνέχεια του εργαστηρίου του Πάνου Σκλαβενίτη, μέρος της διοργάνωσης «Performance now v.9», που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, το Νοέμβριο του 2022.

Μια πολυπληθής καρναβαλική πορεία από άτομα και ομάδες που φέρουν τις δικές τους μεταμφιέσεις, επιτελούν το δικό τους τελετουργικό στο κέντρο της πόλης, σε μια διαδρομή από το MOM-us Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ- Helexpo) μέχρι τον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ (Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

Στην περφόρμανς συμμετέχουν οι:

Δημήτρης Αμελαδιώτης, ANOSIA (Εύα Κολιοπάντου και Στέφανος Χανδέλης), Πόπη Βουλγαρούδη, Γιώργος Γεροντίδης και Dulcinea Compania (Φανή Βαλτή-Καλογήρου, Άννα-Μαρία Ιακώβου, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Στέφανος Καλτζίδης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Κώστας Χατζηγεωργίου), Νεκρή φύση (Κώστας Μαργαρίτης, Κώστας Παπάς, Χρήστος Παππάς Κρεμμύδας, Γιάννης Σταμενίτης), Μαρία-Θάλεια Καρρά, Φωτεινή Καλλέ, Μπαμπούγερα Βαμβακοφύτου Σερρών, Performance Studio του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Αθανασία Καρατσιράκη, Ιωάννα Μπουντόνα, Κλεάνθης Κομματάς, Πασχάλης Μάριος Βούζιος), Sinodi Papu και συνεργάτες (Μαρκέλλα Ξυλογιαννοπούλου, Άγγελος Μανιάτης, Αιμιλία Μήλου, Κατερίνα Καλέντζη, Τάνια Βαρβέρη, Πάνος Σκλαβενίτης), Φωτεινή Σαλβαρίδη, Φίλιππος Τσιτσόπουλος, Μαντώ Ψαρρέλη.

© 2020 eetf.uowm.gr