Συνομιλία 7- Πρακτικές σωματικής μνήμης / Εικαστικές συνομιλίες στο cafe Goose


“Μέσα σε κάθε αφηρημένη κατασκευή, 
υπάρχει ένα διαισθητικό κατάλοιπο 
που είναι αδύνατο να εξαλειφθεί”
Gonseth, F.
 
 
Η σωματική διαδικασία συσσωρεύει την εμπειρία και την επαναδιεγείρει με κάθε πράξη δημιουργίας. Το αποτέλεσμα της δημιουργικής αυτής πρακτικής εμπεριέχει πάντοτε την σωματική μνήμη. Ακολουθώντας επιτελεστικές τακτικές οι τέσσερεις εικαστικοί χρησιμοποιούν σημεία που γίνονται σύμβολα.
 
Η Έρη Αγρίου, αφηγείται το πέρασμα από την ζωή στον θάνατο ως μια αέναη επανάληψη, συνδυάζοντας μεθόδους που φέρουν την αποτύπωση και το περίκλειστο.
 

 
 
Η Γεωργία Δαμιανού εγγράφει διαπερνώντας τα υλικά της, σε μια προσπάθεια απεικόνισης της σωματικής φθοράς.
 
 
 
 
Η Ευαγγελία Καραστέργιου σχεδιάζει νευρωνικές συνάψεις οι οποίες μεταφέρουν την πληροφορία της ίδιας της διαδικασίας δημιουργίας τους. 
 

 
 
Η Όλγα Μπογδάνου ενεργώντας αφαιρετικά, συνθέτει την φθορά με τα ίχνη της, δημιουργώντας τόπους.
 
Το περιεχόμενο των σωματικών πρακτικών αναπαράγει σημεία ανάγοντάς τα σε συμβολισμούς, τα οποία αποτελούν την ίδια την ύλη της ζωής μας.
 
από 18/6/2014
 

e-mail επικοινωνίας:
erasmia_a@yahoo.gr
geo.damianou@gmail.com
evangelie_k@hotmail.com
bog.olga@hotmail.com

 
Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέGoose στο ποτάμι. Ο T.S. Eliot έλεγε ότι είχε μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές Καφέ και δεν είναι απίθανο να το ζει κάποιος, κοιτώντας διακριτικά μικρά έργα τέχνης που αναρτώνται στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του αγαπημένου καφέ.Το καφέ Goose γίνεται αξιοθέατο στην πόλη της Φλώρινας μιας και θα φιλοξενήσει διακριτικές ζωγραφικές ματιές τριάντα ζωγράφων από την Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης. Αναβιώνοντας την συνήθεια των Φλωρινιωτών Ζωγράφων να συναντιόνται στο ποτάμι με την Τέχνη, το καφέ Goose στεγάζει τους καλλιτέχνες που γυρνάν εκ νέου εκεί που οι παλαιότεροι άρχισαν να συνομιλούν. Η γειτονιά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ένας ζωντανός πόλος, ένα θέλγητρο για την μικρή αυτή πόλη των καλλιτεχνών.

© 2020 eetf.uowm.gr