Εκπαιδευτική επίσκεψη του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας στο δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» της Νάουσας.

1790_1067516603271888_7301102319961661791_n

Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Νάουσα με σκοπό την παρακολούθηση της προετοιμασίας του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες».
Το δρώμενο «χαρακτηρίστηκε ως το λαμπρότερο, ίσως, παράδειγμα εθίμου με παλαιότερες αρχές, απαράμιλλη αισθητική και πολυεπίπεδη σημασία, το οποίο στην πορεία του χρόνου κατάφερε να επιβιώσει, ενσωματώνοντας τους μύθους, τις παραδόσεις και τους αγώνες της περιοχής» αναφέρει ο κ. Τάκης Μπάϊτσης μελετητής του δρώμενου και της τοπικής ιστορίας της Νάουσας. Οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με σπάνιο ιστορικό υλικό σχετικά με την ενδυμασία, τα προσωπεία και την ιστορία του δρώμενου. Ξεναγήθηκαν επίσης στα εργαστήρια κατασκευής των ενδυμασιών και των προσωπείων που σχετίζονται με το δρώμενο και ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και την εμπειρία σημαντικών δημιουργών του είδους. Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση στο ιστορικό κτίριο και το αρχείο του ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» από τον πρόεδρο του ομίλου κ. Άρη Τόσιο, επίσκεψη στο εργαστήριο κατασκευής ενδυμασιών και προσωπείων της οικογένειας Καρύδα και συνάντηση με τον λαογράφο και ιστορικό κ. Τάκη Μπάϊτση.
Την επίσκεψη καλωσόρισε ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης.
Τον συντονισμό και την επιμέλεια της επίσκεψης είχε ο διδάσκων του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας Τάσος Πρωτόψαλτου με την υποστήριξη της κ. Καραμπέλου και του κ. Μώκιου από το Δήμο Νάουσας.
Το Εργαστήριο Σκηνογραφίας / Ενδυματολογίας θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο Νάουσας για την φιλοξενία και όλους όσους συμμετείχαν και έκαναν την επίσκεψη αυτή δυνατή.

© 2020 eetf.uowm.gr