Η Εικαστική Πορεία και το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής στο ΚΜΣΤ: Εργαστήρια «Φύση/ Όρια/ Υλικά 3» “Παρασκευή καλλυντικών με φυσικά υλικά”, Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Εργαστήρια «Φύση/ Όρια/ Υλικά 3» 

piatou (4) small

Με αφορμή την έκθεση της παρουσίασης της Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 2007-2014 από το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το 1ο  από τα 5 Workshop. Το πρωινό του Σαββάτου στο χώρο της σοφίτας του μουσείου φιλοξενήθηκε η ομάδα που παρουσίασε την εκπαιδευτική δράση με θέμα  “Παρασκευή καλλυντικών με φυσικά υλικά” . Χρησιμοποιώντας  μελισοκέρι, διάφορα μπαχαρικά , ελαιόλαδο κ.ά. οι συμμετέχοντες παρασκεύασαν τα δικά τους καλλυντικά προϊόντα όπως κεραλοιφή, αποσμητικό και οδοντόκρεμα.

Στόχος του  Workshopsήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων  με τα υλικά  παραγωγής των βασικών συνταγών καλλυντικών προϊόντων δίνοντας ερεθίσματα για μελλοντικούς πειραματισμούς.

Η δομή του  εργαστηρίου εξελίχθηκε από  σύντομη θεωρητική εισαγωγή, την παρουσίαση των υλικών και την παρασκευή καλλυντικών. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της έκθεσης .

piatou (11) small mistiloglou 4 mistiloglou 2

 

 

 

Γιώτα Καρβουνιάρη, Βαρβάρα Μυστίλογλου

© 2020 eetf.uowm.gr