6η Διεθνής Biennale του Πεκίνου, Κίνα 2015.Οι όροι συμμετοχής

Κανονισμοί της 6ης Διεθνής Biennale του Πεκίνου, Κίνα 2015


Η Biennale του Πεκίνου ξεκίνησε το 2003 με την προτροπή και την οικονομική στήριξη της  Λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας , έχει σπόνσορες  από το κρατικό ίδρυμα γραμμάτων και τεχνών, τον δήμο του Πεκίνου και τον Καλλιτεχνικό οργανισμό της δημοκρατίας της Κίνας. Είναι επίσης  ένα πρόγραμμα για την πολιτιστική ανάπτυξη  των τεχνών σε ένα πλάνο 11 χρόνων. Οι χώρες που συμμετέχουν  είναι 45-48, το σύνολο των καλλιτεχνών πάνω από 3000 και οι επισκέπτες έχουν φτάσει  το 1 εκατομμύριο τα τελευταία 10 χρόνια.


Προσπαθώντας να προωθήσουμε την παγκόσμια αρμονία  μέσω μιας μοντέρνας  εικαστικής έκθεσης και με σεβασμό στην ποικιλία  της διεθνής κουλτούρας ο στόχος μας είναι να ενώσουμε την δύση με την ανατολή.


Επίσημη ονομασία
The 6th  Beijing international art biennale, China 2015


Διάρκεια, χώρος και εκθέματα
Διάρκεια:To φθινόπωρο του 2015 (η ακριβής ημερομηνία εκκρεμεί)
Χώρος: Πεκίνο, Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας
Εκθέματα : περίπου 600


Το θέμα της 6ης Διεθνής Biennale του Πεκίνου
Μνήμη και Όνειρο


Η μνήμη είναι ένα γράμμα στις καρδιές και την ιστορία των ανθρώπων, ένας θησαυρός του πνεύματος που εμπνέεται από την τέχνη. Κάθε έθνος έχει την δικιά του μνήμη ιστορική και πολιτιστική. Μια τιμημένη από τον χρόνο, πολιτιστική μνήμη για την Κίνα είναι τόσο πλούσια και πολύτιμη όσο και των άλλων κρατών και εθνών του κόσμου. Όλα αυτά τα έθνη μπορούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους και να ενωθούν τα όνειρα είναι όμορφες ιδέες των ανθρώπων. Ελπίδες που βάζουν τέλος στις καταστροφές. Θεάματα που σε βάζουν να κυνηγήσεις την ευτυχία  μέσα από αμέτρητες προσπάθειες.


Επεξήγηση: Η μνήμη είναι η δόμηση της ιστορίας.
                   Το  όνειρο είναι το ιδανικό, η ελπίδα και η προσπάθεια για το μέλλον.


Με αυτό μπορούμε να πούμε ότι η μνήμη και τ όνειρο μπορούν να αποτυπώσουν την σχέση μεταξύ του παρόντος και του μέλλοντος, μπορούμε να σκεφτούμε την σχέση της φύσης με τον άνθρωπο και να την ενώσουμε με την φαντασία του Καλλιτέχνη. Έτσι ο Καλλιτέχνης να αποδώσει μια πιο ανθρώπινη ανησυχία  για την έννοια  ”Μνήμη και όνειρο” η οποία είναι η λέξη κλειδί για την Biennale.


Απαιτήσεις για τον καλλιτέχνη


Τα έργα για την Biennale θα έρθουν από όλα τα μέρη του κόσμου και τα έργα πιο αντιπροσωπευτικά έργα θα επιλεγούν για την κάθε χώρα που θα συμμετάσχει Τα έργα που θα εκθέσει η Biennale θα είναι κυρίως πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά, Ωστόσο ένα ποσοστό θα γίνει δεκτό με γραφιστικά μοτίβα, εγκαταστάσεις και mixed media.


1.   Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος  ομογενείς και αλλογενείς αποτελούνται από τους προσκεκλημένους αλλά και από αυτούς που έχουν έρθει με δικιά τους βούληση επιτροπή των εφόρων καλείται να αποφασίσει πάνω σε μια λίστα αποτελούμενη από προσκεκλημένους και ελεύθερα συμμετέχοντες
2.   Κανόνας της biennale :                                                                              
3.   Τα έργα πρέπει να έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 5 χρόνια και απαιτείται να είναι υψηλής αισθητικής. Αν τα έργα ανήκουν σε συγκεκριμένα πρακτορεία η συλλέκτες θα πρέπει  συλλέκτης και καλλιτέχνης να είναι σε συνεννόηση. Η αποτυχία συνεννόησης και καλής επικοινωνίας έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δικαιώματος συμμετοχής. Ο κάτοχος του έργου δεν πρέπει να κάνει αλλαγές χωρίς την έγκριση του εικαστικού, αλλιώς η επιτροπή θα αρνηθεί την συμμετοχή. Μικτές τεχνικές εκτυπωμένες σε χαρτί δεν θα είναι δεκτές
4.   Τα μεγέθη των έργων ζωγραφικής:  

Συνέχεια των όρων συμμετοχής εδώ

Ομάδα εξωστρέφειας 3ικαστικού 3ργαστηρίου Ζωγραφικής

© 2020 eetf.uowm.gr