Αγορά, δημόσιος χώρος και η ιδιότητα του πολίτη

Ακολουθεί το ενημερωτικό newsletter της εκδήλωσης που παρουσιάστηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Ελληνικό Περίπτερο στη Βενετία με τον τίτλο: “Ο δικός μου δημόσιος χώρος: Αγορά, δημόσιος χώρος και η ιδιότητα του πολίτη” υπό τον γενικό τίτλο “PeripheRealities”.

Η συλλογική διαχείριση της φετινής ελληνικής συμμετοχής του #ThisIsACo-op φιλοδοξεί να αφήσει το αποτύπωμά της με μια σειρά συζητήσεων, συναντήσεων, εργαστηρίων και δρώμενων προσκαλώντας την κοινωνία αλλά και την διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα της Μπιενάλε σε ενεργή συμμετοχή και συνεργασία.

Ιδέες για το τι είναι δημόσιο και τι είναι ιδιωτικό έχουν τεθεί σε μια πολιτική προοπτική που περιλαμβάνει θέσεις για τη δημοκρατία και την ιδιότητα του πολίτη και μια κοινωνική προοπτική που ασχολείται με τις ιδέες του ανήκειν και της συνύπαρξης με τον άλλο. Σ’ ένα για πάντα μετασχηματισμένο αστικό τοπίο που έχουν δημιουργήσει η οικονομική και η προσφυγική κρίση, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, φιλόσοφοι, πολεοδόμοι και φοιτητές/τριες συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν για το δημόσιο χώρο ως πολιτικό χώρο, το ρόλο και τη λειτουργία του, το δικαίωμα στην πόλη, τις εικαστικές παρεμβάσεις και την ιδιότητα του πολίτη.
Η συζήτηση αξιοποίησε τη δομή της αρχαίας αγοράς, με εισαγωγικές ομιλίες, μικρότερες παρεμβάσεις, δράσεις που επινοήθηκαν από τους φοιτητές/τριες και ευκαιρίες για ποικίλες μορφές συμμετοχής και ψήφου.
Συντονιστές: Αγγελική Αυγητίδου, Marcello Balbo, Laura Fregolent και Simona Morini.
Με τη συμμετοχή φοιτητών του μαθήματος φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου IUAV; Gaia Redaelli (PAXPATIOS de la Axerquía); Mohammed Salhi, Maria Del Pilar Sanchez (Comune di Venezia); Matelda Bottoni (Consulta per la casa) και της Αννίτας Κουτσονάνου.

My public space

Σχετικά αρχεία

© 2020 eetf.uowm.gr