Ανακοίνωση του Διδακτικού Προσωπικού του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών  καθώς τα ειλικρινά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. Καταθέτει δε τον αποτροπιασμό του για τη σειρά εγκληματικών παραλείψεων που οδήγησαν στην τραγωδία καθώς και τη βαθύτατη ανησυχία του όσον αφορά την ασφάλεια των μελλοντικών μετακινήσεων των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος, με δεδομένη την τακτική χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς από τη  συντριπτική πλειοψηφία τους.

Το διδακτικό προσωπικό εκφράζει επίσης  την ανησυχία του για τις εξελίξεις  που δρομολογούνται με το Π.Δ. 85/2022, όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων των σχολών παραστατικών τεχνών, εξελίξεις οι οποίες μέσα από την επιπολαιότητα και τις αστοχίες του σχεδιασμού τους επιφέρουν δικαιολογημένη αναστάτωση και εργασιακή ανασφάλεια στον ευρύτερο χώρο της καλλιτεχνικής παιδείας.

Τέλος, το συνολικό κλίμα ανασφάλειας αλλά και ασάφειας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιτείνουν  οι σπασμωδικές και πρόχειρες νομοθετήσεις στα ζητήματα που αφορούν την απόκτηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας των φοιτητών/ριών (άρθρο 99, του ν. 4597/2023), με αποτέλεσμα να εμποδίζεται (και) η ομαλή  λειτουργία του Τμήματος μας.

© 2020 eetf.uowm.gr