Ανοιχτή πρόσκληση στην Μπιενάλε των συνόρων. Λήξη προθεσμίας υποβολής προτάσεων 22 Σεπτεμβρίου

 Ανακοίνωση:

Tο  Ινστιτούτο Tamaulipeco para la Cultura y las Artes (ITCA) της κυβέρνησης της πολιτείας Tamaulipas σε συνεργασία με το Consejo Nacional para la Cultura y las Arte του Μεξικό, προσκαλεί εικαστικούς και έφορους ,απο το Μεξικό αλλά και διεθνείς  να πάρουν μέρος στην  Μπιενάλλε των συνόρων  (Bienal de las Fronteras).

Πρόκειται για μία δημόσια πλατφόρμα με επίκεντρο σύγχρονες και αναδυόμενες έννοιες και εκφράσεις των εικαστικών τεχνών, η Biennial of the Frontiers προσδοκεi να γίνει ένα μέρος όπου η δημιουργία, η φαντασία ,η ανάλυση και διάδοση  της μοντέρνας τέχνης προωθεί  την εξερεύνηση  των συνόρων που έχουν δημιουργηθεί στις πρακτικές της μοντέρνας τέχνης του Μεξικού και διεθνώς.

04

Μέσα στους στόχους της Μπιενάλλε είναι να δημιουργήσει μία πλατφόρμα για αναδυόμενους  καλλιτέχνες και εφόρους, να αναπτύξουν δημιουργικές και καινοτόμες  προτάσεις στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, διευκολύνοντας το διάλογο, την ανταλλαγή και κριτική συζήτηση των  τρέχων  καλλιτεχνικών πρακτικών που λαμβάνουν υπόψη τις παγκόσμιες σχέσεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες.

Η Μπιενάλε φιλοξενείται από το Museo de Arte Contemporáneo de Tamaulipas (MACT) και έχει την πολύτιμη υποστήριξη των θεσμικών οργάνων, όπως το Museo de Arte Carrillo Gil στην Πόλη του Μεξικού, και τα τμήματα εκπαίδευσης του Μουσείου Guggenheim και το El Museo del Barrio, στην Νέα Υόρκη. Μέσα από αυτά τα τελευταία ιδρύματα, η Μπιενάλε των Συνόρων (Bienal de las Fronteras) θα προσφέρει ένα workshop για αναδυόμενους curators που έχουν επιλεγεί για και από τη Μπιενάλε, οι οποίοι θα συμμετάσχουν  τον Σεπτέμβριο μαζί με διεθνώς καταξιωμένους επαγγελματίες της τέχνης και διανοούμενους.

Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Μπιενάλε περιλαμβάνουν την εικαστικό και αρχιτέκτονα María del Carmen Aguirre Treviño (México), την ανεξάρτητη επιμελήτρια και δημοσιογράφο Leonor Amarante (Βραζιλία),την ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια Julia P. Herzberg (ΗΠΑ), την διευθύντρια των επιμελητών του Museo de Arte Carrillo Gil, Guillermo Santamarina (México), και Emiliano Valdés, επικεφαλής επιμελήτρια του Museo de Arte Moderno de Μεντεγίν, Κολομβία (Γουατεμάλα).

Σχεδιασμένη ως μια ανοιχτή πρόσκληση, όλες οι συμμετοχές από τους ανερχόμενους καλλιτέχνες και επιμελητές πρέπει να γίνουν  μέσω της ιστοσελίδας. Η προθεσμία για την κατάθεση των επιμελητικών έργων είναι 22 Αυγούστου.

Καλλιτέχνες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους ανεξάρτητα πρέπει να παρουσιάσουν τις σχετικές πληροφορίες για το έργο τους  το αργότερο έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Μέσω του προγράμματος που διεξάγει ,Η Μπιενάλλε των συνόρων  (Bienal de las Fronteras),θα χρηματοδοτήσει βραβεία και θα χτίσει μία συλλογή που θα περιλαμβάνονται τα πίο σχετικα έργα (επιμελητικά και εικαστικά) που παρουσιάστηκαν
προς όφελος του Instituto para la Tamaulipeco Cultura y las Artes (ITCA) στο Tamaulipas, Μεξικό.

Μετάφραση: Ειρήνη Πουλιάση / ομάδα παρότρυνσης εξωστρέφειας 3ικαστικού 3ργαστηρίουΠληροφορίες:
www.bienaldelasfronteras.org
info@biennialofthefrontiers.org

© 2020 eetf.uowm.gr