Ανοιχτό Κάλεσμα/ Έκθεση μικρογραφίας “Quar-t”, στην γκαλερί Artis Causa, Θεσσαλονίκη

Υπάρχουν  φορές όπου η δημιουργική πράξη δεν καταφέρνει να μεταφέρει τον σκοπό της, παραμένοντας ακατανόητη προς τρίτους, εξαιτίας της πολυπλοκότητάς της. Ωστόσο η πολυπλοκότητά της μπορεί και πρέπει να αποτελεί συνδυασμό απλοτήτων. Σε μια προσπάθεια κατανόησης της καλλιτεχνικής πράξης επινοήθηκαν τα Quart.

Quart: συμπυκνωμένες δημιουργικές πράξεις/χειρονομίες, που απαρτίζουν τον πυρήνα της εικαστικής σκέψης.

Τα Quart, μας επιτρέπουν να εξετάσουμε σε μικροκλίμακα την εικαστική δημιουργία. Ο περιορισμός σε μέγεθος αναδεικνύει την δυνατότητα συμπύκνωσης, έτσι κάθε πράξη/έργο μπορεί να αποκτήσει αυτογνωσία γρηγορότερα και να αλληλεπιδράσει αμεσότερα. 

Τι σχέση αποκτά μια μικρή σε έκταση δημιουργική πράξη με την πραγματική της αξία; Ο εσωτερικός  χαρακτήρας  του κάθε έργου επηρεάζει την παρατηρούμενη συμπεριφορά του.  Τι μπορεί να συμβεί σε ένα χώρο με μεγάλη συγκέντρωση Quart; Με ποιο τρόπο αυτά μεταβάλλουν/επηρεάζουν το περιβάλλον τους;

Τον Φεβρουάριο στην γκαλερί Artis Causa θα δημιουργηθούν ανάλογες πειραματικές συνθήκες με πρωταγωνιστές τα έργα Quart. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να συμμετάσχουν με έργα που δεν θα ξεπερνούν τα 8 εκ. (με οποιοδήποτε υλικό, δεκτές και οι τρισδιάστατες προτάσεις). 
 
Η συμμετοχή δηλώνεται στο  3ergastirio@gmail.com με την ένδειξη Quart, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και αριθμό έργων προς παράδοση. Τα έργα θα διατίθενται προς πώληση, ανάλογα με το μέγεθος και η συμβολική τους αξία. Η παράδοση των έργων θα γίνεται στο υπόγειο του  3ικαστικού 3ργαστηρίου, έως τις 3 Φεβρουαρίου (για όσους επιθυμούν να παραδόσουν το έργο τους στη Θεσσαλονίκη το δηλώνουν στο mail). Επίσης, για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχουν διαθέσιμα στο υπόγειο μικρά στρογγυλά καπάκια από βαζάκια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιφάνειες έργων. 

Δαμιανού Γεωργία

 
Οργανώνεται από το Μακρύ Όχημα και υποστηρίζεται από: 3ικαστικό 3ργαστήριο , Φλώροι Εικαστικοί, Εν-Φλω, Εργαστήρια Χαρακτικής και Εκκλησιαστικών Τεχνών γκαλερί Artis Causa,Θεσσαλονίκη

 Συντονισμός- Δυνητικοποίηση: Δαμιανού Γεωργία

Σχεδιασμός αφίσας Γιάννης Βγότζας

© 2020 eetf.uowm.gr