Ανοιχτό Κάλεσμα “Ηχητικών Έργων” για διεθνή έκθεση στη Γαλλία

Η θεματική των ηχητικών έργων σχετίζεται με το ‘Ηχοτοπίο της απουσίας’ στη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να αποδώσουν ηχητικά την παρουσία-απουσία στη Φλώρινα, τη σιωπή και τους «τελευταίους» μεταβατικούς ήχους της Φλώρινας ή ενός χωριού στο νομό καθώς αυτά αλλάζουν.

Η Φλώρινα είναι μια πόλη με μια αξιοσημείωτη γεωγραφική θέση καθώς βρίσκεται ανάμεσα στα σύνορα με δυο άλλες χώρες. Από τη δεκαετία του 1920 και μετά έγιναν δομικές ιστορικές και κοινωνικοπολιτικές αλλαγές στην περιοχή. Ανταλλαγές πληθυσμών, η απαγορευμένη γλώσσα, πόλεμοι, δικτατορίες, καθώς και μια πολύ σημαντική μετανάστευση οδήγησαν σε μια μεγάλη αλλαγή της πόλης και των χωριών της.

Από μια κοινωνία παραδοσιακή και πλούσια πολιτιστικά φτάνουμε στη σιγή και στον αγώνα των καλλιτεχνών να διαφυλάξουν και να μεταδώσουν ό,τι βλέπουν, ακούν, νιώθουν.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Villa Kérylos στη Γαλλία, ανάμεσα στη Νίκαια και το Μονακό στον κόλπο του Beaulieu-sur-Mer. Η Villa Kérylos είναι εμπνευσμένη από την Αρχαία Ελλάδα και αποτίνει φόρο τιμής στον Ελληνικό πολιτισμό https://www.villakerylos.fr/en/

Οι συμμετέχοντες θα παραδώσουν τα έργα τους τον Ιούνιο ώστε να δοθούν στην οργανωτική επιτροπή.

Στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιούνται εργαστήρια παραγωγής ηχητικών έργων, επεξεργασία σε ψηφιακά προγράμματα, περίπατοι στην πόλη, ηχογραφήσεις πεδίου (field recordings),εννοιολογικές αναλύσεις του ήχου και προτεινόμενες θεματικές κτλ.

Τα ηχητικά έργα αποτελούν μέρος ενός λαογραφικού και εθνομουσικολογικού πρότζεκτ για τη Φλώρινα.

Φοιτητές που είχαν κάνει έργα σχετικά με τα εγκαταλελειμμένα αρχοντικά στη Φλώρινα στο μάθημα του Ηχητικού Σχεδιασμού σε Οπτικοακουστικές Εφαρμογές Ι μπορούν να συμμετάσχουν με αυτά. Αρκεί να δηλώσουν συμμετοχή και να συνεννοηθούν με την υπεύθυνη για τυχόν επικαιροποιήσεις/αλλαγές.

Προδιαγραφές ηχητικών έργων:

Διάρκεια 6-15 λεπτά

Stereo ήχος

Τύπος αρχείου (wav/aiff) 24bit/44.1 KHz

Δηλώσεις συμμετοχής έως 6 Απριλίου 2023 στο aff00867@uowm.gr

Πρώτη συνεδρία (διαδικτυακά) Πέμπτη 30/3 ώρα 18.00 https://zoom.us/my/uowm.eetf5

Ανοιχτό Κάλεσμα ηχητικων έργων για διεθνή έκθεση στη Γαλλία Υπεύθυνη Βρακατσέλη Ανδρομάχη

© 2020 eetf.uowm.gr