ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016-17

Ανακοινώνεται η συνέχεια λειτουργίας για πέμπτη χρονιά του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (ΤΕΕΤ) της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε τη λειτουργία του από τον Νοέμβριο 2012 και αποτελεί μια καινοτόμο διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στον τομέα των Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα να παρέχονται ακαδημαϊκά μαθήματα στους παραπάνω τομείς, πιστοποιημένα με ακαδημαϊκές μονάδες.

Στο Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης διδάσκονται τα μαθήματα Ζωγραφική, Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης. Το Πρόγραμμα Δια Βίου πιστοποιείται με ακαδημαϊκές μονάδες (ECTS) και όσοι το ολοκληρώσουν μπορούν να τις μεταφέρουν στις Σχολές Καλών  και Εφαρμοσμένων Τεχνών καθώς και σε σχολές συναφών ειδικοτήτων, αν θα επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές στους. Μαθήματα πραγματοποιούνται σε Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Αθήνα. Οι διδάσκοντες είναι ήδη καθηγητές στο ΤΕΕΤ ή επιλέγονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα της διδασκαλίας.

Το Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ απευθύνεται σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στη Ζωγραφική, τη Γλυπτική  και τα Εικονικά Περιβάλλοντα για την σπουδή των μορφοπλαστικών τους δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.

Απευθύνεται επίσης σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς της Ζωγραφικής και Γλυπτικής με πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν επαγγελματικά εφόδια και δεξιότητες που σχετίζονται με καλλιτεχνικούς τομείς ή να πιστοποιήσουν όσες ήδη έχουν με πανεπιστημιακό πιστοποιητικό επιμόρφωσης.

Έναρξη Μαθημάτων: Εβδομάδα 13 έως 19 Μαρτίου 2017

 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Φλώρινα/Πτολεμαΐδα

Ζωγραφική/Σχέδιο: Γιάννης Ζιώγας
Ιστορία Τέχνης: Γιάννης  Μπόλης

 

Αθήνα

Ζωγραφική- Σχέδιο:

Θεωρία στην Τέχνη

και στη Γεωμετρία

 

Γιάννης Ζιώγας, Σοφία Κυριακού

Άρης Μαυρομάτης

 

ΤΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν το  Εαρινό Εξάμηνο 2016-17 είναι:

Φλώρινα: Ζωγραφική, τα μαθήματα διεξάγονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΤΕΕΤ.

Αθήνα:   Ζωγραφική, Γλυπτική, Τα μαθήματα διεξάγονται στο χώρο της WRO Hellas, Κατεχάκη 52. Μεταξύ Μεσογείων και Κηφισίας

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Για να τεθεί σε ισχύ η εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα δίδακτρα ως εξής::

  1. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για πλήρη παρακολούθηση (10 ΩΔ εβδομαδιαίως που αντιστοιχούν σε 15 ΠΜ το εξάμηνο), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 130 ευρώ.
  1. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για μερική εργαστηριακή παρακολούθηση (7 ΩΔ εβδομαδιαίως που αντιστοιχούν σε 11 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 90 ευρώ..
  1. Τα δίδακτρα του εξαμηνιαίου προγράμματος για μερική θεωρητική παρακολούθηση (3 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 4 ΠΜ), για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-17 εξοφλούνται σε 5 μηνιαίες δόσεις των 50 ευρώ.

Θα παρέχονται δυνατότητες ευκολίας πληρωμής κατά περίπτωση. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούνται 30% έκπτωση

Η  πληρωμή γίνεται με κατάθεση στον αρ. λογαριασμού 5250-039507-824 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΊΑ: το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του ΤΕΕΤ.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

(OΣΟΙ/ΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ  2016-17, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ)

Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά :

  1. Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (βλέπε επόμενη σελίδα)
  2. Αντίγραφο Απολυτήριου Γυμνασίου ή Λυκείου αν δεν έχουν Πτυχίο Ανώτατης Σχολής
  3. Αντίγραφο Πτυχίου, αν είναι απόφοιτοι ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ
  4. Αντίγραφο ταυτότητας
  5. Σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 150 λέξεις).
  6. Ψηφιακές αναπαραγωγές 10 εικαστικών έργων (ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κοσμήματα κά) που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει ο/η ενδιαφερόμενος/η. Θα αναγράφεται το υλικό, οι διαστάσεις και ο χρόνος δημιουργίας.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών, για όσους εγγράφονται για πρώτη φορά το 2016-17,  θα πραγματοποιηθεί  έως 10 Μαρτίου2017 στη διεύθυνση: diaviouteet@uowm.gr

Επιστημονικά Υπεύθυνος:

Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

e-mail: yziogas@uowm.gr

Πληροφορίες:

2385055057, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00

Επίσης γραπτώς στην:

diaviouteet@uowm.g

 

URL:  http://eetf.uowm.gr/spoudes/dia-viou-mathisi/

 

Εναρξη Δια Βίου ΤΕΕΤ 2016-17 εαρινό

Αίτηση Συμμετοχής

© 2020 eetf.uowm.gr