Διάλεξη Χριστίνας Γεωργίου

“Ο καλλιτέχνης σε μία διαπραγμάτευση με το κοινό στο ‘εδώ και τώρα’. ”

Διάλεξη με την Χριστίνα Γεωργίου

Ώρα έναρξης: 14:00, Αίθουσα Μεγαλέξαντρος

Η Χριστίνα Γεωργίου χρησιμοποιεί δείγματα της δουλειάς της και συγκεκριμένα από τη σειρά έργων performance με τίτλο “Eternal Return” / «Αιώνια Επιστροφή», και μοιράζεται στιγμές της εμπειρίας της κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών, όπου το «εδώ και τώρα» σηματοδοτεί μία μορφή ανταλλαγής μεταξύ της ίδιας της δημιουργού και του κοινού. Μέσα από τη δική της εμπειρία, αντανακλά σκέψεις και ιδέες του πώς μπορεί ο καλλιτέχνης να υπάρξει με το κοινό και πώς το κοινό μπορεί να αποτελέσει μέρος της δράσης αλλά και του έργου του καλλιτέχνη, ως μία διαδικασία συμβίωσης των δύο. Πώς μέσα από την παρουσία του σώματος και τη μη λεκτική επικοινωνία μπορούν να δημιουργηθούν διάλογοι και τρόποι συνύπαρξης μεταξύ του καλλιτέχνη και του θεατή στον επί του παρόντος χωροχρόνο; Η Χριστίνα Γεωργίου θέτει ερωτήματα όσον αφορά τα όρια μεταξύ της τέχνης και της ζωής, ενώ παράλλημα καλεί τους φοιτητές να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα γύρω από ζητήματα επικοινωνίας με το κοινό μέσω της Performance.
Η Χριστίνα Γεωργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται. Είναι καλλιτέχνης της performance με υπόβαθρο τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, επιμελήτρια και ερευνήτρια. Αποφοίτησε με πτυχείο στις Καλές Τέχνες από το Kingston University London στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007 και με το μεταπτυχιακό “Live Art and Performance Studies” από την Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι το 2011. Πραγματοποίησε επίσης σπουδές και έχει διδαχθεί στην επιμέλεια, τη δημιουργική σκέψη, τη γιόγκα, το διαλογισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες. Ως καλλιτέχνης έχει προβάλει τη δουλειά της σε διεθνή επίπεδο μέσα από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, performances και παρουσιάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε διεθνή μπιενάλε, γκαλερί, ιδρύματα, μουσεία, ινστιτούτα, φεστιβάλ, και συνέδρια. Επιλέχθηκε ως φιναλίστ και έχει λάβει Ειδικό Βραβείο για το performance έργο της “Αιώνια Επιστροφή #1” στον 6ο διεθνή διαγωνισμό “Arte Laguna” στην Αρσενάλε της Βενετίας το 2012. Από το 2008, διεξάγει μαθήματα, εργαστήρια, διαλέξεις και σεμινάρια μέσα από διαφορετικά πλαίσια, όπως ακαδημίες, πανεπιστήμια, ιδρύματα, οργανισμούς, σχολές τέχνης και σχολεία, στην Κύπρο και το εξωτερικό, εφαρμόζοντας ένα ολιστικό τρόπο προσέγγισης της τέχνης μέσα από τον τομέα της διδασκαλίας και της καθοδήγησης. Η Χριστίνα Γεωργίου είναι Ιδρύτρια και Διευθύντρια του CIPAS Cyprus International Performance Art Society, και Ιδρύτρια, Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Επιμελήτρια και Παραγωγός του CIPAF Cyprus International Performance Art Festival (www.cipafestival.com).

Περισσότερες πληροφορίες για την Χριστίνα Γεωργίου καθώς και δείγματα της δουλειάς της θα βρείτε στην ιστοσελίδα της: www.christinageorgiou.com

© 2020 eetf.uowm.gr