Διάλεξη «Διάδραση performer και media» της ομάδας Die Wolke

Το εργαστήριο Performance Art (επιτελεστικές καλλιτεχνικές δράσεις) και το εργαστήριο Ψηφιακών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην διάλεξη «Διάδραση performer και media» της ομάδας Die Wolke, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στις 15.30.

Η διάλεξη θα γίνει μέσω zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://zoom.us/my/uowm.eetf1  

 

 

 

Η Die Wolke art group (A.M.K.E.) είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες, το σύγχρονο χορό, τα μεικτά μέσα, και τις συναφείς τεχνολογίες. Ιδρύθηκε στο Έσσεν της Γερμανίας το 2007 από τη Δροσιά Τριαντάκη, ενώ δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2009 ως σήμερα. Κύριος στόχος είναι η παραγωγή πρωτότυπου έργου, αλλά και η υποστήριξη, ανάδειξη, και προώθηση του τοπικού καλλιτεχνικού κεφαλαίου, μέσω εκδηλώσεων και συνεργασιών (“Die Wolke” σημαίνει “το σύννεφο” στη Γερμανική γλώσσα).

Η ομάδα έχει δημιουργήσει έναν αριθμό έργων σύγχρονου χορού, όπως και μια σειρά ταινιών χορού – το Imago – που έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων. Διατηρεί και υποστηρίζει τον εναλλακτικό χώρο τέχνης Vitruvian Thing, διοργανώνει το διεθνές φεστιβάλ videodance Thessaloniki Cinedance International κάθε Σεπτέμβρη, όπως και το διεθνές φεστιβάλ σόλο χορογραφίας και σύγχρονης μουσικής Unit Motives, μιας εξερεύνησης της κινητικής ερμηνείας μουσικών έργων συνθετών του 20ου αιώνα. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διοργανώσεων και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το πιο πρόσφατο έργο της ομάδας, με τίτλο Tempest (“Η Τρικυμία”), βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, θα παρουσιαστεί 17-19 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ. Το Δtopia, έργο σύντομης διάρκειας με θέμα τη μετατόπιση (displacement), χρηματοδοτήθηκε από το φεστιβάλ Buffer Fringe της Λευκωσίας, όπου έκανε τελικά πρεμιέρα μέσω live stream τον Δεκέμβριο του 2020, λόγω πανδημίας, και έκτοτε έχει συμμετάσχει στα φεστιβάλ Soundance Berlin (Γερμανία), Burning Man (ΗΠΑ), Tehran International Electronic Music Festival (Ιράν), Open Nights (Λάρισα), ενώ παρουσιάστηκε και στη Θεσσαλονίκη, 16-17 Οκτωβρίου στο Vitruvian Thing, στα πλαίσια της παράστασης Discrete Works 4.

https://die-wolke.org

© 2020 eetf.uowm.gr