Διάλεξη Ε. Μπασδέκη 15.11

Την 15η Νοεμβρίου στις 15.00 υποδεχόμαστε στο ΤΕΕΤ (αίθουσα Μεγαλέξαντρος) τη Ευαγγελία Μπασδέκη η οποία θα μας παρουσιάσει το έργο της.

Η Ευαγγελία Μπασδέκη  σπούδασε Καλές Τέχνες  (BFA) στο Πανεπιστήμιο De Montfort και έχει μεταπτυχιακό (MFA) από το Πανεπιστήμιο Lincoln της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει συνεργαστεί για ένα έτος με τον Franko B και της έχει απονεμηθεί υποτροφία από το Artsadmin. Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Γκαλερί ΑΔ (2004, 2015), Toynbee Studios στο Λονδίνο, Site Γκαλερί Σέφιλντ, στην Γκαλερί VN Κροατία και στο Laddenn Γκαλερί στο Μόναχο. Δουλειά της έχει παρουσιάσει στην Εβδομάδα performance Βενετίας (VIPAW), στην Αρνολφίνι Γκαλερί, στο Μουσείο Tanzquartier της Βιέννης, Φεστιβάλ Plateaux Φρανκφούρτη, ‘Πάσχων Σώμα’, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βουκουρεστίου Ρουμανία (με την έκδοση δίγλωσσου καταλόγου), 1η & 2η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, στα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου και Θεσσαλονίκης, ΒΙΟS, επίσης στις χώρες: Ελβετία, Τουρκία, Ιαπωνία, Η.Π.Α., Σουηδία, Ισραήλ, Σερβία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Εσθονία, Αργεντινή, Μαυροβούνιο, Τσεχία και αλλού.

Η Ευαγγελία Μπασδέκη είναι ιδρυτικό μέλος του Γκρούπ ‘Καρτέλ’ με καλλιτεχνικές δράσεις στον αστικό και δημόσιο χώρο. Επιμελήθηκε, επίσης, την Ημερίδα ‘Η Τέχνη και η Φύση στην Ανθρωπόκαινο Εποχή’ για το Re-Culture 4, Πάτρα, 2016 συμμετέχοντες καλλιτέχνες Αγραφιώτης, Ζιώγας, Robert Douglas Dickinson, Μαργαρίτα Καταγά, Βαγγέλης Βρέττας, Χαλάτσης, Χάρα Κολαίτη (Αννα Γούλα Βαρδινογιάννη), και την ομαδική ‘Lupina Melancholia‘ στους χώρους του Cosmos of Culture στα Εξάρχεια (συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Μιχαλακάκου Μάρω, Μπασάνος, Νίκος Παπαδημητρίου, Δημήτρης Χριστήδης κ.α.). Η Performance ‘Η Ορχιδέα και η Σφήκα του Φέλιξ΄της Μπασδέκη θα παρουσιαστεί στις 20-Φεβρουαρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο του project ‘’Women’’.

Η διάλεξη γίνεται στα πλαίσια του χειμερινού προγράμματος διαλέξεων του ΤΕΕΤ με θεματική την performance. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

© 2020 eetf.uowm.gr