Διάλεξη John Britton

 

Την Τετάρτη 27 Μαΐου, στις 13.30, στην αίθουσα Μεγαλέξαντρος, φιλοξενούμε τον John Britton με την διάλεξη του «How do we teach? How do we learn? Lesson from the theatre.»

Ο John Britton είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του International Ensemble ‘DUENDΕ’ με έδρα την Μ. Βρετανία, με μέλη καλλιτέχνες διαφόρων τεχνών από διάφορα μέρη του κόσμου. Διετέλεσε λέκτορας “Performance” στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield (UK) όπως και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ensemble Physical Theatre: Training & Performance”. Διδάσκει στη Σουηδική Ακαδημία Μπαλέτου της Στοκχόλμης.
Ο John Britton μελετά και αναπτύσσει τη δική του προσέγγιση στο Ensemble Σωματικό Αυτοσχεδιαστικό Θέατρο εδώ και 20 χρόνια με σεμινάρια στην Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μεξικό και Αυστραλία. Η δουλειά του βασίζεται τόσο στο θέατρο όσο και στο χορό έχοντας επιρροές από την Ευρωπαϊκή Εργαστηριακή Θεατρική Έρευνα.
Έχει συγγράψει το βιβλίο “Encountering Ensemble” το οποίο και εκδόθηκε από την Bloomsbury/ Methuen το καλοκαίρι του 2013.
www.duende-ensemble.com
ensembleduende.wordpress.com
www.ensemblephysicaltheatre.com
www.facebook.com/ensembleduende

 

Britton2015

© 2020 eetf.uowm.gr