Διάλεξη Λίας Τερματζίδου

Διάλεξη της Λίας Τερματζίδου στα πλαίσια του μαθήματος Επε.12 Performance: Θεωρία και Πράξη ΙΙ.

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στις 16.00, στη μικρή αίθουσα των θεωρητικών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Λίας Τερματζίδου με θέμα: Το μετα-ανθρώπινο σώμα στη σύγχρονη τέχνη των μέσων και της performance. Στη διάλεξη θα παρουσιαστούν μελέτες περιπτώσεων και θα προβληθούν βίντεο από καλλιτέχνες με βάση τα παρακάτω θέματα. Θ’ ακολουθήσει συζήτηση. Η διάλεξη είναι ανοικτή στο κοινό.

 

επαυξημένο σώμα     |     εξερεύνηση ταυτότητας     |       cyberfeminism

STELARC                                  ORLAN                                     LYNN HERSHMAN

REBECCA HORN                      AZIZ & CUCHER                      VICTORIA VESNA

LISA BUFANO                         EDUARDO KAC                       LEE BUL

NEIL HARBISSON                   PATRICIA PICCININI               NATASHA VITA-MORE

MICHA CÁRDENAS                 ALBA D’URBANO                    CORNELIA SOLLFRANK

 

Λέξεις-κλειδιά: τέχνη & τεχνολογία, cyborg, νέα όρια σώματος, επαύξηση, ταυτότητα, κυβερνοχώρος

 

Η Λία Τερματζίδου σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έκανε το μεταπτυχιακό της στο τμήμα Γραφικών Τεχνών και Πολυμέσων του ΕΑΠ. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια φωτογραφίας, τέχνης και αισθητικής, σκηνογραφίας, τρισδιάστατου σχεδιασμού και χρωματικής διαχείρισης. Εργάζεται ως φωτογράφος ενώ συνεχίζει τις σπουδές της στον τομέα της Σκηνοθεσίας, Εικονοληψίας και Μοντάζ της Σχολής ΜΜΕ & Τεχνών του ΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης.

 

Η διάλεξη πραγματοποιείται στα πλαίσια του εργαστηρίου μ-plus, μίας συνεργασίας μας με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας πάνω σε κοινό project. Το εργαστήριο είναι μέρος των γεγονότων «Performance now v.6: Επιτελεστικές μεθοδολογίες και αστικό τοπίο» (Επιστημονική υπεύθυνη: Αγγελική Αυγητίδου, επικ. καθηγήτρια).

 

© 2020 eetf.uowm.gr