Διάλεξη του Φίλιππα Καλαμάρα με θέμα «Σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές σε συμπόσια μαρμάρου και ξύλου»

 

Δελτίο τύπου

 

Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, την Πέμπτη 28-5-2020, στις 13:30΄, θα πραγματοποιηθεί LIVE διάλεξη του Φίλιππα Καλαμάρα με θέμα «Σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές σε συμπόσια μαρμάρου και ξύλου».

 

Η διάλεξη θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες εργάζονται στα πλαίσια των συμποσίων μαρμάρου και ξύλου. Την διαδικασία υποβολής προτάσεων, την προετοιμασία του έργου και την μεθοδολογία που ακολουθείται στον χώρο, τις προκλήσεις της ζωντανής καλλιτεχνικής δημιουργίας μπροστά σε κοινό, καθώς και τον εξοπλισμό, εργαλεία, κανόνες ασφαλείας κ.α.

 Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό και μπορείτε να την παρακολουθήστε ζωντανά στο: https://zoom.us/my/uowm.eetf4    (meeting ID 467-953-4225)

 

Ο Φίλιππος Καλαμάρας γεννήθηκε στην Αθήνα και τώρα κατοικεί στην Φλώρινα. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πτυχίο Γλυπτικής από το Loughborough University School of Art and Design, Αγγλία και Master στην Σύγχρονη Τέχνη και την Θεωρία της Τέχνης από την Σχολή Καλών Τεχνών και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Σκωτία. Είναι υποψήφιος διδάκτορας με θέμα έρευνας «Σύγχρονες εργαστηριακές πρακτικές & υλικά, καθώς και οι επιρροές τους στην γλυπτική και το καλλιτεχνικό χρηστικό αντικείμενο». Το πεδίο έρευνας και εικαστικής αναζήτησής του, περιστρέφεται κυρίως γύρω από την ανθρώπινη μορφή και τον όγκο που καταλαμβάνει είτε σαν σχέδιο, είτε σαν μάζα μέσα στο χώρο, την υλικότητα του έργου, καθώς και στις εφαρμοσμένες τέχνες και το καλλιτεχνικό χρηστικό αντικείμενο. Έργα του είναι τοποθετημένα σε δημόσιους χώρους, ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και το γλυπτό του Αγγελική, 2013, ανήκει στην συλλογή της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εκθέτει ατομικά και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπόσια γλυπτικής και συνέδρια.

   

Τίτλος Παρουσίασης: Σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές σε συμπόσια μαρμάρου και ξύλου

Μέρα και ώρα διεξαγωγής: Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, στις 13:30΄

Ζωντανή μετάδοση: https://zoom.us/my/uowm.eetf4    (meeting ID 467-953-4225)

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό

Ο Κοσμήτορας

Γιάννης Ζιώγας

Αναπληρωτής Καθηγητής

© 2020 eetf.uowm.gr