Έκθεση: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ-Δεκατρείς ζωγράφοι, απόφοιτοι του Τμήματος

Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου

Έκθεση: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ

Εγκαίνια: Δευτέρα 9 Μαίου 2016 στις 20:00

Η Πινακοθήκη Γιώργου Βογιατζόγλου οργάνωσε και παρουσιάζει από τις 9 Μαίου έως τις 25 Ιουνίου 2016, την έκθεση ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που εδρεύει στη Φλώρινα, μαθητές όλοι του ζωγράφου Γιάννη Καστρίτση, που αποφοίτησαν τα τελευταία πέντε χρόνια, εκθέτουν έργα τους σε μια ομαδική έκθεση χωρίς δεσμευτικό θεματικό περιεχόμενο.

Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομώνυμο ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη και η επιλογή του αναδεικνύει τη σχέση ζωγραφικής και ποίησης. Σε μια τέχνη που τόσο δύσκολα κατακτάται το να κατορθώσει κάποιος να δημιουργήσει έστω και ένα μικρό σε έκταση έργο, αποτελεί πολύτιμο επίτευγμα.

Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει / να ‘σαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος………..

Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι / τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.

Η παρούσα έκθεση δίνει την ευκαιρία στις νέες δυνάμεις να δηλώσουν την παρουσία τους στο χώρο της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας. Στα έργα τους υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν ίσως να εξελιχθούν και να αποτελέσουν αξιόλογες εικαστικές προτάσεις στο μέλλον, είτε εναρμονισμένες με την υπάρχουσα εικαστική σκηνή, είτε – γιατί όχι; ανατρέποντάς την.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, Θανάσης Αθανασιάδης, Χρήστος Δημητριάδης, Ηλίας Κασσελάς, Λιάνα Μικαγελιάν, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Χρήστος Παπαδάκης, Ζαχαρίας Πολυχρονάκης, Ίρις Τσαλαρίδη, Σωτήρης Τσίγκανος, Αλέξης Φούντζουλας, Ευγενία Χαραλαμπίδου και Νίκος Χατζησμάλης.

Εγκαίνια: Δευτέρα 9 Μαίου 2016 στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαίου – 25 Ιουνίου 2016

Ώρες λειτουργίας: Πέμ.-Παρ. 11:00 – 19:00, Σάβ. 11:00 – 15:00

 

Πινακοθήκη Γ. Βογιατζόγλου

Ελ. Βενιζέλου 63, Νέα Ιωνία, 14231, Αθήνα

Τηλ. 210 2710472, info@vogiatzogloucollection.gr

© 2020 eetf.uowm.gr