Ένα τριήμερο με την κ. Ευφροσύνη Δοξιάδη στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας από Δευτέρα 20 μέχρι και Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Fayum

(Δύο κορυφαίες διαλέξεις και μια εκπαιδευτική εκδρομή στην Οχρίδα μαζί της)

Είναι εξαιρετικά μεγάλη η τιμή και η χαρά για το Τμήμα μας να έχουμε την κ. Ευφροσύνη Δοξιάδη μαζί μας στη Φλώρινα για τρεις μέρες.
Η κ. Δοξιάδη είναι μια σπάνια Ελληνίδα. Οι σπουδές της στις Καλές Τέχνες υπερβαίνουν την εικοσαετία σε ιδρύματα απαράμιλλου κύρους, σε Σάλτσμπουργκ, Λονδίνο, Ντιτρόιτ, Παρίσι, Γουίμπλεντον. Ανάμεσα σε αυτές τις σπουδές θα ήθελα να τονίσω το γεγονός της μαθητείας της δίπλα στο Γιάννη Τσαρούχη και τη Lila de Nobili.

Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο διαλέξεις της:

1. Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος εμβάθυνσης «Παραστατική Αρχαιολογία-Αντίγραφο Ι» το θέμα της πρώτης διάλεξής της είναι «ο πλαστός Ρούμπενς». Θα παρουσιάσει την μακροχρόνια έρευνά της για την προέλευση και την τεχνοτροπία του έργου του Rubens «Σαμψών και Δαλιδά» της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου, του υπό έκδοση βιβλίου της «After Rubens: The Strange Story of Samson and Delilah». Η διάλεξη θα διεξαχθεί στο Εργαστήριο Αγιογραφίας του Τμήματος.

2. Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στις 13:30 στην αίθουσα «Μεγαλέξανδρος» του Τμήματος το θέμα της διάλεξής της είναι «Τα Πορτρέτα του Φαγιούμ» με βάση το ομώνυμο βιβλίο της (εκδ. Gallimard 1995 και Αδάμ 1996), για το οποίο έχει τιμηθεί στη Γαλλία με το βραβείο Bordin 1996 (Institut de France, Academie de Beaux Arts) και στην Ελλάδα, το 1995, με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 θα έχουμε την ευκαιρία να την γνωρίσουμε και να συνομιλήσουμε μαζί της στην ημερησία εκπαιδευτική εκδρομή στην Οχρίδα.

http://euphrosynedoxiadis.com/

© 2020 eetf.uowm.gr