Ένατη Μπιενάλε των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας

Ανακοίνωση/πρόσκληση προς τους φοιτητές τέταρτου και πέμπτου έτους των Τμημάτων Εικαστικών Τεχνών των Σχολών Καλών Τεχνών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Φλώρινας

Το 2019 διοργανώνεται η 9η Μπιενάλε των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας. Η Οργανωτική Επιτροπή της Μπιενάλε με την παρούσα ανακοίνωση θέλει να προσκαλέσει τους φοιτητές να δηλώσουν το ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους.

Το 2017 η 8η Μπιενάλε φιλοξενήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, που στο μεταξύ έχει εξελιχθεί σε Μητροπολιτικό Οργανισμό Εικαστικών Μουσείων.

Η 9η Μπιενάλε των Φοιτητών που είναι και η τελευταία της δεκαετίας θα διεξαχθεί και πάλι στην Αθήνα. Οργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών του Μεγάρου Μουσικής στους εκθεσιακούς χώρους του οποίου θα φιλοξενηθεί η Έκθεση των έργων που θα συμμετάσχουν στην τελική φάση της Μπιενάλε από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 21 Ιουλίου 2019.

Στην τελικό μέρος της διαδικασίας, όπως και στις τελευταίες διοργανώσεις, θα πάρουν μέρος εκατό φοιτητές με εκατό έργα. Εικοσιπέντε φοιτητές του τέταρτου και πέμπτου έτους από την κάθε σχολή.

Τα έργα θα είναι κάθε μορφής καλλιτεχνικής έκφρασης. Για το μέγεθος, βάρος και τις διαστάσεις των έργων, θα πρέπει να υπάρξει από κάθε ενδιαφερόμενο προηγούμενη συνεννόηση με την διοργάνωση ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα για την συμμετοχή και την παρουσίαση των έργων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραδώσουν τα έργα τους έτοιμα προς έκθεση. Θα τοποθετηθούν στο χώρο από τους καθηγητές που εκπροσωπούν την κάθε σχολή στην Οργανωτική Επιτροπή.

Επίσης κάθε φοιτητής που θα συμμετέχει θα πρέπει να υποβάλλει και δύο φωτογραφίες του έργου του σε ανάλυση ικανοποιητική για την έκδοση του σχετικού καταλόγου.

Κάθε φοιτητής που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην Μπιενάλε θα πρέπει να απευθυνθεί στoν αρμόδιο καθηγητή που έχει ορισθεί ως εκπρόσωπος της Σχολής του και να υποβάλλει το έργο του. Τα έργα που θα υποβληθούν, όπως και στις προηγούμενες Μπιενάλε θα κριθούν αν είναι επαρκή για να συμμετάσχουν στην τελική φάση της διαδικασίας και στην Έκθεση από εκπροσώπους του διδακτικού προσωπικού που θα ορίσει η κάθε σχολή.

Διάρκεια υποβολής των έργων μέχρι τις 12 Απριλίου 2019.

Στα έργα που θα συμμετάσχουν στην Έκθεση θα απονεμηθούν τρία τιμητικά βραβεία και τρεις τιμητικοί έπαινοι που θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

 

Η οργανωτική Επιτροπή της 9ης Μπιενάλε των Φοιτητών:

 

Κωνσταντίνος Χριστόπουλος Τμήμα Εικαστικών Τεχνών-Αθήνα

Ευάγγελος  Γκόκας, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών-Ιωάννινα

Βασίλης Μπούζας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών-Φλώρινα

Άννα Καφέτση Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Μεγάρου Μουσικής

Άρτεμις Καρδουλάκη

 

© 2020 eetf.uowm.gr