ΕΡΓΑΣΤΉΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΈΝΤΥΠΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-ΕΓΚΑΊΝΙΑ ΈΚΘΕΣΗΣ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, 20 ελληνίδες χαράκτριες -20 ελληνίδες ποιήτριες Μουσείο γουναροπουλου

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ & ΕΝΤΥΠΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ζευγάρωμα τεχνών

Tο βράδυ, 4 Μαρτίου 2014 εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και κοσμοσυρροή η έκθεση «ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ» – Σύγχρονες Ελληνίδες Χαράκτριες- Σύγχρονες Ελληνίδες Ποιήτριες στο Μουσείο Γουναρόπουλου.  Την έκθεση εγκαινίασε η Δήμαρχος του Δήμου Ζωγράφου, κυρία Τίνα Κατσαφάκη, προλόγισε η επιμελήτρια του Μουσείου Γουναρόπουλου κυρία Διονυσία Γιακουμή, η Δήμητρα Σιατερλή,διδάσκουσα υπεύθυνη του Εργαστηρίου Χαρακτικής & Έντυπης Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας που είναι ο διοργανωτής της παρουσίασης και ο Κώστας Κρεμμύδας, ποιητής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου Μανδραγόρας και του ομώνυμου περιοδικου για τη ζωή και την Τέχνη.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε το χαρακτικό λεύκωμα που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των χαρακτριών- φοιτητριών και απόφοιτων – της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας- Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και είκοσι σύγχρονων ελληνίδων ποιητριών πρόσφεραν το ποίημα τους για να διαβαστεί εικαστικά. Επίσης παρουσιάστηκαν σε παράλληλη έκθεση μια σειρά απο χαρακτικά και ζωγραφικά έργα που είχαν σαν έναυσμα το ποίημα κάθε ποιήτριας εκτός λευκώματος.

Ένα  ζευγάρωμα των δύο τεχνών χαρακτικής και ποίησης , συγκινητικές συναντήσεις ανάμεσα στις εικαστικούς της έκθεσης και τις ποιήτριες που ταξίδεψαν απο πολλές ελληνικές πόλεις  αλλα και απο την Αθήνα για να γνωριστούν η μιά με την άλλη,  πρόσωπο με πρόσωπο τη βραδιά των εγκαινίων. Οι ποιήτριες Βάγια Κάλφα, Λίλιαν Μπουράνη, Γρηγορία Πούλιου, Νόνη Σταματέλου, Νική Ταγκάλου και Μαρία Τρανού  διάβασαν τα ποιήματά τους πλάϊ στα έργα που δημιούργησαν οι δικές τους χαράκτριες. Ποιήτριες όπως η Νίκη Χαλκιαδάκη που βρίσκεται στο Λονδίνο ή η…    στο Παρίσι έγραψαν γράμματα στήριξης και ευχής για καλή συνέχεια. Η έκθεση και το λεύκωμα των 20+20 θέλει να ταξιδέψει και σε ελληνικές πόλεις και σ’ άλλους  τόπους.

IMG_8942 MOYSEIO GOYNAROPOYLOY IMG_1974 IMG_1982 IMG_1986 IMG_1990 IMG_1991 IMG_8887 IMG_8889 IMG_8893 IMG_8896 IMG_8899 IMG_8907 IMG_8911 IMG_8941

© 2020 eetf.uowm.gr