Εξήντα καλλιτέχνες μεταξύ τριακοσίων που συμμετέχουν στο μεγάλο Φεστιβάλ Τέχνης και Έκφρασης, Influence, Καδρίτσας είναι νέοι καλλιτέχνες από την σχολή καλών τεχνών Φλώρινας

Influence_Faces_GR-02Influence_Faces_GR-01

INFLUENCE FESTIVAL

Η πόλη της Καρδίτσας «αφήνεται στο χρόνο» και υποδέχεται στις 9-10 Μαΐου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Τέχνης και ΈκφρασηςInfluence Festival. Η Δημοτική «Αγορά» της πόλης, ένα από τα μνημεία της Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς, θα φιλοξενήσει έργα από ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης και διαχρονικής έκφρασης. Νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ανήκουν στο χώρο των Video Art, Photography, Comics, Animation, Graphic &Web Design, Music, Painting, Sculpture, Installation Art, Street Art, Performance αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο δημιουργικό χώρο, καλούνται να απαντήσουν στο φετινό θέμα του Φεστιβάλ και να πατήσουν το «Χρονοδιακόπτη».

Το 2ο Influence Festival, σκοπεύει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ταξιδέψει στο χρόνο, στη στιγμή ή την αιωνιότητα, να γεμίσει την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας με τέχνη και δημιουργία. Μια σειρά από events όπως aerial skills, action painting-graffiti, live θα λάβουν χώρα.

Χωρίς εσάς δε θα υπήρχαμε πέρυσι, χωρίς το πέρυσι δε θα ήμασταν εδώ φέτος. Γι’ αυτό η παρουσία κοινού και καλλιτεχνών είναι όχι μόνο απαραίτητη αλλά και χρήσιμη για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, να δώσουμε μια απάντηση στα κελεύσματα των καιρών, να εμπνευστούμε, να συνδιαλαγούμε με την Τέχνη και πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα διακίνησης ιδεών. Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη διότι το φεστιβάλ είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας και με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας .

Μην ξεχνάτε,

Let time be the Influence!!!

Ομάδα παραγωγής και οργάνωσης influence Festival

                               Χαρά Ευδαίμων Corporate manager

Σοφια Μπουτανιώτη Production Director

Ιφιγένεια Πασχάλη Performance Director

Δημήτρης Κατσαρής Creative Director

Στέλιος Χατζής Music Organizer

Πρόγραμμα Influence Festival.

Σάββατο 09/05/2015

10:00 Έναρξη Influence Festival Ο Ποδηλατικός & Ορειβατικός σύλλογος Καρδίτσας

12:00  Παρουσίαση project «Αριστοτέλους» – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Καλών τεχνών Φλώρινας. Με συντονιστή το Χάρη Kοντοσφύρη ομάδα σπουδαστών θα μας παρουσίασει το Project “Αριστοτέλους” για την ημέρα του περιβάλλοντος. Μια εφήμερη εγκατάσταση στο χώρο της Αγοράς ,ένα ομαδο-συνεργατικό έργο, σε ένα ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή-συνδρομή 20 εως 30 καλλιτεχνών. Μικρογλυπτά καραμέλας, απροστάτευτα και ευμετάβλητα κινούνται προς μια διαφορετική, αναπόφευκτη φθορά.

13:00 ψηφιακή διαδραστική εγκατάσταση Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Καλών τεχνών Φλώρινας. Μια κάμερα θα καταγράφει την επιφάνεια στην οποία προβάλει ο προτζέκτορας, με συνέπεια να επαναπροβάλλεται η ίδια εικόνα άπειρες φορές,οι θεατές που θα περνουν θα καταγράφονται και μετα απο μια επεξεργασια και με διαφορά χρονου θα επαναπροβάλλονται και αυτοί. Με αυτόν τον τρόποεπιτυγχάνεται το «εφέ» των απείρων καθρεπτισμών αλλα τα ”είδωλα” διαφέρουν λόγω της καθυστέρησης, η απεικόνηση των θεατών αποκτά άλλη διάσταση, ως αποτέλεσμα να «παγιδεύονται» μέσα στο χρόνο.

16:00 – 17:00 Action Painting: Έχει δώσει χρώμα στους δρόμους σχεδόν όλης της Ελλάδας. Μία δημιουργία του προβλήθηκε από το διεθνές πρακτορείο Reuters το 2012. Το όνομά του, ή μάλλον το ψευδώνυμό του, έχει γίνει γνωστό ανά την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Μιλάμε για τον Κώστα Λούζη, ή αλλιώς «Σκιτσοφρενή».Θα μας διδάξει live την τέχνη του graffiti και του action painting μαζί με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου όπως οι Jola, Blaqk, Epsilon, Boohaha, Don Fortys, iloe, Lapin,Madddog, Gospel, Esaw κ.α.

17:00 – 17:30 performance dance: 5 σχολές χορού από Καρδίτσα, Αθήνα, Βόλο, με πάνω από 60 χορευτές θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο παρουσιάζοντας χορευτικά από την δεκαετία του 1580 (Waltz) έως και 2000 (Commercial Jazz) ταξιδεύοντας μας βέβαια μέσα από Salsa, Tango, Rumba, Twist, Break Dance κ.α.

18:00 -19:00 Χοροθέατρο Dance Performance που θα γίνει από τα μέλη του εργαστηρίου της επαγγελματικής ομάδας χοροθεάτρου *OFF ART*, από την πόλη της Λάρισας. Mια μίξη επαγγελματιών με ερασιτέχνες χορευτές και ηθοποιούς. Δημιουργεί και παρουσιάζει παραστάσεις για ιδιαίτερους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

19:00-19:30 – Θέατρο Το Θέατρο “ΟΨΕΙΣ” και τα μέλη του Δημιουργικού Εργαστηρίου παρουσιάζουν μια “Perfomance” Σωματικού Θεάτρου εμπνευσμένη απο την ατιτλοφόρητη ποιητική σύνθεση του Τάσου Λειβαδίτη, στην οποία παίρνουν μέρος συγχρονα πρόσωπα, ζωντανεύοντας τα χορικά ενός επαναστατικού έργου, που προβάρει ένας θίασος ηθοποιών. Σκηνοθεσία: Παύλος Βησσαρίου- Βασιλική Μακρή.

19:30- 20:30: Aerial skills «Δέκα πάνω» χορευτές/ ακροβάτες που ασχολούνται με τον εναέριο ακροβατικό χορό, aerial skills. Δέκα ακροβάτες μαζί με την υπεύθυνη χορογραφίας & συντονισμού Ευγενία Γκαλεράκη δρουν, αλληλεπιδρούν και συνυπάρχουν στο έδαφος και τον αέρα.

Έναρξη Live DJ Set

19:30 – 20:30 Funkonami  ο Funkonami Μουσικός παραγωγός, DJ, Turntablist! με κυκλοφορίες στις:Dusted Wax Kingdom, Sinoptic Music, Nuages Records, Synesthesia Records. Θα μας ταξιδέψει στο κόσμο του Jazz, Psychedelic, Funk, Instrumental Hip-Hop.

21:00 – 22:30 Ιωσήφ Βάγκνερ – O γνωστός μουσικός παραγωγός του Kosmos θα είναι μαζί μας σε ένα set με μουσικές του κόσμου- World Music Fusion Beats from Dub 2 Electro Swing.

22:30 – 12:00 Σέμης Πετράκης  – Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδιοκτήτης του  www.musicaradio.gr με μουσικές από όλο το κόσμο.

Κυριακή 10/05/2015

10:00 – Έναρξη

12:00 – Caracatu – Ομάδα 15 ατόμων βραζιλιάνικων κρουστών από την πόλη του Βόλου.

14:00 – Project “PROJECTTRANZISTOR”: Το ‘PROJECTTRANZISTOR’ ένα από τα project της ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καλών τεχνών Φλώρινας. Πρόκειται για μια διαδραστική εγκατάσταση, η οποία αποσκοπεί στη συνδημιουργία ενός εικαστικού έργου. Με τη συνδυαστική χρήση πολλαπλών ηχητικών μονάδων (τρανζίστορ) από το κάθε μέλος της ομάδας, προκύπτει μια σύνθεση ποικίλλων εμπειριών και συμπερασμάτων σε σχέση με το χώρο και το χρόνο.

16:00 – Έναρξη live συγκροτημάτων

1o συγκρότημα: Μουσικές στιχογριφίες: Τις ΜοΥσΙκΕς ΣτΙχΟγΡιΦιΕς συνθέτουν 3 άτομα, στην ηλεκτρική- ακουστική κιθάρα, φωνή, ο Γιάννης Αστριδάκης. Φωνή, στιχουργός, ποιήτρια. Αλεξάνδρα Σαφάκα. Φωνή, πλήκτρα. Λάμπρος Αστριδάκης. Το 2014 έκαναν την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά. Κινούνται στον alternative χώρο και συνθέτουν μια κατάσταση αναζήτησης, του λόγου του γρίφου και της ποίησης, ντυμένα με μουσική από ethnic, παραδοσιακές, rock αποχρώσεις.

2o συγκρότημα «UMCS»: Καρδίτσα- Κάπου μέσα στο 2004 τρεις παιδικοί φίλοι (Zipo-X, Zf, Snc) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα Hip-Hop crew , Σαν Umc’s Production πλέον (Cosmo, Zipo-X, Zf, Seza, Snc) διοργανώνουν το hip hop festival στη Καρδίτσα. Μέχρι στιγμής έχουν τρία άλμπουμ.

3o συγκρότημα «Ground Zero»: Θεσσαλονίκη – Οι Ground Zero δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2012 το ηχητικό τους αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον γνώριμο ήχο του LowBap , ενώ προσθέτοντας παράλληλα την live κιθάρα δίνουν ένα νέο εναλλακτικό στοιχείο στην μουσική που τους ανοίγει καινούργιους δρόμους σε ότι αφορά το κομμάτι της παραγωγής. Έχουν συμμετοχή σε πολλά festival και συναυλίες, σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους στο Rockwave festival (Ioύλιος 2014). Οι Ground Zero ανήκουν πλέον επίσημα στο σπιτικό της Normatraxx και θα κυκλοφορήσουν την πρώτη τους επίσημη δουλειά μέσα στο 2015 σε μορφή βινυλίου απ’ την Amberola.

4o συγκρότημα Undercover Band: Βόλος – Πασίγνωστα τραγούδια σε ρυθμούς Swing, Jazz, Funk, Soul, Latin, Blues και ότι άλλο προκύψει βγαλμένο από τη μουσική φαντασία τους, με σκοπό την ολοκληρωτική μεταμφίεση! Οι UnderCover δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2012 από αξιόλογους μουσικούς με μεγάλη πορεία στον χώρο και συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες. Κάπου εκεί άρχισαν να μπλέκονται ο Μίμης Πλέσσας με τον Stevie Wonder, η Caro Emerald να κάνει παρέα με την Τζένη Βάνου και στο βάθος ο Nat King Cole να χαμογελάει…

5o συγκροτήμα 10 to go: Λάρισα – Οι 10 to go είναι ένα 4χρόνο punk rock συγκρότημα με ένα μουσικό άγγιγμα από reggae vibes. Στηρίζουν την υπόγεια – ανεξάρτητη σκηνή με όλους τους τρόπους έκφραση της. Less Talk, More Rock.

16:00 – 21:00 bmx show & skate show: Καθ’ όλη τη διάρκεια των live θα εμφανίζονται ομάδες όπου σε ειδικές ράμπες (project του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Καρδίτσας) θα πραγματοποιήσουν bmx & skate show.

Από το Σάββατο αλλά και την Κυριακή καλλιτέχνες του graffiti από την Γαλλία και την Ελλάδα ,θα παρευρεθούν για να δημιουργήσουν σε δημόσια κτίρια της πόλης!

Το Τμήμα τεχνών ήχου και εικόνας Ιόνιου Πανεπιστημίου Κέρκυρας ,με συντονιστή το Θωμά ΒαλλιανάτοΛέκτορα των ψηφιακών τεχνών και δημιουργό Animation σε διάφορες παραγωγές διαφημιστικών ταινιών, θα μας οδηγήσουν στο μαγικό κόσμο του Video – Art.

Η ομάδα φωτογράφων από το Κέντρο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης θα δημιουργήσει σκοτεινό θάλαμο εντός της αγοράς που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ ώστε το κοινό να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τη διαδικασία Φωτογράφισης.

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 22:00μμ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς το κοινό.

Η Ελληνική ομάδα διάσωσης παράρτημα Καρδίτσας θα παρευρίσκεται καθ΄ολη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα μας υποστηρίζει και θα μας προσέχει όλο το 2ήμερο!

Υπο την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας

Και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας- περιφεριακή ενότητα Καρδίτσας

© 2020 eetf.uowm.gr