ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2017

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2017
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΕΘ – HELEXPO ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ARTECITYA

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το 2ο Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης – Τεχνολογίας της ΔΕΘ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Artecitya – Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)” καλεί νέους, φοιτητές και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται σε δημιουργικούς τομείς όπως η σύγχρονη τέχνη, η μουσική, ο χορός, η μόδα, το design, αλλά και η τεχνολογία και ο προγραμματισμός, να καταθέσουν φάκελο συμμετοχής.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να ανιχνεύσει τη σχέση και τις διασταυρώσεις μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας, να αφουγκραστεί τη σύγχρονη αντίληψη περί διακαλλιτεχνικότητας και διεπιστημονικότητας των δημιουργικών πεδίων, και να αναζητήσει τις καινοτομίες που μπορεί να προκύψουν όταν οι παραπάνω τομείς συναντιούνται και ανταλλάσσουν τεχνογνωσία και εμπεiρία.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν έργα που ανιχνεύουν τα όρια και τα κοινά πεδία της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Τα έργα μπορεί να χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα (εγκαταστάσεις – εννοιολογικές, δημόσιου χώρου, διαδραστικές, μικτής τεχνικής με βίντεο, ήχο, φως ή άλλα μέσα, kinect, virtual ή augmented reality, κινητικά αντικείμενα ή γλυπτά, performance, χορό, μουσική, μόδα, design, εφαρμογές για smartphones / tablets, digital art, κ.ά.).

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από επιτροπή.

Στήσιμο – Εργαστήρια – Έκθεση:
Το στήσιμο της έκθεσης θα γίνει μέσα από ένα ανοιχτό εργαστήριο με ειδικούς, διάρκειας περίπου 10 ημερών πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης (1-9 Σεπτεμβρίου).
Οι ειδικοί και το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η διοργάνωση παρέχει τον εξοπλισμό παρουσίασης και το στήσιμο των έργων με εξειδικευμένους τεχνικούς.
Η διοργάνωση δεν καλύπτει το ταξίδι και την διαμονή στην Θεσσαλονίκη για όσους διαμένουν εκτός.

Χρήσιμες Ημερομηνίες:
Προθεσμία υποβολής φακέλου: 20 Ιουνίου 2017
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων: ως τις 30 Ιουνίου 2017*
Εργαστήρια-στήσιμο: 1-8 Σεπτεμβρίου 2017*
Φεστιβάλ: 9-17 Σεπτεμβρίου

*Οι ημερομηνίες ενδέχεται να αλλάξουν. Σε τέτοια περίπτωση, οι νέες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Για την υποβολή της πρότασής σας παρακαλώ συμπληρώστε και υποβάλετε την φόρμα συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στο παρακάτω link ως τις 20 Ιουνίου 2017: http://www.artbox.gr/application—artecitya-by-helexpo-art-science-tech-fest.html

Σχετικά με το πρόγραμμα Artecitya:
Το Artecitya διοργανώνεται από 9 πολιτιστικούς φορείς, σε 8 πόλεις και 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Πολωνία, Κύπρος, Τσεχία και Ελλάδα), με την υποστήριξη του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι να ενεργοποιήσει την συμμετοχή καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων, δημιουργών και κοινού στον σχεδιασμό των πόλεων, με προτεραιότητα την διαμόρφωση μιας νέας προσέγγισης της έννοιας της αστικής ζωής. Η ΔΕΘ επιχειρεί μια νέα προσέγγιση στο ζητούμενο αυτό, βάζοντας στο κέντρο της διαδικασίας την επιστήμη και την τεχνολογία και ειδικότερα τη σχέση τους με την τέχνη και την δυνατότητα για κοινωνική αλλαγή που εμπεριέχουν και οι τρεις αυτοί τομείς.
Περισσότερα: www.artecitya.eu

Σχετικά με το Φεστιβάλ Τέχνης – Επιστήμης – Τεχνολογίας του Artecitya της ΔΕΘ:
Η πρώτη εκδοχή του Φεστιβάλ, τον Σεπτέμβριο του 2016, παρουσιάστηκε πλάι στο προϋπάρχον Φεστιβάλ eGaming και υπήρξε ιδιαίτερα πετυχημένη, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό κοινού όλων των ηλικιών (περισσότερες πληροφορίες εδώ). Φέτος, το Φεστιβάλ ανεξαρτητοποιείται χωρικά και πρόκειται να καταλάβει έναν ανεξάρτητο χώρο 2.700 τετραγωνικών μέτρων, στο περίπτερο 2 της HELEXPO στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης (9-17 Σεπτεμβρίου 2017), της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης της χώρας, με μεγάλο αριθμό εκθετών και εκδηλώσεων που καλύπτουν τεράστια γκάμα θεματικών και τεράστιο αριθμό επισκεπτών (250.000 για το 2016).

Διοργάνωση: ΔΕΘ – Helexpo
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Λυδία Χατζηιακώβου (ArtBOX.gr)
Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Κενανίδου

Σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης
Με την υποστήριξη του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” της ΕΕ

© 2020 eetf.uowm.gr