Φοιτητιβίσματα 2024 – ΒΟΥΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ξεκινά αυτήν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 10:30 – 11:00 η μετάδοση της νέας συγκομιδής φοιτητικών ντοκιμαντέρ  της σειράς “Φοιτητιβίσματα”, που παράγονται στο πλαίσιο του δια­πανεπιστημιακού προγράμματος ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ.

Στο ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ 2023 συμμετείχαν 55 επίλεκτοι φοιτητές και φοιτήτριες από 37 Τμήμα­τα, από 18 ΑΕΙ. Οι φοιτητές επιδοτήθηκαν από την Βουλή επί ένα εξάμηνο για την πρακτική τους άσκηση ώστε, με την καθοδήγηση καθηγητών τους και την εποπτεία του Καναλιού, να δημιουργήσουν συνεργατικά μικρά ντοκιμαντέρ με γενική θεματική κατεύθυνση “Περιβάλλον”. Προηγήθηκε ένα εντατικό διεπιστημονικό τηλε-σεμινάριο με την εθελοντική συμμετοχή πανεπιστημιακών του δικτύου του ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ, καθώς και διακεκριμένων επαγ­γελματιών του οπτικοακουστικού χώρου.

Το πρόγραμμα ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ, που σχεδιάστηκε πιλοτικά το 2014 με πρωτοβουλία του Τη­λεοπτικού Σταθμού της Βουλής σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας του Παν/ίου Αιγαίου και από το 2018 εξελίχθηκε σε διατμηματικό και διαπανε­πιστημιακό πρόγραμμα, διασυνδέει πλέον το σύνολο των οπτικοακουστικών και καλλιτεχνι­κών τμημάτων των ελληνικών ΑΕΙ, αποτελώντας μοναδικό και πολύτιμο θεσμό για την φοι­τητική δημιουργία. Σύντομα θα ξεκινήσει η προσεχής έκδοση του προγράμματος για το 2024, ενώ με ομόφωνη απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων το ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ τελεί πλέον υπό την αιγίδα της.

Οι δύο πρώτες ταινίες που θα μεταδοθούν την Κυριακή 14 Ιανουαρίου είναι:

α) “Μια αλμυρή αρρώστια”  σε σκηνοθεσία της Μαρίνας Βουτσά, φοιτήτριας του Τμήμα­τος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Παν/ίου Δυτικής Μακεδονίας.

β) “Όλα είναι κύκλος” σε σκηνοθεσία της Σωτηρίας Νικολαΐδου, φοιτήτριας του Τμήμα­τος Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

Από αυτή την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και κάθε Κυριακή 10.30-11.00 και σε επανάληψη

κάθε Σάββατο πρωί 9:30-10:00  στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

 

© 2020 eetf.uowm.gr