Η Τοτού Μαρία , τριτοετής φοιτήτριά μας, συμμετέχει σε έκθεση διακεκριμένων αγιογράφων στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η βυζαντινή τέχνη και η εξέλιξή της έως σήμερα

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών η έκθεση βυζαντινής τέχνης με τίτλο ”Η Βυζαντινή τέχνη και η εξέλιξή της έως σήμερα”.
Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αγιογράφων (ΠΑΣΥΑ) και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Παίρνουν μέρος διακεκριμένοι αγιογράφοι δημιουργοί, με έργα που σηματοδοτούν την εξέλιξη της Βυζαντινής τέχνης από τις απαρχές της έως τις μέρες μας. Την έκθεση επιμελείται η Έλλη Κοκκίνη-Καπλάνη, ιστορικός και κριτικός τέχνης.

Οι αγιογράφοι που συμμετέχουν είναι οι εξής: Νίκος Βλαχογιάννης, Αδαμαντία Γιαννοπούλου-Μπίλλια, Βασίλειος Θεοδωράκος, Μαρία Ιωαννίδου, Σπύρος Καρέλας, Δήμητρα Κοντοπούλου, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζής, Χρήστος Λιόντας, Δημήτριος Μανιάτης, Πέτρος Μπιλιούμπασης, Παναγιώτα Μπουτσικάκη, Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, Σωτήρης Παναηλίδης, Σοφία Παπάζογλου, Μαρία Σιδέρη, Ντίνα Συλίκου, Δημήτρης Τσιάντας, Μαρία Χατζοπούλου, Μαρία Τοτού και Παντελία Στογιάννη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Τρίτη 28 Απριλίου, θα πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διαλέξεων της ΕΜΣ ημερίδα, με εισηγητές καθηγητές πανεπιστημίου, αγιογράφους, συντηρητές κ.ά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου 2015 και θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με εικονογραφικούς τύπους της βυζαντινής τέχνης, αντίγραφα τοιχογραφιών, φορητές εικόνες, εκκοσμικευμένες συνθέσεις αλληγορικού χαρακτήρα, φαγιούμ κ.α.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ: Καθημερινώς και Κυριακές 09.00-14.00 Σάββατο κλειστά

Δημοσθένης Αβραμίδης

pin_per_byzantin_art_afisa_20150427

Σχετικά αρχεία

© 2020 eetf.uowm.gr