Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.)

Ζωγράφος Θωμάς 

Ο Θωμάς Ζωγράφος γεννήθηκε στην Δροσοπηγή Φλώρινας, το1963.Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86), στα εργαστήρια των Γιάννη Μόραλη, Δημήτρη Καλαμάρα, Δημήτρη Μυταρά. Το εικαστικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι συγγραφέας Διδακτικών εγχειριδίων του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν στα Εικαστικά των α’-β’ και γ’-δ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία. Έχει εργαστεί, ως Καθηγητής Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στη Β/θμια Εκπαίδευση, ως ειδικός επιστήμονας Ν/407, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας και έχει διατελέσει Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Εικαστικό Εργαστήρι Κοζάνης. Οι εισηγήσεις και οι δημοσιεύσεις του σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, αφορούν σε θέματα Τέχνης, Παιδαγωγικών και Νέων Τεχνολογιών. Είναι μέλος του Δ.Σ του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας.

 


Ζυρπιάδης Θεόδωρος

ΕΕΠ του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με γνωστική αντικείμενο «Ζωγραφική».

Ο Θεόδωρος Ζυρπιάδης αποφοίτησε από το Τμήμα Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών Carraras Ιταλίας. Το αντικείμενο την πτυχιακής ήταν (Η λαϊκή ζωγραφική στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από το έργο του Κλεισουριώτη ζωγράφου Νικόλαου Παπαγιάννη 1870 -1953). Από το 2003 μόνιμα διορισμένος δημόσια εκπαίδευση. Το 2009 έως 2011 έχει διδάξει με το ΠΔ 407/80, το 2012 στα Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευση και το 2017 με μετάταξη στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει παρουσιάσει το καλλιτεχνικό του έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. ‘Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές. Αντικείμενο μελέτης και έρευνας είναι κυρίως η τεχνολογία υλικών και κατασκευών.

Επε.13 Τα υλικά στη σύγχρονη τέχνη

ΕζωΒ.2  2ο εργαστήριο  Ζωγραφικής

Επε. 14 Τεχνολογία Υλικών και Κατασκευών

Εσχ. 2ν Κεραμική

ΕζωΑ.01 1ο εργαστήριο Ζωγραφικής

thzirpiadis@uowm.gr


Λιούκρας Σωτήρης

Ο  γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1962. Αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας το 1985 (Δίπλωμα ζωγραφικής, Εργαστήριο Γιάννη Μόραλη). Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις και  έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Φλώρινα.

 


Χρήστος Τσώτσος

Ο Χρήστος Τσώτσος είναι γλύπτης και γεννήθηκε το 1965, στη Φλώρινα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Γλυπτικής, με δάσκαλο τον Γιώργο Λάππα, από όπου αποφοίτησε με άριστα. Δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1995 έως το 2009. Έχει πραγματοποιήσει έξι προσωπικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εικαστικές δράσεις. Στα έργα του εστιάζει στην ανθρώπινη φιγούρα μέσα από τον πηλό, τον γύψο και το μέταλλο. Σήμερα, διδάσκει γλυπτική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Εγλ.1 Βασικό Εργαστήριο – Γλυπτική (1ο ή 2ο ή 3ο εξάμηνο)

Εγλ.01 Γλυπτική (4ο εξάμηνο)

xtsotsos@uowm.gr

© 2020 eetf.uowm.gr

Μέγεθος γραμματοσειράς
Αντίθεση