Εικαστική Πορεία προς τις Πρέσπες 1ο Εργαστήριο Χάραξη διαδρομής στο ρέμα του Φλώρου, Ιούλιος 2016

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕIΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ 2015-16

ΟΙ ΡΟΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΩΝ

Η κυριαρχία του νερού ως πνευματικής ύλης

Χάραξη διαδρομής στο ρέμα του Φλώρου, Ιούλιος 2016

 

Το Ρέμα του Φλώρου κοντά στον Προφήτη Ηλία

 

Το ρέμα του Φλώρου βρίσκεται στο Καϊμακτσαλαν. Ξεκινά σχεδόν από την κορυφή, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, και καταλήγει λίγο πιο πάνω από το στο φράγμα της Παραμυθιάς. Πρόκειται για μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλους που, όπως διαπιστώθηκε σε δύο επισκέψεις τον περασμένο Ιούλιο και Οκτώβριο είναι δύσβατο, ειδικά στο πρώτο τμήμα του. Θα οργανωθεί τετραήμερη κατασκήνωση στην περιοχή το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξερευνηθεί η περιοχή και θα γίνει προσπάθεια να χαραχθούν διαδρομές που θα καταστήσουν το ρέμα επισκέψιμο σε ολόκληρο το μήκος του.

Η ανίχνευση της περιοχής θα δώσει τη δυνατότητα να βιωθεί η έννοια του Υπέροχου στη Φύση στην πραγματική της διάσταση. Αν το Υπέροχο αποτελεί μα από τις πλέον ιδεαλιστικές ανθρώπινες προσλήψεις το ρέμα του Φλώρου είναι μια θέση όπου αυτή η πρόσληψη αντικειμενοποιείται σε όλη της τη διάσταση. Το Ανθρώπινο Σώμα κινείται στο χώρο και μετασχηματίζεται σε οπτικό μετρητή εμπειριών, του Υπέροχου συμπεριλαμβανόμενου

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

 

Η διαδικασία θα διεξαχθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου ως εξής (οι ημερομηνίες/δραστηριότητες είναι ενδεικτικές και θα οριστικοποιηθούν ένα μήνα πριν την υλοποίηση):

 

Παρασκευή 15 Ιουλίου

11:00 Συνάντηση στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, απέναντι από τα ΚΤΕΛ/Αναχώρηση για Ρέμα του Φλώρου

14:00 έως 16:00 Άφιξη στο Ρέμα του Φλώρου/Εγκατάσταση των σκηνών

19:00 έως 21:00 Αρχική διερεύνηση του χώρου

 

Σάββατο 16 Ιουλίου

9:00 -17:00       Κίνηση στο μήκος του ρέματος χάραξη της διαδρομής

 

Κυριακή 17 Ιουλίου

9:00 -16:00       Κίνηση στο μήκος του ρέματος χάραξη της διαδρομής

16:00-18:00     Τακτοποίηση των χώρων

18:00               Αναχώρηση

 

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν να αποχωρήσει όποιος/α δεν ακολουθεί το πρόγραμμα ή επιδεικνύει απρεπή συμπεριφορά. Οι συνθήκες απαιτούν ομαδική συνεργασία και καλή φυσική κατάσταση.

15.-Το-φαράγγι-του-Φλώρου

Σχετικά αρχεία

© 2020 eetf.uowm.gr