“Με αφορμή το παρελθόν – Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους” θερινό εικαστικό εργαστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Συνεχίζεται το θερινό εικαστικό εργαστήριο «Με αφορμή το παρελθόν- Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους», που διεξάγεται από 23 έως 29 Ιουλίου 2015 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής και διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ.

Συμμετέχουν οι: Καρβουνιάρη Παναγιώτα, 8ο εξάμηνο, Μυστίλογλου Βαρβάρα, 8ο εξάμηνο, Μπουρμά Βασιλική, 6ο εξάμηνο, Νίσκα Ελένη, 8ο εξάμηνο, Ρήμος Αργύρης, 1ο εξάμηνο και ο Απόστολος Καραγιάννης, απόφοιτος του ΤΕΕΤ του Α.Π.Θ.

Οι συμμετέχοντες έρχοναται σε επαφή με την αρχαία και σύγχρονη Αιανή και δημιουργούν έργα με αφόρμηση εκθέματα του αρχαιολογικού Μουσείου της Αιανής με ειδικό θέμα του Εργαστηρίου για το 2015: «Βίος και έργα γυναικών». Φοιτητές και απόφοιτοι του ΤΕΕΤ του ΠΔΜ συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά συμπόσια και εικαστικά εργαστήρια που οργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής από το 2011, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες, γνωρίζοντας έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και έχοντας την ευκαιρία με τις εμπειρίες αυτές να ανατροφοδοτήσουν το εικαστικό τους έργο.

Στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αιανής λειτουργεί εργαστήριο Ψηφιδωτού για τα παιδιά της Αιανής με τον Γρηγόρη Τζιαναμπέτη.

Ώρες επίσκεψης για το κοινό: 23-29 Ιουλίου, 10.00-14.00

Συντονισμός Εργαστηρίου:

Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Δήμητρα Θεοδώρου, Αρχαιολόγος
Για το ΤΕΕΤ: Ζωή Γοδόση, Επικ. καθηγήτρια ΤΕΕΤ.

Φωτογραφίες: Βαρβάρα Μυστίλογλου

 

© 2020 eetf.uowm.gr