“Με αφορμή το παρελθόν – Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους” Θερινό Εικαστικό Εργαστήριο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε.Τ. του Π.Δ.Μ. οργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής το θερινό Εργαστήριο «Με αφορμή το παρελθόν- Σύγχρονα έργα σε ιστορικούς τόπους», που θα διεξαχθεί από 23 έως 29 Ιουλίου 2015.

Συμμετέχουν οι: Καρβουνιάρη Παναγιώτα, 8ο εξάμηνο, Μυστίλογλου Βαρβάρα, 8ο εξάμηνο, Μπουρμά Βασιλική, 6ο εξάμηνο, Νίσκα Ελένη, 8ο εξάμηνο, Ρήμος Αργύριος, 10ο εξάμηνο και ο Απόστολος Καραγιάννης, απόφοιτος του ΤΕΕΤ του Α.Π.Θ.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την αρχαία και σύγχρονη Αιανή και θα δημιουργήσουν έργα με αφόρμηση εκθέματα του αρχαιολογικού Μουσείου της Αιανής με ειδικό θέμα του Εργαστηρίου για το 2015: «Βίος και έργα γυναικών». Φοιτητές και απόφοιτοι του ΤΕΕΤ του ΠΔΜ συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά συμπόσια και εικαστικά εργαστήρια που οργανώνει το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής από το 2011, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες, γνωρίζοντας έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και έχοντας την ευκαιρία με τις εμπειρίες αυτές να ανατροφοδοτήσουν το εικαστικό τους έργο.

Συντονισμός Εργαστηρίου:

Για το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής: Δήμητρα Θεοδώρου, αρχαιολόγος

Για το ΤΕΕΤ: Ζωή Γοδόση, Επικ. καθηγήτρια ΤΕΕΤ

Ώρες επίσκεψης για το κοινο 23-29 Ιουλίου 2015: 10.00-14.00

Λεπτομέρεια από το έργο της καίτης Τουρτούρα, Εργαστήριο 2014

Λεπτομέρεια από το έργο της Καίτης Τουρτούρα, Εργαστήριο 2014.

eikastiko_2015 afisa

Σχετικά αρχεία

© 2020 eetf.uowm.gr