Παρουσία του ΠΔΜ στη Μπιενάλε της Βενετίας

H 15η Διεθνής Έκθεση Αρχιτεκτονικής της Μπιενάλε της Βενετίας άνοιξε στις 28 Μαΐου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 27 Νοεμβρίου. Επιμελητής του Ελληνικού Περιπτέρου φέτος είναι ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ), ο οποίος έχει θέσει τις εξής θεματικές: η κρίση της πόλης, η προσφυγική κρίση, η κρίση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα, ο χώρος ως κοινό αγαθό και η συλλογικότητα.

Στην επιμελητική ομάδα συμμετέχει το μέλος ΔΕΠ του ΤΕΕΤ Αγγελική Αυγητίδου.

Στα πλαίσια της έκθεσης παρουσιάζει το project: “ Αντιμετωπίζοντας την κρίση: πρόσφατες εικαστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο”, το οποίο συμπεριλαμβάνει την performance των φοιτητών/τριων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: “Θεσσαλονίκη Ανάμεσα”.

Στα πλαίσια δε των εκδηλώσεων του Περιπτέρου οργανώνει στις 12 Ιουνίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο IUAV της Βενετίας το εργαστήριο/συμπόσιο “Ο δικός μου δημόσιος χώρος: Αγορά, δημόσιος χώρος και η ιδιότητα του πολίτη”.

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://thisisaco-op.gr/o-dikos-mou-dimosios-choros-agora-dimosios-choros-ke-i-idiotita-tou-politi/ και http://www.labiennale.org/en/architecture/exhibition/

 

© 2020 eetf.uowm.gr