Παρουσίαση Ευαγγελίας Μπασδέκη

Το εργαστήριο Performance Art (επιτελεστικές καλλιτεχνικές δράσεις) και το 3ο εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του έργου της καλλιτέχνιδος της περφόρμανς Ευαγγελίας Μπασδέκη, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 10.30. Η διάλεξη θα γίνει μέσω zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://zoom.us/my/uowm.eetf1

Η Ευαγγελία Μπασδέκη σπούδασε Καλές Τέχνες (BFA) στο Πανεπιστήμιο De Montfort με μεταπτυχιακό με διάκριση (MFA) από το Πανεπιστήμιο Lincoln της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει συνεργαστεί για ένα έτος με τον Franko B και έχει κερδίσει υποτροφία απο το Artsadmin. Δουλειά της βρίσκεται στο Αρχείο του LADA. Ατομικές έχει παρουσιάσει στην Γκαλερί ΑΔ, Toynbee Studios στο Λονδίνο, Site Γκαλερί Σέφιλντ, στην Γκαλερί VN Κροατία και Pony Gallery στο Μόναχο.

Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στην Εβδομάδα performance Βενετίας, Αρνολφίνι Γκαλερί, στο Μουσείο Tanzquartier Βιέννης, Plateaux Φέστιβάλ Φρανκφούρτη, 1η & 2η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης, στα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου και Θεσσαλονίκης, ΔΗ.ΘΕ.ΠΕ και στον χώρο ΒIOS. Επίσης στις χώρες: Γαλλία, Τουρκία, Ιαπωνία, Η.Π.Α., Σουηδία, Ισραήλ, Σερβία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Εσθονία, Αργεντινή, Μαυροβούνιο, Νότια Κορέα, Τσεχία, κ.α. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας δράσης σε δημόσιους χώρους ‘Καρτέλ Γκρούπ’. Έχει ιδρύσει την ομάδα Per Art Archives με στόχο τη δημιουργία αρχειακού υλικού για την τέχνη της επιτέλεσης στην Ελλάδα. Έχει επιμεληθεί την ημερίδα για την ‘Τέχνη, Φύση και Ανθρωπόκαινος Εποχή’ στα πλαίσια του Re- Culture 4, 2016, και την παρουσίαση του έργου της Χιλιανής performer Daniella Lilo Olivares και του Ν. Κορεάτη καλλιτέχνη Gim Gwang Geol. Υποστήριξε την υλοποίηση του project ‘Drawing the horizon with the Sun’ του Ιταλού καλλιτέχνη Giovanni Casu στην Σαντορίνη. Έχει προσκληθεί να παρουσιάσει τη δουλειά της στην ΑΣΚΤ, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

© 2020 eetf.uowm.gr