Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή φοιτητών του ΤΕΕΤ στη διοργάνωση Art Clash στη Φλωρεντία

Η Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην εικαστική διοργάνωση “Art Clash” που διοργανώνεται από το Παράρτημα του California State University, το Ιταλικό Διεθνές Ινστιτούτο LDM Lorenzo de’ Medici μαζί με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας στη Φλωρεντία. Η προκείμενη συνεργασία, που αποτελεί πρωτοβουλία του Φλωρινιώτη Καθ. Παναγιώτη Καντζά, φιλοδοξεί να οικοδομήσει σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της Φλωρεντίας και της Φλώρινας στο πεδίο των εικαστικών τεχνών.

Η διοργάνωση Art Clash 2018 με θεματικό τίτλο «Ιo e un altro – Identita” (μτφ: Εγώ και ένας άλλος – Ταυτότητα) φιλοδοξεί να ενεργοποιήσει τις σχολές Εικαστικών Τεχνών που εδρεύουν στην Φλωρεντία με τη διαγωνιστική συμμετοχή των φοιτητών των εργαστηρίων τους ως έναυσμα δημιουργίας αλλά κύρια ως έκφραση στο ουσιαστικό πεδίο επαφής, συνεργασίας και επικοινωνίας στις διαστάσεις του σύγχρονου γίγνεσθαι.

Συγκεκριμένα κάθε σχολή στη Φλωρεντία καλείται να προτείνει έργα τριών φοιτητών με αναφορά στο θεματικό πλαίσιο της διοργάνωσης. Στη συνέχεια η επιτροπή της διοργάνωσης, που αποτελείται από ειδικούς, ιστορικούς τέχνης, εκπροσώπους Galleries και έχει ως συντονιστή τον Καθ. Rolando Bellini θα επιλέξει έργα  δεκαεννιά φοιτητών που θα εκτεθούν στις παρακάτω τρεις ομαδικές εκθέσεις:

–           Στη Sala d’ Arme στο Palazzo Vechio,

–           Στο Consiglio Regionale della Toscana (Περιφερειακό Συμβούλιο της Τοσκάνη) όπου θα δοθεί και σχετική συνέντευξη Τύπου

–           Στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, όπου θα δωρηθεί το σύνολο των έργων των καλλιτεχνών που θα διακριθούν .

Ένα έργο, που θα επιλεγεί από τα έργα των συμμετεχόντων, θα ενταχθεί στη μόνιμη έκθεση του Consiglio Regionale della Toscana (Περιφερειακού Συμβούλιου της Τοσκάνη).

Για το σύνολο των έργων που θα εκτεθούν στην πρώτη έκθεση θα εκδοθεί σχετικός κατάλογος.

Η φετινή πρόσκληση για τη συμμετοχή φοιτητών του ΤΕΕΤ είναι η πέμπτη στην αντίστοιχη διοργάνωση. Για τη επερχόμενη διοργάνωση η Στέγη Φιλοτέχνων Φλώρινας και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από κοινού θα επιλέξουν τους φοιτητές που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση Art Clash 2018, και η διαδικασία  θα είναι ανάλογη με αυτήν που τηρηθεί στις σχολές της Φλωρεντίας.

Αναλυτικά πρέπει να αναφερθεί ότι οι θέσεις των φοιτητών που θα επιλεγούν είναι δύο και αφορούν στη συμμετοχή  στην Art Clash, όπως ήδη επιγραμματικά αναφέρθηκε παραπάνω. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2018 με επικρατέστερη ημερομηνία διάρκειας της πρώτης έκθεσης το διάστημα 4-7 Απριλίου 2018. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα ταξιδέψουν στη Φλωρεντία για τρεις ημέρες και θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα τη διοργάνωσης ενώ ταυτόχρονα θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με την εικαστική δημιουργία όπως αυτή συμβαίνει στις σχολές της πόλης αλλά και με το πολιτιστικό απόθεμα που διασώζεται στη Φλωρεντία.. Η διοργάνωση καλύπτει τα έξοδα μετάβασης και διαμονής. Τα έργα στέλνονται με ευθύνη των συμμετεχόντων, αφού έρθουν σε συνεννόηση με τους διοργανωτές.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα πρέπει το χρονικό διάστημα από 08-01-2018 έως 30-1-2018 να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας  που θα περιέχει τα παρακάτω:

α.         Αίτηση (επισυνάπτεται υπόδειγμα)

β.         Ένα έως τρία έργα, όποιας τεχνικής επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, σε ψηφιακή μορφή υψηλής ανάλυσης, με θέμα το οριζόμενο από την πρόσκληση του «Art Clash». Τα έργα θα συνοδεύονται από σύντομο σημείωμα σχετικό με το περιεχόμενό τους, στο οποίο θα αναφέρεται επίσης ο τίτλος των έργων και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

γ.         Βιογραφικό σημείωμα  (επισυνάπτεται υπόδειγμα)

Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει στην έδρα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας (Ταγμ. Φουλεδάκη 8, 53100 Φλώρινα) ή να αποσταλεί ταχυδρομικά στην ίδια διεύθυνση με ημερομηνία παραλαβής τελική την 30η Ιανουαρίου ή τέλος να αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας:        info@mstf.gr (Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν όλα τα σχετικά έντυπα και τις σχετικές πληροφορίες στο site του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας www.mstf.gr, και στην σελίδα του  στο Fb “museum of contemporary art of florina” καθώς και στο site του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  https://eetf.uowm.gr.

Η επιλογή αυτών που θα συμμετάσχουν θα γίνει από τριμελή επιτροπή που αποτελείται από τους:

  1. Ζωή Γοδόση, Επικ. Καθηγήτρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ.
  2. Θωμά Ζωγράφο, Εικαστικό, ΕΔΙΠ στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Π.Δ.Μ.
  3. Ανδρέα Τσώκα, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας – Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας

Η επιλογή της επιτροπής θα γίνει γνωστή το πενθήμερο που ακολουθεί την 30η Ιανουαρίου 2018, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα σε ό, τι επιπρόσθετα τους ζητηθεί από την επιτροπή. Η προθεσμία για την κατάθεση των έργων που θα επιλεγούν, του κειμένου στα αγγλικά και τα ιταλικά, και του βιογραφικού στην Φλωρεντία είναι η 28 Φεβρουαρίου 2018 (ημερομηνία παραλαβής από τους διοργανωτές).

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στο τηλέφωνο  6976680277

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Φιλοτέχνων Φλώρινας – Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας

            Ο  Πρόεδρος

             Ανδρέας Ν. Τσώκας

         Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης / Εικαστική Βιβλιοθήκη : Ταγμ Φουλεδάκη 8 , 53 100 Φλώρινα

ΑΙΤΗΣΗ artclash2018

Προκήρυξη Art Clash 18 F.

Πρότυπο βιογραφικού σημειώματος artclash2018

© 2020 eetf.uowm.gr